ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Φασιστική επίθεση ενάντια σε εκπαιδευτικό !

 

Οι Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση ενάντια στο γνωστό για την αγωνιστική, πολιτική και συνδικαλιστική του δράση δάσκαλο, Σεραφείμ Ρίζο. Συγκεκριμένα, το βράδυ της 23ης Οκτώβρη, ο Σεραφείμ Ρίζος, πυροβολήθηκε πισώπλατα με αεροβόλο όπλο - και σφαίρα μπογιάς - ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο των Χανίων. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που κλιμακώνονται οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στα Χανιά, αφού η βάση της Σούδας προορίζεται ως ορμητήριο των Αμερικάνων (ο συνάδελφος είναι δραστήριο μέλος του αντιπολεμικού κινήματος).

Πολύ περισσότερο, στο νοσηρό κλίμα τρομολαγνείας των ημερών μας, όταν κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα συκοφαντείται και ενοχοποιείται, όταν η κρατική τρομοκρατία εντείνεται, είναι αναμενόμενο να αναβιώνουν φαινόμενα φασιστικής βίας ενάντια σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων.

Τέτοιου είδους ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται, δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν τους αγώνες και την αντιπολεμική δράση του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα