Δικάζονται τη Δευτέρα 30/9 πέντε εκπαιδευτικοί και φοιτητές για τη συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στον ΑΣΕΠ του '98

 

Τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Δικαστικό Μέγαρο Λ.Αλεξάνδρας) δικάζεται η έφεση πέντε διαδηλωτών (τρεις εκπαιδευτικοί και δυο φοιτητές) που είχαν συλληφθεί στις 11/06/98 στα Πατήσια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι πέντε διαδηλωτές είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Η δική αυτή έρχεται να προστεθεί σε όλη την σειρά από δικαστικές διώξεις ενάντια σε αγωνιστές που συμμετείχαν σε εκείνο το κίνημα, αλλά και τις ανάλογες διώξεις που αφορούσαν το μεγάλο κίνημα των μαθητών.

Είναι προφανές ότι σε αυτές τις δίκες στην πραγματικότητα δικάστηκε το ίδιο το μεγάλο πανεκπαιδευτικό κίνημα του Ιούνη του '98 για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασιακής αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών.

Με τις μέχρι τώρα αθωωτικές αποφάσεις όλων των διωκόμενων η προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα, ενώ κατέρρευσε η προσπάθεια να παρουσιαστεί μια από τις μεγαλύτερες, μαχητικότερες και μαζικότερες κοινωνικές συγκρούσεις της τελευταίας δεκαετίας ως κάποια "επεισόδια".

Και μια τελευταία λεπτομέρεια : Με έγγραφο αίτημά του, ο Νασιάκος αυτοπροσώπως, ζήτησε τη δικογραφία των πέντε για να διαπιστωθεί κατά πόσο τελέστηκαν τρομοκρατικές πράξεις που οδήγησαν σε καταστροφές Ι.Χ. στην περιοχή των διαδηλώσεων. Η ευγενική αυτή «πρωτοβουλία» δεν μπορεί να έχει βέβαια καμιά επίπτωση στη δίκη, είναι όμως ενδεικτική του κλίματος των ημερών μας και τροχιοδεικτική για μελλοντική εφαρμογή των τρομονόμων σε διαδηλωτές !!

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα