Ριζοσπαστική Παρέμβαση - Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών Λέσβου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για άλλη μια φορά ο "εκσυγχρονισμός" έδειξε το αντιλαϊκό του πρόσωπο. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν το ζήτημα των ολοήμερων σχολείων. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης υλοποιώντας τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε κύμα απειλών εναντίον εκπαιδευτικών και γονέων, με πρόσχημα την τήρηση του ωραρίου στα ολοήμερα.

Όπως είχαμε τονίσει και στο παρελθόν το ολοήμερο σχολείο δεν είναι απλά το χρύσωμα του χαπιού της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης Ε.Ε - κεφαλαίου αλλά πολιορκητικός κριός ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Παράλληλα προδιαγράφει το μέλλον που ετοιμάζεται συνολικά για τους εργαζομένους. Οι νέες συνθήκες "ελαστικής" εργασίας και αύξησης της εκμετάλλευσης επιβάλουν εξοντωτικούς ρυθμούς ζωής, ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου άρα και ένα νέο μοντέλο ζωής όπου τα παιδιά θα πρέπει να είναι "παρκαρισμένα" μέχρι το απόγευμα στα σχολεία ώστε οι γονείς τους να μπορούν να υπακούουν στις νέες εργασιακές απαιτήσεις.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες δαιμονοποίησης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις οποίες για όλα τα "κακά" του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος φταίνε δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές. Ξεχνάνε τα άθλια σχολικά κτίρια, την ανυπαρξία χώρων, τις άθλιες συνθήκες σπουδών, τα αλλοπρόσαλλα αναλυτικά προγράμματα. Καλλιεργείται έτσι το έδαφος για να εφαρμοστεί η κακόφημη "αξιολόγηση" - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε κοινούς αγώνες για να αποκρουστεί αυτή η πολιτική, για να μην πεταχτεί κανείς μαθητής έξω από το σχολείο για να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μας.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα