ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

Φαίνεται ότι το ασφαλιστικό είναι η λυδία λίθος που ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους φίλους των εργαζομένων. Αφού προηγήθηκε ο ανεκδιήγητος Πολυζωγόπουλος στη ΓΣΕΕ, προσφέροντας "γη και ύδωρ" στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας θετικά τα αντιασφαλιστικά μέτρα Ρέππα, δυναμιτίζοντας με πραξικοπηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια για απεργία της ΓΣΕΕ, πολλοί ζήλεψαν τη δόξα και ότι οφέλη αποκόμισε.

Στην απεργία της 11ης Απρίλη της ΑΔΕΔΥ, πολλοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, μετά το μυστικό δείπνο στη Σολωμού, έπαιξαν καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο, μοίραζαν δημοσιεύματα του Βήματος που έλεγαν ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν θίγονται από τα μέτρα Ρέππα.

Όταν σε μια συμφωνία κορυφής ΕΣΑΚ - ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ αποφάσισαν να κατεβάσουν κοινό πλαίσιο στη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα για απεργία στις 18 Απρίλη, οι συνδικαλιστές στο Δημόσιο, ιδιαίτερα της ΔΑΚΕ, άρχισαν να καταψηφίζουν την κοινή απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη ΔΟΕ, η ΠΑΣΚ αρνήθηκε καν να μπει στον κόπο να συζητήσει την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΔΣ, λέγοντας ότι θα αναμένει την ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΚΕ ακολουθώντας το πάγιο δόγμα της συμφωνίας με την ΠΑΣΚ στο περιεχόμενο δυναμίτισε κάθε προσπάθεια προκήρυξης απεργίας για της 18 Απρίλη. Αρνήθηκε να ψηφίσει το πλαίσιο που η ίδια η ΔΑΚΕ είχε υπογράψει στη ΓΣΕΕ, αρνήθηκε καν να καλέσει στο συλλαλητήριο αν δεν συμφωνούσαμε, Παρεμβάσεις και ΕΣΑΚ, στο πλαίσιο που είχε συμφωνήσει με την κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚ. 'Εβαλε ουσιαστικά ως προαπαιτούμενο την αποδοχή του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς για την απεργία.

Δεν δέχτηκε καν να προκηρύξουμε στάση εργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο με βάση τις θέσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό χωρίς να απεμπολούμε τα αιτήματα των μισθών και των διορισμών.

Αυτή η συμμαχία ντροπής έχει δέσμιο το συνδικαλιστικό κίνημα προτείνοντας ως πλαίσιο δράσης κάθε φορά τις προτάσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση την επομένη, ξεπουλώντας κάθε έννοια αγώνα. Είναι η ίδια η συμμαχία που απεμπόλησε το αίτημα για κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση - χειραγώγηση, που αρνείται να ψηφίσει αγώνες πραγματικούς και όχι τουφεκιές στον αέρα.

Γίνεται φανερό ότι μόνο ο οριζόντιος συντονισμός των Γενικών Συνελεύσεων, των πρωτοβάθμιων συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική θέληση των εργαζομένων, να μπει φραγμός στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό το δρόμο που άνοιξε αξίζει να ακολουθήσουμε ως εκπαιδευτικό κίνημα.

Μέσα από τους συλλόγους στηρίζουμε στάσεις εργασίας για της 18 Απρίλη, παίρνουμε μέρος μαζικά στα συλλαλητήρια καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική και τους συνοδοιπόρους της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα