Λουκάς Καβακλής

Μέλος Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 

Εκπρόσωπος Κινήσεων - Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων

 

Δελτίο Τύπου

 

Σε μια πρωτοφανή σε έκταση παράσταση στημένου διαλόγου επιδίδονται κυβέρνηση και ΓΣΕΕ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Με φτηνά τρικ επιχειρούν από κοινού να εξαπατήσουν τους εργαζομένους, ώστε μ' αυτό τον τρόπο να περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Σχέδια που κινούνται στη φιλοσοφία των προτάσεων Γιαννίτση που κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος -με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της περασμένης Άνοιξης- είχαν μπει, προσωρινά όπως αποδεικνύεται, στο ψυγείο.

Σήμερα με τη στήριξη του υποταγμένου συνδικαλισμού, των Μ.Μ.Ε., του ΣΕΒ επιχειρούν κλιμακωτά και με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης να επαναφέρουν.

Βάση αποτελούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα (1992) - που το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει - και η κατηγοριοποίηση των εργαζομένων ανάλογα με το πότε ασφαλίστηκαν. 

Αυτή τη βάση αποδέχτηκαν ΓΣΕΕ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ,παρά τη θέση τους στα χαρτιά για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων αυτής της περιόδου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση προτείνει και αποδέχεται ο υποταγμένος συνδικαλισμός την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 37 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας, τις συντάξιμες αποδοχές στο 70%, την παράδοση των επικουρικών συντάξεων στο χρηματιστηριακό τζόγο με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγγυημένη απόδοσή τους, την προς τα κάτω ενοποίηση των ταμείων.

Γι' αυτά τα επαίσχυντα μέτρα πανηγυρίζει η ΓΣΕΕ, αυτά χαρακτηρίζει θετικά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποδεικνύοντας ότι παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου, τον ιμάντα μεταφοράς των κυβερνητικών εντολών μέσα στους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι όχι απλώς πρέπει να απορρίψουν τις κυβερνητικές προτάσεις και τις συμφωνίες ντροπής ΓΣΕΕ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά δυναμικά πρέπει να απαιτήσουν, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους και τον οριζόντιο συντονισμό των σωματείων, την άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την αποχώρηση ΓΣΕΕ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από το διάλογο - παρωδία, την επιστροφή των κλεμμένων στα ταμεία, το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη μείωση του χρόνου δουλειάς για όλους. 

Μόνος δρόμος ο συντονισμένος, μαχητικός απεργιακός αγώνας με διάρκεια και προοπτική.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα