ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

29 ΜΑΗ : Απεργούμε ξανά !

 

Η κυβέρνηση, παρά τη σκανδαλώδη στήριξη των ΜΜΕ και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο Πολυζωγόπουλος, δεν μπόρεσε να μας πείσει ότι οι "νέες" προτάσεις για το ασφαλιστικό "είναι για το καλό μας" : μείωση συντάξεων, δραστικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (ειδικά για το δημόσιο), καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων με την κατάθεση μυθικών ποσών στο χρηματιστήριο, εμπέδωση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 65 και βάλε, αύξηση των εισφορών, καθιέρωση του τριζωνικού συστήματος, εισβολή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών κλπ.

Όλα αυτά, στην ουσία αποτελούν νέα, βελτιωμένη, προσεκτικότερη και περισσότερο επικοινωνιακή (sic) έκδοση των προτάσεων Γιαννίτση και δεν απέσπασαν την πολυπόθητη συναίνεση των εργαζομένων. Αντίθετα, οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρά το πρωτοφανές ξεπούλημα της ΠΑΣΚ στη ΓΣΕΕ, παρά τις παλινωδίες και τις κομματικοκεντρικές λογικές ολόκληρου του φάσματος του επίσημου συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, ΠΑΜΕ), ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες, ακύρωσαν τον πιο επικίνδυνο για τους εργαζόμενους "διάλογο" της δεκαετίας και έθεσαν τις βάσεις για μια νικηφόρα αντιπαράθεση.

Σήμερα, η κυβέρνηση καταθέτει τις τελικές της προτάσεις και δηλώνει έτοιμη να νομοθετήσει μέχρι τα τέλη Ιούνη. Γι' αυτό, η απεργία της 29ης Μάη, είναι μια κρίσιμη μάχη. Και είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο, ότι τη μέρα εκείνη στο πλευρό του δημόσιου τομέα, προσανατολίζεται να απεργήσει και ένα μεγάλο κομμάτι του ιδιωτικού. Παρά τα φιρμάνια του υπουργείου εργασίας που υπογράφουν σαν δικά τους ρεπορτάζ οι εφημερίδες, παρά την ενεργοποίηση του κυβερνητικού μηχανισμού, όλα δείχνουν ότι πάμε για μια μεγάλη απεργία.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚ και πρώτος και καλύτερος ο Πολυζωγόπουλος, έχουν κερδίσει ήδη τη θέση τους δίπλα στον αλησμόνητο Καρακίτσιο και ολόκληρο το πάνθεον της εργοδοτικής, κυβερνητικής συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.

Κι εμείς ;

Απέναντι !

Με το ένα τρις από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκε το 2001 στο χρηματιστήριο, να μην επιτρέπει ούτε βήμα πίσω (στις αρχές Μάη η κυβέρνηση έριξε άλλο μισό τρις από τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο για να αναστρέψει την πορεία του γενικού δείκτη με τα δικά μας χρήματα - ταυτόχρονα, επέβαλε με νόμο την πρόσληψη "συμβούλων επενδύσεων" για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων)

Απέναντι !

Έχοντας μπροστά μας τους επίδοξους αυριανούς αξιολογητές να προθερμαίνονται, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με τους περίφημους δείκτες ποιότητας, την εισβολή του ΚΕΕ στα σχολεία δήθεν "για να κάνει έρευνα", το κύμα των αυθαιρεσιών και των διώξεων που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα από το ΥΠΕΠΘ και τους διοικητικούς μηχανισμούς του.

Απέναντι !

Σε όλους αυτούς που μας παραμύθιαζαν στη μεγάλη απεργία του '97 για τις "αυξήσεις" που θα μας έδινε το νέο μισθολόγιο, να γίνονται ξανά οι διαφημιστές ενός ...νεότερου μισθολόγιου που θα συνδέσει τις αμοιβές με την αξιολόγηση. Μόνο που το "νεότερο" αυτό μισθολόγιο ετοιμάζεται για τη μετά - 2004 εποχή, τότε που θα μας καλέσουν να πληρώσουμε τα σπασμένα της Ολυμπιάδας.

Απέναντι !

Έχοντας πίσω μας χιλιάδες αναπληρωτές (5.000 μόνο στην Πρωτοβάθμια) που οι περίφημες "ρυθμίσεις" του ΥΠΕΠΘ καταδικάζουν στη μόνιμη αναπλήρωση να αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους.

Απέναντι !

Μαζί με χιλιάδες παππούδες και γιαγιάδες που μάτωσαν για να κερδίσουν το κάθε τους ένσημο, που αγωνίστηκαν για να επιβάλλουν αυτό που εμείς βρήκαμε ως κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, να ζητάνε από το εγγόνι το αυτονόητο : Να βγει στο δρόμο !

Απέναντι !

Μαζί με τους εργαζόμενους στις κατασκευές που δεν τους καίγεται καρφί για τις αγωνίες της Γιάννας και θα καθυστερήσουν απεργώντας μια ακόμα μέρα την κατασκευή του ολυμπιακού χωριού. Μαζί μ' αυτούς τους καταπληκτικούς τύπους στα βαπόρια που ριζώνουν στις μπουκαπόρτες και δεν περνάει ούτε κουνούπι. Μαζί με την εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας της Θεσσαλονίκης, που την απέλυσε το αφεντικό της λίγους μήνες πριν πάρει σύνταξη γιατί τόλμησε να απεργήσει στις 18 Απρίλη.

Απέναντι !

Μαζί με όλους εκείνους τους πιτσιρικάδες που βιώνουν την ανεργία και την ανασφάλεια, που βλέπουν τα πτυχία τους να γίνονται κουρελόχαρτα κι από πάνω ακούνε τον κάθε Πάγκαλο να τους αντιμετωπίζει σαν "κακομαθημένη χρυσή νεολαία που τα έχει όλα και δεν ξέρει τι θέλει" και να αποκαλεί τους δασκάλους τους "βρωμιάρηδες" και "αξύριστους".

Απέναντι !

Χωρίς να έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για τις πραγματικές διαθέσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του υποταγμένου συνδικαλισμού, αλλά έχοντας σαφή επίγνωση ότι τα ξεπουλήματα αποτρέπονται στην πράξη, όταν όλοι εμείς είμαστε παρόντες, ενεργοί και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε.

Στις 29 Μάη θα απεργήσουμε !

Θα είμαστε στις διαδηλώσεις, κάτω από τα πανό των Συλλόγων και του συντονισμού τους, πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά. Γιατί ξέρουμε πως η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστικούς συνοδοιπόρους της είναι να είμαστε εκεί, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες, στις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα