ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

 

Με την έναρξη του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ στις 29-3-2002 και μετά την εισήγηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ αποδείχτηκε περίτρανα πως ο κυβερνητικός-κομματικός συνδικαλισμός έχει αναλάβει εργολαβικά την εξ' ολοκλήρου ωραιοποίηση των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Η εισήγηση αυτή, που σημειωτέων ήταν προφορική και όχι γραπτή όπως συνηθίζεται, ανέδειξε ως μείζων θέμα το νέο μισθολόγιο παρακάμπτοντας συνειδητά στις καλένδες το πραγματικό και κυρίαρχο μείζων θέμα μιας ολόκληρης χρονιάς, δηλαδή την κατάργηση-απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και σχεδίων (Σιούφα, Γιαννίτση-Ρέππα). 

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα το "αγωνιστικό" ενδιαφέρον της ΑΔΕΔΥ εστιάζεται στην αόριστη τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και όχι στον σκληρό πυρήνα των μέτρων που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 ή στα 37 χρόνια δουλειάς και μειώνουν τις συντάξιμες αποδοχές

Με την στάση τους αυτή οι κυβερνητικοί-κομματικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να αναβαθμίσουν διπλά την θέση τους απέναντι στην κυβέρνηση για να αποτελέσουν και στο μέλ-λον τους "αξιόλογους και συνεπείς" συνομιλητές και διαπραγματευτές. 

Στην παρούσα όμως φάση ανανεώνουν και τον περσινό ρόλο τους σαν πυροσβεστών των δίκαιων αντιδράσεων της βάσης των εργαζομένων που έχουν σιγά σιγά ξεκινήσει, προτείνοντας απεργιακή κινητοποίηση για τις 11 Απρίλη με κυρίαρχο αίτημα ουσιαστικά (άκουσον- άκουσον) μόνο το νέο μισθολόγιο!!!

Η παραπάνω πρόταση του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚ έτυχε της θερμής υποδοχής της ΔΑΚΕ και της ελαφρώς διαφοροποιημένης στήριξης του ΣΥΝ ενώ η ΕΣΑΚ προσδιόρισε την πρότασή της στις κομματικοκεντρικές επιλογές του ΠΑΜΕ - ΚΚΕ.

Σαν ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ προτείναμε αυτοτελές πρόγραμμα δράσης άρρηκτα δεμένο με το διεκδικητικό πλαίσιο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα απεργιακά βήματα αρκετών συνδικάτων που ήδη έχουν δρομολογήσει κινητοποιήσεις και προε-κτείνοντας αυτό το βηματισμό προτείναμε διακλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Απρίλη και άμεσο απεργιακό συντονισμό σε 24ωρη πανεργατική κινητοποίηση όποτε αυτή προκυρηχθεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ/ ΒΑΘΜΟΥ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΕΛΕΓΧΟ -ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 2525, 2640 ΚΑΙ 2986/02 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 2880 ("ΠΟΛΙΤΕΙΑ") ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απρίλιος 2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα