ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(ΠΕΑΕ)

 

e-mail : peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Π. Σωτήρης : 0974439203
Β. Ζαρκινού: 0974778187
Μ. Μιλτσακάκης: 0107213198

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι συναντήσεις του Υπουργείου Παιδείας με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ την Τρίτη 19 Φλεβάρη επιβεβαίωσαν την προκλητική αδιαλλαξία με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των διορισμών στην εκπαίδευση και την παρατεινόμενη ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Στις συναντήσεις αυτές ο κ. Υπουργός:

  1. Αρνήθηκε επίμονα να προχωρήσει σε εκείνους τους χιλιάδες διορισμούς που έχουν ανάγκη τα σχολεία για να σταματήσουν να υπολειτουργούν. Αντίθετα διαμήνυσε την σαφή πρόθεσή του να περιορίσει τεχνητά τις ανάγκες των σχολείων για προσωπικό μέσα από συγχωνεύσεις, συμπτύξεις και αλλαγές στην οργανικότητα των σχολείων. 

  2. Επέμενε να υπερασπίζει το διαγωνισμό σκάνδαλο του ΑΣΕΠ ως το μόνο σύστημα διορισμών

  3. Αρνήθηκε να δώσει σαφή χρονικό ορίζοντα για την απορρόφηση των αναπληρωτών με 16μηνη προϋπηρεσία.

  4. Παρουσίασε το προσχέδιο μιας υπουργικής απόφασης για τον "εξορθολογισμό" της διαδικασίας αναπλήρωσης, η οποία όμως δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας: Παραμένουν οι πίνακες της ομηρίας και η εργασιακή περιπλάνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Έκπληξη πάντως προκαλεί η πρόβλεψη για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των μονίμων εκπαιδευτικών (!!). Να υποθέσουμε ότι αυτό παραπέμπει στην προοπτική απόλυσης μονίμων εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης;

Γίνεται σαφές από τα παραπάνω ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνείται επίμονα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση η οποία θα κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα οδηγούσε στον μόνιμο διορισμό των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αποδεικνύεται επίσης πόσο λάθος έχουν όλοι εκείνοι οι κύκλοι που συστηματικά εμπορεύονται φήμες για επικείμενες "ευνοϊκές ρυθμίσεις" σπέρνοντας αυταπάτες και σύγχυση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Μόνος δρόμος μπορεί να είναι ο ενωτικός αποφασιστικός αγώνας όλων των αναπληρωτών και των αδιορίστων, όλου του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της αξιολόγησης - χειραγώγησης, της αδιοριστίας, μόνη λύση η αποφασιστική και διαρκής σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική.

Αθήνα 20/02/2002

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα