ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
"Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,
ΤΙΣ ΕΛΜΕ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης "Ο Αριστοτέλης" συνεδρίασε την Τετάρτη 25/9/2002 και συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση με τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα:

Α) Θεωρούμε απαράδεκτη τη μεθόδευση για πολυπληθή τμήματα (30 μαθητές στην Α΄βάθμια, 35 στην Β'βάθμια) που πραγματοποιείται μάλιστα με μεταφορά μαθητών σε γειτονικά σχολεία, παραβιάζοντας παράνομα τα όρια των σχολείων, καθώς επίσης και τις συμπτήξεις τμημάτων. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, γίνεται για καθαρά οικονομικούς λόγους από το Υ.Π.Ε.Π.Θ. και είναι παιδαγωγικά απαράδεκτη.

Β) Το τελευταίο διάστημα υπάρχει καταιγισμός εγκυκλίων στα σχολεία. Σ' αυτές καλούνται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να συμπληρώνουν ωράριο στη μεσημεριανή ζώνη των σχολείων διευρυμένου ωραρίου. Το ίδιο καλούνται με ανυπόγραφες άνωθεν εντολές να κάνουν και οι δάσκαλοι όταν και εφόσον δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους. Ταυτόχρονα υποχρεώνονται οι δάσκαλοι να παίρνουν την πρωινή ζώνη (7.00 π.μ.-8.00 π.μ.) και παραβιάζεται το μέχρι σήμερα καθεστώς του 8.00 π.μ.-2.00 μ.μ.) μια και θεωρείται ότι το διδακτικό ωράριο θα κινείται μέσα στα πλαίσια οποιουδήποτε εξαώρου λειτουργίας των σχολείων (7.00 π.μ.-4.00 μ.μ.). Με αυτό τον τρόπο ο εκπαιδευτικός μπορεί να υποχρεώνεται να πηγαίνει στις 10.00 π.μ. και να φεύγει στις 4.00 μ.μ.

Γ) Περιορίζεται πολύ η δυνατότητα των γονιών να παίρνουν τα παιδιά τους από τη μεσημεριανή ζώνη στις 2.30 μ.μ. Υποχρεώνονται σχεδόν, να τα παίρνουν όλοι στις 4.00 μ.μ.

Εκτιμούμε ότι όλα αυτά αποσκοπούν στην ένταση του αυταρχισμού και τις εντατικοποίησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται κάτω από την απειλή της αξιολόγησης που το Υ.Π.Ε.Π.Θ. είναι έτοιμο να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2002.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε την Πέμπτη 3/10/2002 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α , πλ. Συντάγματος) με στόχο να συζητήσουμε:

Το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

 

Η γραμματέας

 

Κικινής Θανάσης Ρέππα Ντίνα

ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα