ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εμείς οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από διάφορα μέρη της χώρας που συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, αγωνιώντας για το μέλλον μας, διαπιστώνουμε τα εξής:

 

1) Την άρνηση του υπουργού παιδείας να προωθήσει οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών, που είναι πρόβλημα όλης της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια πρόβλημα μόρφωσης των παιδιών μας αλλά και συνθηκών δουλειάς όλων των συναδέλφων μονίμων και μη.

2) Η μόνη δυνατότητα για την επιβολή λύσεων που θα αντιστοιχούν στην οξύτητα των προβλημάτων μας είναι η μαζική, ενωτική, αγωνιστική προσπάθεια όλων των συναδέλφων.

3) Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ένταση των προσπαθειών μας για πανελλαδικό συντονισμό, για την προβολή του αιτήματος του μόνιμου ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ. Αιτήματος απόλυτα αναγκαίου και εφικτού γιατί και πάγιες ανάγκες καλύπτουμε (αλλά και τις μελλοντικές δεν επαρκούμε για να καλύψουμε) αλλά και την ενωτική στάση όλων των συναδέλφων εξασφαλίζει.

4) Για το σκοπό αυτό προτείνουμε:

 

α) Πανελλαδική συνάντηση όλων των αναπληρωτών στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου και καλούμε τη Δ.Ε. του ΠΣΑΔ/Ν, όλες τις επιτροπές αναπληρωτών και όλους τους συναδέλφους, τα Δ.Σ. των διδασκαλικών συλλόγων και τη ΔΟΕ να πάρουν πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση.

 

β) Καταθέτουμε την πρόταση για 24ωρη απεργία που πρέπει να προκηρύξει η ΔΟΕ για το ζήτημα αυτό την Παρασκευή 12 Απριλίου με ταυτόχρονο αποκλεισμό του υπουργείου. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Με την πεποίθηση ότι αυτό το κάλεσμα μας προς ΟΛΟΥΣ μπορεί να αποτελέσει μια αρχή κινητοποιήσεων για τη λύση των προβλημάτων μας καλούμε ΟΛΟΥΣ να το στηρίξουν.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Από: Ροδόπη, Κερατσίνι, Πέραμα, Ν. Σμύρνη, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Αν. Αττική, Διδυμότειχο-Ορεστιάδα καταθέτουν την παραπάνω ανακοίνωση ως πρόταση τους προς ΟΛΟΥΣ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2-3-2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα