ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στην 71η Γ.Σ. της ΔΟΕ και είμαστε "υπεύθυνοι" για την υποδοχή που επιφυλάχτηκε στον υπουργό Παιδείας κ. Ευθυμίου, μείναμε κυριολεκτικά αποσβολωμένοι από τον απόλυτα διαστρεβλωμένο τρόπο που παρουσιάστηκαν από ορισμένα ΜΜΕ τα "γεγονότα" και ο "διάλογος" που είχαμε με τον υπουργό κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στη Γ.Σ.

Η έκπληξή μας μετατράπηκε σε οργή και αγανάκτηση, όταν διαπιστώσαμε ότι τα "ρεπορτάζ" συνιστούσαν ωμή συκοφαντία και απροκάλυπτη προσβολή της συνδικαλιστικής μας υπόστασης και ιστορίας και κυρίως του προσωπικού και πολιτικού μας ήθους.

Το μέγεθος και το είδος της διαστροφής της πραγματικότητας μας οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα να συμπεράνουμε ότι το τελικό "ρεπορτάζ" δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε έκδηλης επαγγελματικής ανεπάρκειας ούτε και αφέλειας αλλά χαλκευμένο κατασκεύασμα κατόπιν εντολών και παρεμβάσεων.

Γιατί μόνο κάποιος που δεν θέλει να έχει επαφή με την πραγματικότητα δεν αντιλήφθηκε ότι η ειρωνική και χλευαστική προτροπή "να καούν, να καούν", ακολούθησε την έντονη καταγγελία μας για την κατάφωρα αντιδεοντολογική, απαράδεκτη επιστημονικά, αυταρχική πολιτικά και τρομοκρατική διοικητικά εντολή του, εν Κίνα ευρισκομένου, υπουργού Παιδείας για την απάλειψη σημείων του βιβλίου της σχολικής Ιστορίας που αφορούσε τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΕΟΚΑ.

Απορούμε δε, πώς το συγκεκριμένο "ρεπορτάζ" δεν προέβαλε την "άφατη ικανοποίησή μας", όταν ο υπουργός, βαφτίζοντας το ψάρι κρέας, ανακοίνωσε τους λιγότερους διορισμούς της τελευταίας τριετίας, εμείς, εν χορώ, απαιτούσαμε "όχι άλλους διορισμούς".

Γνωρίζουμε ότι το να καταγγείλουμε τη συγκεκριμένη πρακτική που κατασκευάζει τηλεοπτικώς μια εικονική πραγματικότητα δεν θα πρόσθετε κάτι στην απόλυτη απαξίωση που εισπράττουν από την κοινωνία τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ Επίσης γνωρίζουμε ότι θα ήταν μάταιο να προσδοκούμε από τους κατ` επάγγελμα διαστρεβλωτές να αποκατασταθεί η αλήθεια, παρότι είναι και νομική τους υποχρέωση.

Απλά επισημαίνουμε ότι όταν οι "από πάνω" είναι αναγκασμένοι να μετέρχονται τέτοιου είδους μέσα, αποδεικνύουν τον πανικό τους για το επερχόμενο τέλος, εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το παν για να έρθει μια ώρα αρχύτερα.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα