Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 20 Νοέμβρη, ημέρα ψήφισης του νέου Μισθολογίου. Θέλει έτσι να κηρύξει επίσημα και «αγωνιστικά» τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και να κάνει την επίσημη αναγγελία της ήττας τους, την οποία συνειδητά μεθόδευσε, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ΑΔΕΔΥ αφού συμμετείχε επί τρία χρόνια στο διάλογο με την κυβέρνηση, παρέχοντάς της κάλυψη και χρόνο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αγώνα και ενοχλητικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, τους οποίους καθησύχαζαν από κοινού(με την κυβέρνηση) με υποσχέσεις για μεγάλες αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο.

Αφού, με την ανακοίνωση του μισθολογίου, δεν αντέδρασε στο ελάχιστο, τόσο που επέτρεπε αδιαμαρτύρητα στα ΜΜΕ να την εμφανίζουν ότι συμφωνεί με το μισθολόγιο. Δεν αποκάλυψε τα ψέματα της κυβέρνησης για το πραγματικό ύψος των αυξήσεων, που κυμαίνεται κάτω από τον επίσημο, αναμενόμενο, πληθωρισμό (3,8%). Αποσιώπησε πλήρως την σύνδεση μισθού – βαθμού – απόδοσης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον κανενός είδους μισθολογική εξέλιξη χωρίς την αξιολόγηση!!! Δεν είπε κουβέντα για την υπονόμευση των συντάξεων και συναίνεσε στην ενίσχυση της ιεραρχίας(αύξηση επιδομάτων θέσης) και του αυταρχισμού στους χώρους δουλειάς. Έκανε πλάτη στην προσαρμογή και λειτουργία του Δημόσιου τομέα με βάση όλο και περισσότερο, τις απαιτήσεις της αγοράς και μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αφού άφησε μεγάλο διάστημα, χωρίς καμιά προσπάθεια οργάνωσης αγώνα, συντονισμού των κλάδων και των απεργιών για την ανατροπή του μισθολογίου. Προχώρησε σε μία επετειακή 24ωρη απεργία για να «κλείσει» τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και να δικαιολογήσει τη θέση της.

Αφού, την ίδια στιγμή σε όποιους πραγματικούς αγώνες αναπτύχθηκαν αυτή την περίοδο και είχαν προϋποθέσεις για Νίκη(μαζικότητα, αποφασιστικότητα, διάρκεια κλπ), τους άφησε ξεκρέμαστους να τους χτυπήσει η κυβέρνηση και αν δεν τους υπονόμευσε, δεν παρείχε την παραμικρή ουσιαστική στήριξη (ΟΤΑ, Στατιστική Υπηρεσία κλπ).

Έρχεται, τώρα, να κηρύξει τον επικήδειο των αγώνων της περιόδου και την επίσημη τελετή λήξης με την 24ωρή στις 20 –11 , ημέρα ψήφισης του μισθολογίου.

Σ’ αυτή την τακτική, απολύτως ευθυγραμισμμένη και η ηγεσία της ΔΟΕ, ετοιμάζεται να κλείσει, άρον άρον τις απεργίες, είτε με κάποιας μορφής συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, είτε με την τυπική «διαφοροποίηση» της με την διαφυγή της 24ωρης κυλιόμενης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, που δεν οδηγεί πουθενά. Αν το κάνει αυτό, θα παραδώσει αμαχητί τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε σε ένα αγώνα που στεντόρεια εξήγγειλε όμως ποτέ δεν έδωσε.

Αυτή η συνδικαλιστική τακτική δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους παρά μόνο Ήττες και χειροτέρευση της θέσης τους. Οι εργαζόμενοι θα τους ξεπεράσουν και θα βρούν τον τρόπο μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τον συντονισμό των κλάδων στα αιτήματα και στις μορφές αγώνα, για να ξεπεράσουν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία της συνδιαλλαγής και σε ένα νέο γύρω αγώνων να εκφράσουν τα πραγματικά τους αιτήματα και ανάγκες και να οργανώσουν πραγματικούς απεργιακούς αγώνες διαρκείας μέχρι τη ΝΙΚΗ.

Δήλωση του Κ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ
εκπροσώπου των
ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα