ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

e-mail : peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Π. Σωτήρης : 0974439203
Β. Ζαρκινού: 0974778187
Μ. Μιλτσακάκης: 0107213198
Τ. Λιόντου: 0932514008

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 

Με πολλές τυμπανοκρουσίες παρουσιάστηκε στις 2 Απρίλη η έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας για το πρόβλημα των αναπληρωτών, αποκτώντας και όλη την απαραίτητη δημοσιότητα. Παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την έκθεση, αλλά και την όλη λογική που απέπνεε η εκδήλωση ως προς τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων των αναπληρωτών.

Κατ' αρχήν υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η έκθεση:

Πάνω από όλα όμως υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα και στο περιεχόμενο της έκθεσης:

Σοβαρά ερωτηματικά όμως προκαλεί και η στάση της ΠΕΑ (αναπληρωτές δευτεροβάθμιας) και ειδικά η επιλογή συμμάχων που δείχνει να κάνει: Ενώ αποτελούσε κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος το γεγονός ότι οι αναπληρωτές εκπροσωπούνται ενιαία μέσα από συλλόγους - ΕΛΜΕ (και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες) εδώ επιλέγεται ως βασικός σύμμαχος ο κυβερνητικός Πολυζωγόπουλος. Υπάρχουν μήπως σκέψεις για διάσπαση του εκπαιδευτικού κινήματος και χωριστή συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αναπληρωτών; Είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες η ηγεσία της ΠΕΑ έχει τηρήσει ανοιχτά απεργοσπαστική στάση εντός του κλάδου συντασσόμενη πλήρως με την ΠΑΣΚΕ και απέχει επί της ουσίας από τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό;

[Όσο για τον "Δ.Ε. του ΠΣΑΔ", αυτούς τους κατ΄ όνομα και μόνο εκπροσώπους των αναπληρωτών δασκάλων, το γεγονός ότι έσπευσαν στην εκδήλωση ήταν αναμενόμενο, λόγω της ανοιχτά φιλοκυβερνητικής και διασπαστικής στάσης τους]

Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα των διορισμών στην εκπαίδευση και η αγωνία των αναπληρωτών για να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τέτοιες μεθοδεύσεις, πρακτικές και συμμαχίες.

Απαιτείται ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος της αγωνιστικής ενότητας ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, όλων των αδιορίστων, ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές της αδιοριστίας και της εργασιακής ομηρίας!

Αθήνα 15/04/2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα