ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
www.paremvasis.gr

 

Τα αναδρομικά για το οικογενειακό επίδομα

Δικαίωσε ο Άρειος Πάγος τις προσφυγές των δημοσίων υπαλλήλων για να αποδοθεί και αναδρομικά το οικογενειακό επίδομα και στους δυο συζύγους. Με την απόφασή του αυτή υποχρεώνει τα κατώτερα δικαστήρια να ευθυγραμμιστούν και να δικαιώσουν όλες τις προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι :

  1. Η προθεσμία για την διετία που πέρασε εκπνέει στις 31 Δεκέμβρη

  2. Οι προσφυγές δεν μπορεί να είναι συλλογικές παρά μόνο ατομικές (ομαδικές προσφυγές μπορούν να γίνουν μόνο σε ομοειδείς περιπτώσεις)

Με δεδομένο ότι ξεκινάει ένας δικαστικός μαραθώνιος που είναι πια βέβαιο ότι θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την κυβερνητική πλευρά και ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες χιλιάδες υπαλλήλους, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε πολιτική απόφαση και να πληρώσει άμεσα τα αναδρομικά για το οικογενειακό επίδομα σε όλους τους δικαιούχους ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ή όχι. Οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να εντάξουν άμεσα το δίκαιο αυτό αίτημα στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σε αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα