ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ : 13 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ : 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Τα περσινά αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ήταν :

Ψήφισαν

Έλαβαν :

ΠΑΣΚ

Αυτόνομη Παρέμβαση

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΔΑΚΕ

Δημοκρατική Συσπείρωση-Παρέμβαση

Άκυρα - Λευκά

384

 

158

122

49

28

13

14

 

Έδρες

3

3

1

 

Παρατηρήσεις :

  1. Η "Δημ. Συσπείρωση-Παρέμβαση" είναι η ΣΥΝ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με άλλο όνομα, γεγονός που προφανώς προκαλεί σύγχυση σε πολλούς συναδέλφους. Καμιά σχέση πάντως με τις Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις.

  2. ΠΑΣΚ και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ψήφισαν για τη θέση του προέδρου μέλος της ΠΑΣΚ με το επιχείρημα του "αντιπροσωπευτικού προεδρείου". Μειοψήφησε η Αυτόνομη Παρέμβαση, που πρότεινε σταθερά τη συνεργασία στο προεδρείο με την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ αλλά εισέπραξε για μια ακόμα χρονιά την άρνηση της τελευταίας.

 

Ο Σχολικός Σύμβουλος, το ημερολόγιο και η ανακοίνωση της Παρέμβασης

Ο Σχ. Σύμβουλος 4 σχολείων του Κερατσινίου (1ο,2ο,8ο,17ο) και των σχολείων της Σαλαμίνας, ζήτησε από τους συναδέλφους του διευρυμένου ωραρίου να τηρούν καθημερινά ημερολόγιο. Ο Σύλλογος, με απόφαση του Δ.Σ. έθεσε κάποια ερωτήματα στο Σύμβουλο που αφορούσαν το χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας. Ο Σύμβουλος απάντησε στο Σύλλογο με εξώδικο και ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωση μετανοίας από το Σύλλογο (γιατί τόλμησε να ...θέσει ερωτήματα) ώστε να μην προχωρήσει σε μήνυση. Ο Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης κατήγγειλε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Το ίδιο έπραξε ομόφωνα και το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ο Σχ. Σύμβουλος απάντησε καταθέτοντας ογκώδη φάκελο με κείμενα που δεν κρίνουμε σκόπιμο να σχολιάσουμε, αφού ο ίδιος αμέσως μετά συνταξιοδοτήθηκε. Δεν μπορούν να περάσουν όμως απαρατήρητα δυο σημεία : Σε ένα απ' αυτά τα κείμενα "φωτογραφίζει" συνάδελφο του διευρυμένου ωραρίου με τη φράση "εκτός από μια κυρία, που είναι και το κλειδί της όλης υπόθεσης" ! Τέλος, ο φάκελος περιέχει μεταξύ άλλων συνδικαλιστική ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης με θέμα άσχετο με το πρόσωπό του και ιδιόχειρη σημείωση του Συμβούλου επάνω : "η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε σε σεμινάριο την 21/12/2001, από το δάσκαλο του 1ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου Μαριόλη Δημήτρη" !!

 

Εξήντα έξι παιδιά, ένας δάσκαλος !

Στο 12ο και στο 23ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, τα δυο τμήματα της Α' τάξης λειτούργησαν πάνω από ένα μήνα με τριάντα τρία παιδιά το καθένα ! Το πρόβλημα οξύνθηκε όταν η μια συνάδελφος πήρε άδεια εγκυμοσύνης - όπως δικαιούνταν. Το ΠΥΣΠΕ όμως δεν έστελνε δασκάλους με το επιχείρημα ότι δεν έχει αναπληρωτές. Οι γονείς του σχολείου, με έγγραφό τους προς τη ΔΟΕ και το Σύλλογο, ζητούσαν συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά τους για άμεση πλήρωση των δυο κενών θέσεων. Πράγματι, ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα ζητώντας με έγγραφό του την άμεση κάλυψη των κενών. Επιπλέον στην παράσταση των γονέων στον προϊστάμενο του ΠΥΣΠΕ παραβρέθηκε και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Μερικές μέρες μετά την παράσταση στον προϊστάμενο, το αίτημα ικανοποιήθηκε.

 

Αυταρχισμός και αυθαιρεσίες, "αξιοκρατία" και "δημοκρατικές" διαδικασίες

 

Απλήρωτοι δυο μήνες οι αναπληρωτές !!

Μπήκε ο Νοέμβρης και οι αναπληρωτές παραμένουν απλήρωτοι ! Ο υπουργός παιδείας στην πρόσφατη συνάντησή του με τη ΔΟΕ δεν δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για την πληρωμή τους, δηλώνοντας αόριστα ότι "θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα", λες και υπήρχε περίπτωση να μην πληρωθούν κάποια στιγμή. Όσο για το μόνιμο διορισμό είπε ότι "δεν θα υπάρξει καμιά νέα ρύθμιση", μη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις χιλιάδες νηπιαγωγούς που μένουν πάνω από μια δεκαετία αδιόριστες. Οι αναπληρωτές καλούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 9 Νοέμβρη, στις 12.30 στο ΥΠΕΠΘ. Στην ίδια κινητοποίηση καλεί και η ΠΕΑΕ. Την ίδια στιγμή, εκείνοι που μας έλεγαν ότι έχουμε χιλιάδες αδιόριστους και γι' αυτό πρέπει να καταργηθεί η επετηρίδα για να διαλέξουμε τους καλύτερους, τώρα μας λένε ότι δεν έχουν απομείνει στη λίστα δάσκαλοι για να καλυφθούν τα κενά ! Ουαί υμίν υποκριταί !!

 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας επιστρέφει δριμύτερο !

Αφού "έφαγε πόρτα" σε κάμποσα σχολεία μετά την άρνηση από ΔΟΕ και Συλλόγους να συνεργαστούν μαζί του, το ΚΕΕ, στυλοβάτης της αξιολόγησης, ξεκίνησε νέα τακτική. Καλεί τους διευθυντές σε πολυτελή ξενοδοχεία, τους τραπεζώνει, τους δίνει το ερωτηματολόγιο να το συμπληρώσουν και επιπλέον διοχετεύει και απειλές για όσους τυχόν διστάζουν !! Η μόδα αυτή αργά η γρήγορα θα φτάσει και στα μέρη μας και τότε θα σημάνει η κρίσιμη ώρα για τους διευθυντές της περιοχής μας. Θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ ; Εμείς οι υπόλοιποι πάντως περιμένουμε τους αξιολογητές του ΚΕΕ με "ανοιχτές αγκάλες". Όχι στο χλιδάτο περιβάλλον των κεντρικών ξενοδοχείων, αλλά στα κακοτράχαλα τα εδάφη του σχολείου.

Επιστροφή στα Εντυπα των ΚινήσεωνΕπιστροφή