ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 26-4-2002 το προγραμματισμένο Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ εν όψει μάλιστα της διαδικασίας αποτύπωσης σε νόμο της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, του ταξικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς και της αναγκαιότητας για την αποτελεσματική κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων.

Μέσα σ' ένα γενικό κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας (!!) στο πλαίσιο, στις αρχές και στις μορφές δράσης- ενάντια σε κάθε αντίληψη για ταξικό αναπροσανατολισμό του σ.κ. - υπερψηφίστηκε από το σύνολο των κομματικών παρατάξεων ( ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ-ΣΥΝ) η πρόταση του προέδρου της ΑΔΕ-ΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάη και με διεκδικητικό πλαίσιο τις βελτιωτικές τροποποιήσεις (!!) των προτάσεων Ρέππα.

Η μ' αυτούς τους όρους διαμορφωμένη πανηγυρική ατμόσφαιρα (!!) στάθηκε αρκετή για την "ταξική" ΕΣΑΚ να απεμπολίσει τα…"περί ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας που συνεχίζει τον "κοινωνικό διάλογο" της υποταγής". Γι' αυτό το λόγο ο εκπρόσωπός της έκρινε σαφή, λιτή και καθολική την εισήγηση των βελτιώσεων των αντιασφαλιστικών μέτρων και της πρότασης για μια αμυντική απεργία, χωρίς καν να θίγει και την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης των αγώνων.

 

Οι Αγωνιστικές ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ως πόλος έκφρασης της ταξικής ενότητας των εργαζομένων της βάσης, διαφοροποιήθηκαν και κατήγγειλαν το καλοστημένο σκηνικό της "πανηγυρικής συναίνεσης" στις βελτιωτικές προτάσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του.

Με την κατάθεση από μέρους τους ξεχωριστής εισήγησης-πρότασης, τόνισαν κατ΄ εξακολούθηση την αναγκαιότητα για άμεσο συντονισμό της ακηδεμόνευτης δράσης των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , προτείνοντας συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21/5 και στις 28-29/5 και απαιτώντας τη συνολική κατάργηση- απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και σχεδίων.

26-4-2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα