ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Είναι γνωστό ότι στο ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών για να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Παρ' ότι οι αναπληρωτές, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες στην εκπαίδευση, έχουν αποκτήσει εμπειρία και προϋπηρεσία στο χώρο του δημόσιου σχολείου, δεν τους αναγνωρίζονται βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως άδειες και διευκολύνσεις μητρότητας, μισθολογικά κλιμάκια, εκπαιδευτικές άδειες και επιμόρφωση.

Με το ν. 2725/99 έχουν δικαίωμα για μόνιμο διορισμό, από το 2003, σε κενές οργανικές θέσεις της εκπαίδευσης όσοι έχουν συμπληρώσει 16μηνη υπηρεσία μέχρι 30/6/98,δεν προβλέπεται όμως η χρονολογία ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας. Τον Αύγουστο του 2001 ψηφίστηκε ο ν.2924/01, σύμφωνα με τον οποίοι υπόλοιποι, θα προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές από τον ενιαίο πίνακα, ανάλογα μα την προϋπηρεσία τους χωρίς καμιά προοπτική για μόνιμο διορισμό.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών στην εκπαίδευση σήμερα, είναι απαραίτητο το εκπαιδευτικό σύστημα να βασίζεται σε μια σύγχρονη παιδεία και να στηρίζεται από ικανό αριθμό εκπαιδευτικών. 

Εάν λάβουμε υπ' όψη μας ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποτελούν σήμερα το 16% περίπου του ενεργού δυναμικού της χώρας, είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα των αναπληρωτών είναι ζήτημα όλου του εκπαιδευτικού κλάδου και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

---Καλούμε όλους τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών.
---Καλούμε όλους τους συλλόγους να ζητήσουν από τη ΔΟΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Απριλίου με αίτημα το μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σαγιάνου Άννα 010 9889348

Βενέτη Ελένη 010 9510158

Χαλούλου Ντίνα 010 9214922

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα