Κοινή Ανακοίνωση για τους ευρύτερους στόχους της "αντιτρομοκρατικής" δράσης της κυβέρνησης έβγαλαν 16 οργανώσεις και κινήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς.

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 0ΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 

Μαζικός αγώνας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή

 

Η κυβέρνηση με τη στήριξη και της Ν.Δ, με πρόσχημα την "εξάρθρωση" της 17 Νοέμβρη, έχει εξαπολύσει μια νέα τρομοκρατική επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενοχοποιήσει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και κάθε αριστερή αντικαπιταλιστική αμφισβήτηση. Η επίθεση αυτή, στην οποία ιδιαίτερο ρόλο έχουν τα ΜΜΕ, αποσκοπεί:

Ολα αυτά εναρμονίζονται με την πολιτική που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη. Μια πολιτική που στο στόχαστρό της έχει κάθε μορφή αντίστασης των εκμεταλλευόμενων τάξεων και των καταπιεζόμενων λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Μια πολιτική που επιδιώκει να θέσει "εκτός νόμου" κάθε εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που δεν εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (π.χ. Παλαιστινιακή Ιντιφάντα), κάθε αγώνα που στοχεύει στην κοινωνική απελευθέρωση (π.χ. Αργεντίνικη εξέγερση, FARC στην Κολομβία) και κάθε δυναμικό κίνημα που βάζει εμπόδια στη διαδικασία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (π.χ. Γένοβα).

Επιχειρείται η προώθηση μιας συνολικής αντιδραστικής τομής στο πολιτικό σύστημα που συμβαδίζει με την αντεργατική επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στα εργατικά δικαιώματα (αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις). Η διαρκής επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, τα "μαθητοδικεία" και τα "αγροτοδικεία", η εμπλοκή του στρατού στα σχέδια "ασφάλειας" των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι μερικά δείγματα του αυταρχικού και κατασταλτικού καθεστώτος που οικοδομείται.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται σήμερα η 17Ν, η δράση της οποίας είναι αντικειμενικά εχθρική προς το μαζικό εργατικό λαϊκό κίνημα και την επαναστατική Αριστερά. Η δράση της αξιοποιήθηκε από το κράτος και το αστικό πολιτικό σύστημα για να επιτεθεί στο κίνημα και τους αγωνιστές του, με προληπτική τρομοκρατία, με τρομονόμους, με σκευωρίες, με συκοφάντηση των ιδεών του επαναστατικού αγώνα. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και σήμερα με την "εξάρθρωσή" της.

Οι επαναστατικοί κοινωνικοί αγώνες δεν έχουν καμιά σχέση με την ατομική βία. Αντίθετα υποκείμενό τους είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι λαοί, που στη μάχη για την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν μορφές συλλογικής αντίστασης και πάλης έξω από τα όρια της ψευδεπίγραφης αστικής "δημοκρατίας".

Η επιλογή μας είναι η επιλογή του μαζικού κινήματος, των μαχητικών αγώνων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ορθώσουν μαζικό αγωνιστικό φραγμό στην αντιδραστική επίθεση. Να αγωνιστούν:

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΘΗΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΕΑΜ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΜΕΡΑ, ΝΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟΙ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα