ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 22-2-2002 συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ με την επικράτηση συνοπτικών διαδικασιών από μέρους του κυβερνητικού, κρατικού συνδικαλισμού και σε κλίμα αδιαφορίας και απαξίωσης για τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των εργαζομένων της βάσης στο Δημόσιο τομέα.

Οι εισηγητικοί άξονες για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, το πολυδιαφημιζόμενο νέο μισθολόγιο του....2003 (!!!), το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, αποτέλεσαν ομολογία πίστης της ΑΔΕΔΥ στη νεοεξουσιαστική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης για την:

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!

* "Το δεύτερο πεδίο αφορά τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών,μέσα από τη θέσμιση στόχων και την αξιολόγηση οργανικών μονάδων και υπαλλήλων, βάσει δεικτών αποδοτικότητας."

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Δ.Μ. 

 

 

* Ο ανασχεδιασμός του παραπάνω προγράμματος αποτελεί
"Ολοκληρωμένο πλαίσιο στρατηγικής που μπορεί να οδηγήσει σε αποδοχή και συναίνεση, αφού συνδυάζει με σύγχρονο τρόπο την με επάρκεια πολιτική και τεχνική προσέγγιση"

ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 

 

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ-ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Οι εκτεταμμένες με στόμφο αναφορές και.. στο αυστριακό νέο μισθολόγιο, του οποίου η δομή βασίζεται στη σύνδεση μισθού/βαθμού-απόδοσης/αξιολόγησης, στην κατάργηση της μονιμότητας, στην πολλαπλή-πολύμορφη κατηγοριοποίηση, στην απόλυση, επαναπροσδιορίζουν για το επόμενο διάστημα και τη νέα στάση της ΑΔΕΔΥ, έτσι όπως αυτή διαφάνηκε από το 31ο συνέδριο εως σήμερα, από στάση υποταγής σε στάση συνενοχής με τα αφεντικά της. 

* "Ο υπάλληλος έχει μια σύμβαση για τη θέση 5ετούς θητείας και για αυτή τη θέση έχει αναλάβει και συγκεκριμένες ευθύνες και αρμοδιότητες. Η αποτελεσματικότητά του και η αποδοτικότητά του στο έργο που έχει αναλάβει θα κρίνουν και την ανανέωση της θητείας του στη θέση που του έχει ανατεθεί."

* "Βασικό στοιχείο των αποδοχών αποτελούν κατά αυτό τον τρόπο τα προσόντα, οι ικανότητες και η αποτελεσματικότητα στο έργο τους.

* "Ο κάθε υπάλληλος αλλάζει μισθολογικό κλιμάκιο κάθε δυο χρόνια. Εάν δε έχει παρουσιάσει κάποιο αρκετά σοβαρό παράπτωμα τότε μπορεί να του γίνει στέρηση του μισθολογικού κλιμακίου για 3 χρόνια. Εφ' όσον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρουσιάσει καλύτερη εργασιακή συμπεριφορά τότε επανέρχεται κανονικά στο κλιμάκιο που θα του αντιστοιχούσε πριν την επιβολή της πειθαρχικής ποινής. Εάν συνεχίσει την ίδια εργασιακή συμπεριφορά και μετά την γραπτή σύσταση που του έγινε τότε απολύεται."

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ

 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ!!!

Μέχρι τότε... η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μηρυκάζοντας την επικοινωνιακή κυβερνητική προπαγάνδα για τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης και αποκρύπτοντας συνειδητά από τους εργαζόμενους τις πραγματικές αιτίες των ελλειμμάτων που δημιούργησαν οι κρατικές τράπεζες και οι βιομήχανοι.

Αντί,όπως θα έπρεπε, το προηγούμενο διάστημα να προετοιμάσει και να οργανώσει αγώνες για να διεκδικήσει λιγότερα χρόνια δουλειάς,αυξήσεις των συντάξεων, καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, σήμερα κάνει ότι μπορεί για να μην βγει καμιά αγωνιστική κινητοποίηση.

Φαίνεται ότι στην παρούσα φάση εκτελεί διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία, σερβίροντας σιγά-σιγά αλλά άριστα τις γενικές αρχές που θα στηριχτούν τα "νέα" αντιασφαλιστικά σχέδια που συνδιαμορφώνουν στην συνείδηση των εργαζομένων κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εργοδοσία, υποταγμένος συνδικαλισμός, ειδικοί μίσθαρνοι κονδυλοφόροι, ΜΜΕ, και πονηροί πολιτικάντηδες ποικίλων ειδών. 

* "Τα μέλη της Επιτροπής Ζωής της Ένωσης πραγματοποίησαν σειρά επαφών με σημαίνοντα πρόσωπα προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς επί του θέματος.Το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής ήταν ότι η ασφαλιστική αγορά δεν θα πρέπει να προωθεί επιθετικά τις προτάσεις της αλλά να αφήσει την κυβέρνηση να ομιλεί για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στο ασφαλιστικό."

* "Μια από τις προτεραιότητες της Ένωσης είναι να συμμετάσχει επίσημα στον κοινωνικό διάλογο και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα."

* "..-Στη θεσμοθέτηση πλαισίου λειτουργίας του δεύτερου πυλώνα στη χώρα μας κατά τα ευρωπαικά πρότυπα, χωρίς την παρουσία των χαρακτηριστικών της κύριας κοινωνικής ασφάλισης."

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ NATIONALE NEDERLANDEN

 

ΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ…

 Η πρόταση για άμεση 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη για: 

* Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού τριπλού πολυνομοσχεδίου

* Απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και σχεδίων

* Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

* Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 

αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά από τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που εξακολουθούν να αναζητούν το νέο τους εργολαβικό ρόλο, αναλαμβάνοντας την ωραιοποίηση των νεοφιλελεύθερων αντιδραστικών αλλαγών που συντελούνται σ` όλο το φάσμα του Δημοσίου. Η ΕΣΑΚ προσδιόρισε τον ρόλο της στις κομματικοκεντρικές περιχαρακωμένες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και η ΑΠ στην εκσυγχρονιστική συμπόρευση του καθεστωτικού ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ.

 Ευτυχώς που τα πολιτικοσυνδικαλιστικά δρώμενα δεν τελειώνουν στις μεθο- δεύσεις των συνεδριάσεων της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

 * Οι μικρές και μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του ΙΚΑ, των συμβασιούχων του Δημοσίου, αποτελούν ελπίδα για τους αγώνες που έρχονται για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση-απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων και σχεδίων.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Την περίοδο που διανύουμε είναι ανάγκη να στηριχθεί εκείνη η αγωνιστική δράση που υπάρχει και αναπτύσσεται στις πρωτοβάθμιες συλλογικότητες που αποκρούει τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης, του κρατικού συνδικαλισμού, των τεχνογραφειοκρατών που καθηλώνουν την απαιτητικότητα των εργασιακών δικαιωμάτων στα όρια του εφικτού. 

Η ύπαρξη και η ανάπτυξη αυτής της δράσης στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στους δείκτες της οικονομίας της αγοράς, στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών επαναφέροντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Ξεπερνώντας τη λογική της ανάθεσης και της μέσω τρίτων εκπροσώπησης γεφυρώνει το χάσμα αποφάσεων και δράσης προς το συμφέρον της χειραφέτησης και απελευθέρωσης των εργαζομένων από τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Η αναγκαιότητα για τον περαιτέρω συντονισμό αυτής της δράσης, σε επίπεδο πρωτοβάθμιων Ενώσεων-Συλλόγων-Σωματείων, θα επιταχύνει τις διεργασίες για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός από τα κάτω κινήματος στο Δημόσιο τέτοιου, που ξεκινώντας από τοπικό και κλαδικό επίπεδο, θα κορυφώνεται σε κεντρικές απεργιαακές κινητοποιήσεις και θα είναι ικανό από μόνο του να αποσύρει και να ανατρεπει στην πράξη τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Η ύπαρξη και η ανάπτυξη αυτού του συντονισμού θα καταστήσει τα ιδανικά της αντίστασης, της επικοινωνίας και της χειραφέτησης πολύ ισχυρότερα, προετοιμάζοντας μαχητικούς αγώνες με διάρκεια και προοπτική

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο Δημόσιο θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα να επιμένουν ότι ο μόνος δρόμος για τις μικρές ή μεγάλες νίκες βρίσκεται στην ταξική ενότητα των εργαζομένων,μακριά από συναλλαγές κορυφής, διαδρόμους και έξω από γραφεία κεκλεισμένων των θυρών, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και ενάντια στο συνένοχο-υποταγμένο συνδικαλισμό των επαγγελματιών "πεφωτισμένων" της ΑΔΕΔΥ.

 Γιατί η δράση τους υπάρχει και αναπτύσσεται στις Γ.Σ, στις Απεργιακές Επιτροπές Αγώνα, στον οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων Ενώσεων -Συλλόγων -Σωματείων και στους δρόμους των απαιτητικών-διεκδικητικών και κοινωνικών αγώνων.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (55) , ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ/ ΒΑΘΜΟΥ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΕΛΕΓΧΟ -ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΥΓΕΙΑΣ -ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 2880 ("ΠΟΛΙΤΕΙΑ") ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 2525, 2640 ΚΑΙ 2986/02 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2889 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 2738 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΚ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

Y.ΓΟι προσπάθειες που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται για ένα γνήσιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων Ενώσεων-Συλλόγων-Σωματείων στο Δημόσιο (εκπαίδευση, ΟΤΑ κ.α), ώστε να εκφραστεί η αντίσταση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και του υποταγμένου-συνένοχου συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, αντιμετωπίστηκαν από την κομματικά περιχαρακωμένη παράταξη της ΕΣΑΚ με καιροσκοπικό τρόπο.

Έτσι, όταν οι γενικότερες πολιτικές σκοπιμότητές της το επέτρεπαν, έπαιζε το κρυφτουλι (και μαζί και χώρια) με το συντονισμό αυτό. Την μια μέρα έκανε ότι "συμμετείχε", για να εντάξει στη λογική της κάθε προσπάθεια χειραφέτησης των εργαζομένων ώστε να την αξιοποιήσει μελλοντικά στα πλαίσια της κομματικοκεντρικής λογικής του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και την άλλη μέρα αποχωρούσε, γιατί η προσπάθεια επιβολής της πολιτικής της γραμμής συναντούσε την συμπαγή και ανυποχώρητη διαφωνία των παρευρισκομένων. 

Η ταχτική αυτή αντικειμενικά, όσο και αν θέλει να παρουσιαστεί με άλλο τρόπο κατά το τελευταίο διάστημα, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και για τα ίδια της τα μέλη αποκρύπτοντας τον απώτερο σκοπό της, που είναι η εκτροπή και οικειοποίηση φυγόκεντρων κινήσεων που δεν μπορεί να ελέγχξει. 

Η παραδοσιακή ταχτική της πολιτικής της ουράς σε όλα τα επίπεδα,της καταγγελιολογίας,της διάσπασης της ταξικής ενότητας των εργαζομένων και της εκλογικής εξαργύρωσης των αγώνων, σήμερα βαφτίζεται ως "ταξική" αντιπολίτευση για πολιτικό όφελος. Οι δημοτικές εκλογές έρχονται..!!! Όμως καμιά αντιπολίτευση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ταξική εφόσον αναπαράγει εξουσιαστικές νοοτροπίες και λογικές ακόμα και μέσα στο εσωτερικό της.

 

 

 

Φεβρουάριος 2002

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος Θοδωρής, τηλ 0972878152

Παναγιωτόπουλος Χρήστος, τηλ 0107628860

Σπαχή Αρετή, τηλ 0974493769

Εκπρόσωποι των

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 

στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα