Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 

ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ !

 

Η ολομέλεια προέδρων των Συλλόγων Π.Ε. που έγινε στην Αθήνα το Σάββατο 26 /1 δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία. Από τους 25 Συλλόγους που είχαν απαρτία στις Γενικές τους Συνελεύσεις, οι 23 καταψήφισαν την απαράδεκτη εισήγηση της ΔΟΕ και αποφάσισαν κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση, μέτρα για την ακύρωσή του στην πράξη (κανείς αξιολογητής στις τάξεις κλπ.) συνολικό πλαίσιο αγώνα (με άξονες το νόμο για την αξιολόγηση, το οικονομικό, το ασφαλιστικό και την αδιοριστία) και 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με την ΟΛΜΕ. Οι περισσότερες αποφάσεις των συλλόγων που πάρθηκαν από Δ.Σ. κινήθηκαν επίσης στην κατεύθυνση της απόρριψης της εισήγησης της ΔΟΕ και ζητούσαν τη συνολική κατάργηση του νόμου και κοινό απεργιακό βήμα με την ΟΛΜΕ.

 

Η ΠΑΣΚ από την πλευρά της :

Επίσης, αρκετοί πρόεδροι που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚ και μετέφεραν αποφάσεις Γ.Σ. (π.χ. Ρέθυμνο) ή Δ.Σ. (π.χ. Κερατσινίου - Περάματος) που δεν ήταν αρεστές στην παράταξή τους επιδόθηκαν σε προσωπικές τοποθετήσεις που έρχονταν σε κάθετη αντίθεση με τις αποφάσεις των Συλλόγων τους. Έτσι κι αλλιώς, όλες τις προηγούμενες μέρες, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ στις Γ.Σ. των συλλόγων, τοποθετήθηκαν ανοιχτά και προκλητικά υπέρ της αξιολόγησης, δηλώνοντας ξεκάθαρα έτοιμοι να αξιολογήσουν.

Αρκετοί πρόεδροι που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ διαφοροποιήθηκαν από τη φιλοκυβερνητική στροφή της παράταξής τους, ενώ η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ακολούθησε ξανά την ίδια αδιέξοδη επιλογή των προτάσεων για συμμετοχή στα κομματικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Προς το τέλος των διαδικασιών της ολομέλειας, τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ (ουσιαστικά έγινε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ) και εκεί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα μέλη της ΔΑΚΕ να εκφράζουν την ικανοποίησή τους γιατί επιτέλους "οι δυο μεγάλες παρατάξεις κατέληξαν σε μια συμφωνία". 

Σημαντική παρέμβαση στην ολομέλεια ήταν τα ψηφίσματα που υπέγραψαν 41 πρόεδροι και ζητούσαν την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση και την ακύρωση του στην πράξη. Τα ψηφίσματα αυτά δεν μπήκαν ποτέ σε ψηφοφορία με ευθύνη του ΔΣ της ΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ και ενώ ο πρόεδρος κάλεσε τα 11 μέλη να τοποθετηθούν ξανά σε διαδικασία ανοιχτής συνεδρίασης ώστε να υπάρξει απόφαση της ΔΟΕ για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, τα πέντε μέλη της ΠΑΣΚ αποχώρησαν από την ολομέλεια προκαλώντας με αυτό τον πραξικοπηματικό τρόπο το τέλος των εργασιών και δημιουργώντας ένα πρωτοφανές αδιέξοδο για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Είναι φανερό πλέον, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα το θετικό να περιμένουν από το ΔΣ της ΔΟΕ. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των εκπαιδευτικών και στήριξης της αξιολόγησης, ενώ η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ από τη μεριά της ακολουθεί το δρόμο των κομματικοκεντρικών πρακτικών (κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ).

Οι ζωντανές μαχόμενες δυνάμεις της εκπαίδευσης, πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα από τα κάτω. Είναι ανάγκη άμεσα, οι Σύλλογοι να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ κηρύσσοντας στάσεις εργασίας. Είναι επίσης ανάγκη, να συνεδριάσει άμεσα το Συντονιστικό των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής και να αποφασίσει τη συμμετοχή του στις 8 Φλεβάρη καθώς και την οργώνωση του αγώνα από τα κάτω (ανάδειξη επιτροπών αγώνα, κοινό κείμενο, αφίσα, επιστολή προς τους γονείς, μέτρα για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση).

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα