Σύσκεψη Συλλόγων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λεκανοπεδίου Αττικής

Δελτίο Τύπου

 

Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Π.Ε. "Αριστοτέλης", πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη Δ.Σ. των Συλλόγων Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 9 Σύλλογοι (Αριστοτέλης, Αθηνά, Παρθενώνας, Αιγάλεω, Ν. Σμύρνη, Κ. Σωτηρίου, Μαρούσι, Πρόοδος, Κερατσίνι - Πέραμα) και η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας.

Στη συζήτηση που έγινε, εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα δυσμενές για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς το τοπίο της νέας σχολικής χρονιάς:

Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και κινούνται στην ίδια κατεύθυνση : λιτότητα, περικοπές σε μισθούς και δαπάνες για την παιδεία, αξιολόγηση - χειραγώγηση, ελαστικό ωράριο, κατηγοριοποίηση - αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Αυτή η πολιτική που απαξιώνει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, πρέπει να βρει μπροστά της το συντονισμένο - ανυποχώρητο αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνουμε τα παρακάτω :

Οι Σύλλογοι Π.Ε. να πάρουν αποφάσεις αντίστασης και αγώνα απέναντι σε αυτή την πολιτική, τόσο στο σύνολό της, όσο και σε κάθε πλευρά της συγκεκριμένα.

Αθήνα 3 Οκτώβρη 2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα