ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

 

ΘΕΜΑ : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Συνάδελφοι 

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Αθήνας με αφορμή τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

  1. Το "πλαίσιο αρχών" που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, επαναφέρει ουσιαστικά τη φιλοσοφία των μέτρων Γιαννίτση : αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων, φαλκίδευση των επικουρικών συντάξεων, θεσμοθέτηση της κεφαλαιοποιητικής λειτουργίας των ταμείων, ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης μέσω των "επαγγελματικών συμβο-λαίων", κατηγοριοποίηση και πολυδιάσπαση των εργαζόμενων. Καμιά συγκεκριμένη δέσμευση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για την κρατική χρηματοδότηση και καμιά αναφορά δεν έχει γίνει φυσικά στα 21 τρις που χρωστάνε στα ταμεία, ούτε στο μισό τρις που χάθηκε στο χρηματιστήριο το 2001.

  2. Τα μέτρα αυτά αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που με τους μεγάλους αγώνες της περασμένης άνοιξης αναχαίτισαν τα αντιασφαλιστικά σχέδια Γιαννίτση και έθεσαν τις βάσεις για κατακτήσεις και νίκες για το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα. Για μας τους εργαζόμενους που βλέπουμε για μια ακόμα φορά τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να κινδυνεύουν, είναι μονόδρομος η οργάνωση συντονισμένου απεργιακού αγώνα για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής. 

  3. Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας με την τακτική που έχουν ακολουθήσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αντί να οργανώσουν από την πρώτη στιγμή μαζικούς πανεργατικούς - πανυπαλληλικούς αγώνες με νικηφόρα προοπτική, αξιοποιώντας και την περσινή αγωνιστική εμπειρία, επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζόμενων στα νέα μέτρα. Συμμετέχουν στο στημένο "κοινωνικό διάλογο", αποδέχονται τη σημερινή διάσπαση των ασφαλισμένων σε τρεις κατηγορίες και συμφωνούν στη στρατηγική ουσία των αλλαγών ! 

  4. Καλούμε τα ΔΣ των ομοσπονδιών να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και την ανατροπή της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης. Να καλέσουν τις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσουν από το "διάλογο" που υπονομεύει το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης. 

  5. Θεωρούμε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει:
    Την οριστική απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την πλήρη δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, την αύξηση των συντάξιμων αποδοχών με την αντίστοιχη μείωση των ορίων ηλικίας, την επιστροφή των κλεμμένων στα ταμεία.

  6. Με βάση τα παραπάνω για τον οριζόντιο συντονισμό συλλόγων, ΕΛΜΕ και σωματείων καλούμε την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 7:οο στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) για να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δράση μας.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα