Ως εδώ με την Χρυσή Αυγή!

Αρκετές εκατοντάδες πολίτες, μέλη οργανώσεων της αριστεράς, φοιτητές, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συμμετείχαν σε αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη 28/11 στην Αθήνα.

Προπαγάνδα φυλετικού μίσους και "άρειου" εθνικισμού, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και "προδότες" (όπως αποκαλούν αριστερούς και αντιρατσιστές): αυτή είναι η ιστορία της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ακολουθώντας πιστά τη σημειολογία και τις τακτικές του νεοναζισμού, η συμμορία αυτή όχι μόνο συνεχίζει, αλλά και εντείνει την αιματηρή εκστρατεία της.

Το Σάββατο 16 Νοέμβρη, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το Πολυτεχνείο, μέλη της οργάνωσης μαχαίρωσαν (παρουσία της αστυνομίας) στο πόδι τον 20χρονο φοιτητή Πάρη Χ., μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και τραυμάτισαν στο μάτι την 30χρονη Χριστίνα Τ. Δεν είχαν περάσει πάνω από 6 εβδομάδες από μία ανάλογη επίθεση στο ΤΕΙ Αθήνας, όταν περίπου 10 νεοφασίστες της οργάνωσης μαχαίρωσαν σπουδαστή, μέλος της YRE (Νεολαία Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη).

Μόλις δύο ημέρες μετά την επίθεση στο Πολυτεχνείο, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης ενώ "αναζητεί" και άλλους. Ποιος εμπιστεύεται, όμως, έναν μηχανισμό που εδώ και 4 χρόνια δεν μπορεί, δήθεν, να εντοπίσει τον "Περίανδρο" Ανδρουτσόπουλο, δράστη της σχεδόν θανατηφόρας επίθεσης στον φοιτητή Δ.Κουσουρή μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (τις μέρες του πρώτου αιματοβαμένου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998) ένα μηχανισμό που αρκετά μέλη του έχουν σχέσεις ή και ακόμα ανήκουν στην Χρυσή Αυγή;

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα