ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

 

Προς : 
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Ε.
ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου Αττικής
Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας
Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά
Σωματεία Εργαζομένων

 

Ανοιχτή Σύσκεψη Ενημέρωσης και Αγωνιστικού Συντονισμού για την Παιδεία

Τρίτη 19 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)

 

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούμε το τελευταίο διάστημα απεργιακές κινητοποιήσεις κυρίως με αφορμή το νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Κι αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στο σχολείο θα έχουν άμεσες συνέπειες όχι μόνο σε εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και στη μόρφωση των μαθητών μας.

Η εφαρμογή της αξιολογικής διαδικασίας, ξεκινάει με την αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων (προώθηση από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας - ΚΕΕ, του προγράμματος "Αποτύπωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο σχολικών μονάδων"). Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, επιχειρεί να χωρίσει τα σχολεία σε "καλά" και "κακά", σε "αποδοτικά" και μη. Το σχολείο θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε επιχείρηση: εκείνα που θα έχουν καλές επιδόσεις θα "επιβραβεύονται" με γενναία χρηματοδότηση, ενώ τα υπόλοιπα θα μπαίνουν "στη μαύρη λίστα". Αυτή είναι ήδη η πρακτική στην Αμερική, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης: τα "καλά" σχολεία μαζεύουν πολλούς μαθητές και παίρνουν περισσότερα χρήματα, ενώ τα "κακά", που βρίσκονται κυρίως σε περιοχές φτωχές και υποβαθμισμένες, χάνουν μαθητές και κλείνουν.

Νιώθουμε την ανάγκη, να προχωρήσουμε σε μια πλατιά ενημέρωση των εργαζόμενων και των γονιών για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν αυτά τα μέτρα στο δημόσιο σχολείο. (όξυνση ανταγωνισμού, ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, μεταφορά του οικονομικού κόστους στις πλάτες των γονιών, κλπ.) Για την ενημέρωση των εργαζόμενων και των φορέων τους, και την αγωνιστική συμπόρευση μαζί τους, καλούμε σε Ανοιχτή Σύσκεψη Ενημέρωσης και Αγωνιστικού Συντονισμού όλους τους Συλλόγους Π. Ε., τις ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου, τις Ομοσπονδίες Γονέων και τα Εργατικά Σωματεία, την Τρίτη 19 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα). Σαν πρώτο βήμα κοινής αγωνιστικής δράσης απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, προτείνουμε τη συνδιοργάνωση (από τους φορείς που θα συμμετέχουν) απογευματινού συλλαλητηρίου, με κεντρικό αίτημα την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση και την ακύρωση της διαδικασίας αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ  ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα