Υφαρπαγή και λαθροχειρία : Οι νέες τακτικές της
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, αποφάσισε να εμφανιστεί στις εκλογές για τα ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ με τον τίτλο "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" !!

Είναι φανερό, ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά προσπάθεια λαθροχειρίας και υφαρπαγής, αφού ο τίτλος αυτός παραπέμπει ευθέως στο χώρο των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων. Υπάρχουν δεκάδες σχήματα των Παρεμβάσεων σε Συλλόγους Π.Ε. που έχουν ακριβώς αυτό τον τίτλο (Αυτόνομη Παρέμβαση), ενώ για μια τουλάχιστον δεκαετία, συμμετέχουμε στις εκλογές για τα ΚΥΣΠΕ ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Το πρόσχημα που προβάλλουν οι εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ότι δήθεν πρόκειται για απόφαση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ να εμφανίζεται με κοινό τίτλο σε όλο το δημόσιο τομέα, χρησιμοποιώντας το όνομα του κεντρικού σχήματος στην ΑΔΕΔΥ "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ", προφανώς, δεν είναι παρά μια δικαιολογία. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Πρωτοβουλία έχει τη δική της υπερδεκαετή διαδρομή και ιστορία, όπως αντίστοιχα και οι Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά και τους δυο αυτούς συνδικαλιστικούς σχηματισμούς. Άλλωστε, η αντίστοιχη συνδικαλιστική παράταξη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κατεβαίνει στις εκλογές των ΚΥΣΔΕ με τον κανονικό της τίτλο (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) μια που δεν διακατέχεται ούτε από υπαρξιακές αγωνίες, ούτε από έλλειψη ήθους και αξιοπρέπειας.
Δυστυχώς για τους συναδέλφους της Πρωτοβουλίας, στο μικρό χωριό της εκπαίδευσης είμαστε όλοι γνωστοί με τα μικρά μας ονόματα. Το κλίμα σύγχυσης και αποπροσανατολισμού δεν θα βρει γόνιμο έδαφος. Έτσι κι αλλιώς, τα ράσα δεν κάνουν το παπά ! Τα σοβαρά πολιτικά προβλήματα, αδιέξοδα και διλήμματα της Πρωτοβουλίας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με οργανωτικές λύσεις, ούτε με υποκλοπές και κομπίνες, ούτε με τακτικισμούς χωρίς αρχές και περιεχόμενο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα νέο χειραφετημένο ταξικό συνδικαλισμό μακριά από κινήσεις σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, μακριά από εκλογικίστικες τακτικές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα