ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Γιώργου Γαλάνη
Μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ
Εκπροσώπου των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων

 

Συνάντηση Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, με θέμα τους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο μη έχοντας προνοήσει να ικανοποιήσει τις αιτήσεις μεταθέσεων των μονίμων εκπαιδευτικών αναγκάζεται να διορίσει στις 12 περιοχές που πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις και στα νεοχαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα.

Με τον τρόπο αυτό οι εκπαιδευτικοί που περισσεύουν θα βρεθούν όμηροι της διαδικασίας υποχρεωτικής απόσπασης από μεριάς του υπουργείου.

Μια διαδικασία αποσπάσεων όπου θα προηγούνται οι μόνιμοι διορισμένοι που θα ζητούν απόσπαση.

Αντί λοιπόν να προχωρήσει στη μετατροπή των λειτουργικών κενών σε οργανικά, αντί να θεσπίσει την οργανικότητα των σχολείων με βάση το αίτημα για 1 προς 20 στο δημοτικό σχολείο και 1 προς 15 στο νηπιαγωγείο, αντί να θεσπίσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή διαχειρίζεται την υπάρχουσα κατάσταση. Το σκεπτικό του υπουργείου απλό, θέλουν τους εκπαιδευτικούς να παραμένουν πολλά χρόνια στο ίδιο το σχολείο ώστε να μπορεί να τους αξιολογήσει.

Τους διορισμούς θα τους ανακοινώσει στις 15 - 20 Ιουλίου, ενώ οι αποσπάσεις των νεοδιόριστων θα πραγματοποιηθούν μέσω ΚΥΣΠΕ.

Ο αγώνας για το διορισμό όλων των αναπληρωτών, για την επαναφορά της επετηρίδας και την κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα