Σύσκεψη Συλλόγων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λεκανοπεδίου Αττικής

Θέμα : Συνάντηση Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ με Υπουργείο Παιδείας (25-11-2002) και κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης

 

Τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ Δ.Σ. Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου Αττικής. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνδικαλιστών συναντήθηκε με το γ.γ. του ΥΠΕΠΘ Αθ. Τσουρουπλή.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΟΕ για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της σύσκεψης και η παραπέρα πορεία της κοινής δράσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 8 Σύλλογοι Π.Ε. (Αριστοτέλης, Παρθενώνας, Αιγάλεω, Ν. Σμύρνη, Μαρούσι, Κερατσίνι - Πέραμα, Κορυδαλλός, Πρόοδος). Από την ενημέρωση της αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε το γ.γ. του ΥΠΕΠΘ προέκυψαν τα εξής :

Το ΥΠΕΠΘ συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη και αυταρχική αντιεκπαιδευτική πολιτική, στους γνωστούς άξονες της λιτότητας, των περικοπών των δαπανών και άρα της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, της αξιολόγησης - χειραγώγησης - κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, της αδιοριστίας και της εργασιακής ανασφάλειας, της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων και της ελαστικοποίησης των ωραρίων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα :

Είναι φανερό, ότι ο συντονισμένος αγώνας διάρκειας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τους εκπαιδευτικούς. Η παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ ήταν το πρώτο βήμα. Κρίσιμη σημασία αποκτά η επιτυχία της κινητοποίησης που προετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα και προτείνουμε να γίνει στις 11 Δεκέμβρη. Ήδη πολλοί Σύλλογοι και ΕΛΜΕ έχουν αποφασίσει με διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων ή Δ.Σ. τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

  1. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη διαδήλωση της 5ης Δεκέμβρη. Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού στα γραφεία της ΔΟΕ για να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες

  2. Καλούμε τα ΔΣ και τις Γ.Σ. των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των Συλλόγων και ΕΛΜΕ στο ΥΠΕΠΘ με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας στις 11 Δεκέμβρη. Επισυνάπτουμε σχέδιο αφίσας που πρέπει να συζητηθεί άμεσα από τα ΔΣ ώστε να τυπωθεί και να διακινηθεί το συντομότερο δυνατό.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα