Σύσκεψη Συλλόγων Α/θμιας Εκπαίδευσης

Λεκανοπεδίου Αττικής (23 Οκτώβρη)

 

Δελτίο Τύπου

 

Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη Δ.Σ. των Συλλόγων Αττικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 9 Σύλλογοι (Αριστοτέλης, Αθηνά, Παρθενώνας, Αιγάλεω, Ν. Σμύρνη, Κ. Σωτηρίου, Μαρούσι, Κερατσίνι - Πέραμα, Κορυδαλλός).

Μετά από εκτεταμένη συζήτηση διαπιστώθηκε το κλίμα εντατικοποίησης και αυταρχισμού και οι παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και μαθητών, τη νέα σχολική χρονιά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προταθεί στα Διοικητικά συμβούλια και στις Γενικές Συνελεύσεις κινητοποίηση των Συλλόγων της Αττικής την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας (με διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όσους συλλόγους αποφασίσουν) με το παρακάτω πλαίσιο:

Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και κινούνται στην ίδια κατεύθυνση : λιτότητα, περικοπές σε μισθούς και δαπάνες για την παιδεία, αξιολόγηση - χειραγώγηση, ελαστικό ωράριο, κατηγοριοποίηση - αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Αυτή η πολιτική που απαξιώνει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, πρέπει να βρει μπροστά της το συντονισμένο - ανυποχώρητο αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνουμε τα παρακάτω :

Οι Σύλλογοι Π.Ε. να πάρουν αποφάσεις αντίστασης και αγώνα απέναντι σε αυτή την πολιτική, τόσο στο σύνολό της, όσο και σε κάθε πλευρά της συγκεκριμένα.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα