ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Να περάσουμε από την απαισιοδοξία της γνώσης…

…στην αισιοδοξία της θέλησης

 

Ενώ οι φήμες για ένα νέο διαγωνισμό φουντώνουν, ο χώρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών και ο κλάδος συνολικά μοιάζει να παρακολουθεί αμήχανος και κατακερματισμένος τις εξελίξεις στο θέμα των διορισμών.

Αυτά τα χρόνια μετά την κατάργηση της επετηρίδας και τους δυο διαγωνισμούς, χρόνια που σημαδεύτηκαν από αγώνες που σφράγισαν την εκπαίδευση αλλά και εμάς του ίδιους, η ατομική λύση της προετοιμασίας για διαγωνισμούς και κυνήγι προσόντων και η συντεχνιακή διαπάλη ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες εκπαιδευτικών, μοιάζουν να αποτελούν την μόνη δυνατή προοπτική. Αυτά μας επιφυλάσσει η Ισχυρή Ελλάδα της ΟΝΕ και του Ευρώ που παπαγαλίζει την ανταγωνιστικότητα ως απάντηση σε όλα. 

…τότε δεν μένει παρά να βρούμε ξανά το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά από όλο τον κόσμο της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, των άνεργων, των εργαζομένων στα φροντιστήρια, των αναπληρωτών. Αρκετά δεχτήκαμε την πλύση εγκεφάλου από τους εκσυγχρονιστές για την ανάγκη να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εξάλλου είμαστε αναγκαίοι στο σχολείο και τους μαθητές.

Η ίδια η ζωή θέτει ξανά το πρόβλημα και του αριθμού και τρόπου των διορισμών των εκπαιδευτικών. Να δηλώσουμε παρόντες στη σύγκρουση που έρχεται, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία, ξεπερνώντας την αδράνεια και τον κατακερματισμό που μας κάνει εύκολα θύματα των χειρισμών του υπουργείου. Τα μέτωπα που ενώνουν είναι ανοικτά:

Ο αριθμός των διορισμών. Είναι σταθερά πίσω από τις κοινωνικές ανάγκες. Αλλιώς κάθε χρόνο δεν θα ήταν δίπλα σε κάθε νεοδιοριζόμενο 3 αναπληρωτές. Δε θα επέβαλλε το ΥΠΕΠΘ τα τμήματα των 30 και των 35 μαθητών. Θα λειτουργούσαν τα σχολεία από το Σεπτέμβρη

Ο τρόπος των διορισμών. Η κατάργηση της επετηρίδας ήταν μόνο η αρχή για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ήδη συζητείται ο διαγωνισμός να δίνει πιστοποίηση επαγγελματικής δυνατότητας και διορισμός να γίνεται με βάση συνέντευξη, προσόντα, μεταπτυχιακά αλλά και πολιτική μεσολάβηση κοκ

Η αξιολόγηση. Από την αξιολόγηση του δικαιώματος στην εργασία πριν το διορισμό (διαγωνισμός) και μετά (υποταγή στους αξιολογητές), από άδειασμα της μέσης εκπαίδευσης από τη νεολαία και την ώθηση στα ΤΕΕ και το μεροκάματο, η αξιολόγηση έρχεται να ρίξει την ευθύνη στο καθένα μας για την στέρηση του δικαιώματος σε εργασία και μόρφωση

Το ασφαλιστικό. Από τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, τη μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία στην παραπαιδεία, ως τις απειλητικές προθέσεις για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, η κοινωνική ανασφάλεια και η σύνταξη-επίδομα κηδείας είναι η προοπτική που μας επιφυλάσσεται.

Δε φτάνει να πούμε "δε πάει άλλο!". Είναι ώρα να βρούμε το νήμα που θα μας συνδέσει με τον αγώνα του διαγωνισμού του '98. Τότε διεκδικήσαμε το δικαίωμα στη δουλειά και βρεθήκαμε να έχουμε δίπλα όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης, όλους τους εργαζόμενους Τότε "έσπασαν οι γραμμές για να γίνουν αλυσίδες" και ξεπεράσαμε τα πολιτικά παιχνίδια των επίσημων κομμάτων, τις γερασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά τη φωνή του δισταγμού μέσα μας. 

Σίγουρα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Δε θα αφήσουμε όμως την ιστορία να την γράψουν αυτοί που βάζουν στο περιθώριο τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρά μας.

Ας κάνουμε την αρχή για μια νέα εποχή στο κίνημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Ένα κίνημα

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
δουλειά μόνιμη και σταθερή, ουσιαστικά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

παιδαγωγική-εργασιακή-συνδικαλιστική ελευθερία και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε θέσεις που θα προκύψουν από

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρωτοβουλία για μια 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάλεσμα για τη συγκρότηση μιας Ριζοσπαστικής Κίνησης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών απευθύνει με ανοιχτό γράμμα η σχετική πρωτοβουλία. Στόχος να σπάσει το κλίμα της ηττοπάθειας και του ατομισμού από την σκοπιά της συλλογικής διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 10/3, 6μμ στην ΕΔΟΘ, Πρ.Κορομηλά 53

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα