Δήλωση του Γιώργου Γαλάνη
Μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ
Εκπροσώπου των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων

 

Παιχνίδια στην πλάτη των αναπληρωτών

 

Στην αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να εμφανίσει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά από τη πρώτη μέρα προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια, ακόμα και για τα δεδομένα της νομιμότητας, διορίζοντας αναπληρωτές χωρίς καν να έχει επικυρώσει επίσημα τους πίνακες προϋπηρεσίας

Ουσιαστικά κατάρτισε τους πίνακες χωρίς να έχει ελέγξει την οριστική σειρά, την πραγματική προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συνάδελφοι που έπρεπε να ΄χουν προσληφθεί να μην υπάρχει το όνομα τους στους πίνακες πρόσληψης που ανακοίνωσε επίσημα το ΥΠΕΠΘ, ενώ άλλοι να βρεθούν σε περιοχές που βρίσκονταν χαμηλά στη δήλωση προτίμησής τους.

Με τον τρόπο αυτό κάθε πρόσληψη αναπληρωτή είναι έωλη.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας , έστω την ύστατη στιγμή, να καταρτίσει επίσημα και να υπογράψει τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και μετά να ανακοινώσει τις αναγκαίες- 2.500 μόνο για αρχή παρά τα αντίθετα λεγόμενά του- προσλήψεις.

Αν συνυπολογίσουμε

καταλαβαίνουμε ότι η περιβόητη "επανάσταση του αυτονόητου" δεν είναι τίποτε άλλο από την αυτονόητη για την κυβερνητική πολιτική αντιδραστική επέλαση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αν νομίζει το ΥΠΕΠΘ ότι μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, να μπαλώσει με ημίμετρα, σε βάρος των μαθητών και της εκπαίδευσης, τα υπαρκτά προβλήματα, είναι γελασμένο.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εκπαίδευση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Αθήνα 10/9/2002.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα