Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 24/10/02 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Γκίνη18) - 7μμ

Ομιλητές: Ευτ. Μπιτσάκης, Γ. Ρούσης, Δ. Μπελαντής

 

Το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την «εξάρθρωση» της '17 Ν', ζούμε μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, και ταυτόχρονα μια αντιδραστική επιχείρηση ενοχοποίησης του αντιδικτατορικού κινήματος, των εργατικών λαϊκών αγώνων και κάθε αριστερής αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και της Ν.Δ και με τον «εργολαβικό» ρόλο των ΜΜΕ, επιχειρεί να επιβάλλει ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας, αστυνομικής ασυδοσίας και γενικευμένου χαφιεδισμού, να «καθαγιάσει» τη δράση των ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, να «νομιμοποιήσει» τον εφιαλτικό για τα δημοκρατικά δικαιώματα τρομονόμο και να τον επεκτείνει, με την υιοθέτηση του ευρωτρομονόμου, προς κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα.

Επιχειρείται η προώθηση μιας συνολικής αντιδραστικής τομής στο πολιτικό σύστημα που συμβαδίζει με την αντεργατική επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στα εργατικά δικαιώματα (αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις), με στόχο την πειθάρχηση όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, των αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράζονται σε εργασιακούς και νεολαιίστικους χώρους, των αντιδράσεων ενάντια στον πόλεμο, την παγκοσμιοποίηση, την πολιτική της Ε.Ε και την ελληνική προεδρία του 2003, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ολα αυτά εναρμονίζονται με την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ που, την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ, επιδιώκουν να θέσουν «εκτός νόμου» κάθε εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που δεν εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κάθε αγώνα που στοχεύει στην κοινωνική απελευθέρωση, και κάθε δυναμικό κίνημα που στέκεται ενάντια στη διαδικασία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Φτάνει πιά! Οι πραγματικοί τρομοκράτες που τσαλαπατάνε βίαια τους εργαζόμενους και τους λαούς δεν μπορεί να είναι δικαστές των λαϊκών αγώνων και των ιδεών της κοινωνικής ανατροπής.

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κεφαλαίου, του κράτους και των ΜΜΕ, ο νέος μακαρθισμός και το «κυνήγι μαγισσών» που συκοφαντεί και αμαυρώνει ιστορικά κινήματα, συνειδήσεις και αριστερές πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα ισχυρό μαζικό, αγωνιστικό, θεωρητικό και πολιτιστικό, μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Για την κατάργηση των τρομονόμων. Για τα εργατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς. Για την αντεπίθεση των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης, της πραγματικής δημοκρατίας των ίδιων των εργαζομένων, του δίκαιου της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Αριστερή Ανασύνταξη, ΑΡΑΣ, Αριστερή Κίνηση, Αριστερές Συσπειρώσεις, ΕΑΜ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΜΕΡΑ, ΝΑΡ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, περιοδικό Δρόμοι

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα