Η.Π.Α.: Πώς εκπαιδεύουν τους δολοφόνους μισθοφόρους

επιμέλεια Παναγιώτης Σάμιος

Μια καλοστημένη επιχείρηση παραγωγής πατριωτών και μισθοφόρων στρατιωτών λειτουργεί στα αμερικάνικα λύκεια από το 1993. Παιδιά 14 και 15 χρονών μυούνται στην στρατιωτική πειθαρχία, την υπακοή και στη χρήση των όπλων για την «προστασία» της πατρίδας από τους τρομοκράτες και τους άλλους εχθρούς. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Ψάχνοντας τρόπο να διαλύσει τις συμμορίες των λατίνων και αφροαμερικάνων νέων σκέφτηκε να δημιουργηθούν στρατιωτικά σχολεία τα οποία θα έπαιρναν τα παιδιά των μειονοτήτων και θα τα μετέτρεπαν σε στρατιώτες και «καλούς πατριώτες».

Το 1993 το Σώμα Εκπαίδευσης Νέων Εφέδρων (Junior Reserve Officer Training Corps)του Πενταγώνου μαζί με το Υπουργείο Παιδείας ίδρυσαν τις πρώτες δημόσιες στρατιωτικές ακαδημίες. Κάτω από την ομπρέλα του πολιτικού Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργούσαν απογευματινά τμήματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και έξι χρόνια αργότερα ιδρύθηκε το πρώτο καθαρά στρατιωτικό Λύκειο στο Σικάγο. Τα σχολεία χρηματοδοτούνται με αρκετές χιλιάδες δολάρια από το Πεντάγωνο και αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 42 τέτοια σχολεία που διευθύνονται και εξαρτώνται από τα Αρχηγεία του Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού. Στη λίστα αναμονής των σχολείων που επιθυμούν να μετατραπούν σε στρατιωτικά από το Πεντάγωνο βρίσκονται πάνω από 600 σχολεία από διάφορες περιοχές (Βοστόνη, Λος Άντζελες, Τέξας κλπ). Το Πεντάγωνο επειδή εκτιμά πως ο αριθμός των 500.000 ένστολων μαθητών δεν επαρκεί για την «άμυνα» της πατρίδας πιέζει τα σχολεία να γίνουν στρατιωτικά με πολλούς τρόπους. Όσοι δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα παύουν να χρηματοδοτούνται από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ενώ οι διευθυντές των σχολείων υποχρεώνονται να δίνουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των παιδιών στο στρατό, όπως ορίζει άρθρο σχετικού νόμου με τίτλο : «Δεν αφήνουμε κανένα παιδί εκτός δράσης».

Πιστεύω τώρα να κατάλαβες πώς έγιναν αυτά τα εγκλήματα στο Ιράκ και ποιοι είναι αυτοί που σκότωναν αμάχους, γυναίκες, γέρους και παιδιά: μισθοφόροι που έχουν στρατολογηθεί από τις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και έχουν εκπαιδευτεί να σκοτώνουν οποιονδήποτε υποτίθεται επιτίθεται κατά των ΗΠΑ.

(4-5-2003)

ΕπιστροφήΕπιστροφή