Δήλωση του Γιώργου Γαλάνη

Εκπροσώπου των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη, αλλά και πρόσφατη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. , υπό την προεδρία του κ. Σημίτη στις Βρυξέλλες έχουν ένα κοινό παρανομαστή: οι βόμβες στο πολύπαθο Ιράκ έχουν ως στόχο, χρησιμοποιούνται από την ιερή συμμαχία του κεφαλαίου απέναντι και στον «εσωτερικό εχθρό». Τους εργαζόμενους κάθε χώρας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Λόγω και του πολέμου, δήλωσε στην ΑΔΕΔΥ ο κ. Χριστοδουλάκης, τα πάντα αναβάλλονται γύρω από το μισθολόγιο και την αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος για μετά την 1/1/2004. Τότε που ο «εθνικός σκοπός» της Ολυμπιάδας θα επιβάλλει μια νέα οικονομική δικτατορία, με κατηγορία την «εσχάτη προδοσία» για όποιον με οικονομικές διεκδικήσεις απεργεί και απαιτεί.

«Υπέρ βωμών και εστιών» πάει όπως διαφαίνεται και το περίφημο επίδομα των 176 ευρώ που ακόμα δεν έχει δοθεί τους εκπαιδευτικούς. Ένα επίδομα που έχει στοιχειώσει ως είδηση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά ποτέ δεν έχει ζεστάνει τις τσέπες μας. Και φυσικά όταν και αν δοθεί θα έχει εξανεμιστεί από τις υπέρογκες αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Από τις Βρυξέλλες οι 15 διαμήνυσαν ότι η σφιχτή –έως στραγγαλισμού θα λέγαμε εμείς- δημοσιονομική πολιτική θα συνεχιστεί. Δηλαδή αυξήσεις γιοκ. Αντίθετα τόνισαν την ανάγκη, μάλλον για το κεφάλαιο, νέας αναμόρφωσης (sic) των ασφαλιστικών συστημάτων, με παραμονή των εργαζομένων και μετά το 67 έτος ηλικίας στην εργασία.

Κι αντί η δικαιολογημένη αγανάκτηση για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό να βρει διέξοδο σε αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας που θα λένε :

η ΔΟΕ και όλη η συνδικαλιστική γραφειοκρατία παζαρεύει, ζητιανεύει το επίδομα των 176 ευρώ και μάλιστα με αναποτελεσματικό τρόπο.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία, η προβολή του αναγκαίου περιεχομένου, η αντιπολεμική δράση σε κάθε επίπεδο αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα