ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ !

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

          ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ

ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.ΣΧ. & ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ   Νο121

 

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ!


 

 Από τη δεκαετία του 1950, όταν τα αποθεματικά των ταμείων άρχισαν να γεμίζουν από τις εισφορές, όλες οι αστικές κυβερνήσεις, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ή δημοκρατικές και χουντικές, για «εθνικούς» πάντα λόγους, με το στανιό του νόμου ανάγκαζαν τα ταμεία να καταθέτουν τα χρήματα στην τράπεζα της Ελλάδας ή την Εθνική τράπεζα με επιτόκια 0% ή 0,5% για να τα δανείζουν στους βιομήχανους τζάμπα για το καλό της εθνικής οικονομίας… Ύστερα, τη δεκαετία ’80 και μετά αύξησαν τα επιτόκια αλλά πάντα ήταν λειψά και τα καταβρόχθιζε ο πληθωρισμός. Επειδή έτσι μεγάλες δουλειές δε γινόταν με τα λεφτά των ασφαλισμένων, ήρθαν τα εκσυγχρονιστικά λαμόγια να βάλουν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, για να μην «κάθονται» ανεκμετάλλευτα  στις τράπεζες λέει, και τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο της ισχυρής Ελλάδας για να τα ελαφρύνουν 30% διότι άρχισαν να αυγαταίνουν και σε λίγο θα έδιναν και συντάξεις της προκοπής… Η συνέχεια γνωστή. Κάθε αυτοχρισμένος βιομήχανος-επιχειρηματίας-επενδυτής έβγαλε λεφτά με ουρά στην Ελβετία και αλλού και σε βάρος των ταμείων. Και επειδή τα τελευταία, παρά τις «μπούκες» που υπέστησαν, παρά την μόνιμη εισφοροδιαφυγή και τις διάφορες ρυθμίσεις ληστείας προς τους μεγαλοοφειλέτες, παρά τις μειώσεις εισφορών της εργοδοσίας, έχουν την κακή συνήθεια να έχουν πάντα ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, έφτιαξαν

και νέα κομπίνα και όλα τα ταμεία άρχισαν να αγοράζουν δομημένα

ομόλογα για να χρυσώσουν τους αετονύχηδες και να μειώσουν το δημόσιο χρέος. Πιάστηκαν όμως στα πράσα και ναυάγησε η επιχείρηση… Εν τω μεταξύ τα έβαλαν για σιγουριά(!) να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Και όταν τα ταμεία δεν το έκαναν μόνα τους το έκανε από μόνη της η Τράπεζα της Ελλάδας. Έτσι ενώ σώζουν τις τράπεζες με τα 130 πριν και 50 τώρα δις για να σώσουν μαζί τους το τομάρι και την οικονόμα τους  οι τραπεζίτες βουλιάζουν ταυτόχρονα τα ταμεία. Για να κόψουν αύριο τις συντάξεις πείνας και να τις κάνουν ελεημοσύνης.  Έ, όχι λοιπόν! Θα πάτε όλοι φυλακή… Πολιτικό προσωπικό, υπουργοί και πρωθυπουργοί, πρόεδροι της ΤΕ, μέλη των ΔΣ των ταμείων που θα ψηφίσετε υπέρ του «κουρέματος» τους. Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Δεν πρόκειται να σταθεί δημοκρατική κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, πολύ περισσότερο εργατική λαϊκή, αν δεν το κάνει. Το απαιτεί το δίκιο μας και θα το επιβάλουμε με κάθε μέσο. Έχουν φάει μέχρι τώρα πάνω από 100 δις που τα έδωσαν διαχρονικά στους εργοδότες. Καμιά παραγραφή δεν θα υπάρξει όσος καιρός και να περάσει!

 

 

 

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ

 

   Όταν κάτω από τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατέρρεε η κυβέρνηση του δοσίλογου Παπανδρέου, το αστικό μπλοκ εξουσίας αναγκάστηκε να κάψει πολλές εφεδρικές λύσεις και να προχωρήσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μετέτρεψε εν μια νυκτί τον μελλοντικό «αντιμνημονιακό» πρωθυπουργό Σαμαρά σε μνημονιακή συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Έτσι λοιπόν γερμανοτσολιάδες και τραπεζοτσολιάδες,  όλοι μαζί στην κυβέρνηση, άρχισαν να σχεδιάζουν μαζί με την υπογραφή του  PSI και της δανειακής σύμβασης το κύριο έργο τους. Τη χρεωκοπία του Έλληνα εργαζόμενου. Γιατί ως γνωστόν, για να μη χρεοκοπήσουν τραπεζίτες και κεφάλαιο πρέπει να χρεοκοπήσουν οι εργαζόμενοι. Και για να χρεοκοπήσουν αυτοί πρέπει να τους αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, κάθε δικαίωμα προστασίας της αξιοπρέπειας τους, κάθε ύστερο καταφύγιο μιας αξιοπρεπούς σύνταξης στην ανημπόρια της ζωής τους. Γενικά, πρέπει να απογυμνωθούν από οτιδήποτε τους δίνει αξιοπρέπεια ώστε να μετατραπούν σε υπάκουα ανδράποδα που αγόγγυστα προσφέρουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στην αποπληρωμή των τοκογλύφων ελπίζοντας σε μια μελλοντική ζωή στην «καινούργια Ελλάδα της νέας ανάπτυξης».

 

 

Επίδειξη αγωνιστικών ασκήσεων από το ΔΣ της ΔΟΕ προς ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και άλλους αγωνιστές του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού

Και ενώ όλοι τους διαλαλούν τα σχέδια τους, το περιεχόμενο και το χρονικό τους ορίζοντα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τηρούν στάση αναμονής. Και όχι μόνο αυτό. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμμετέχει στις υπνωτικές συζητήσεις με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδότες στο παρά πέντε των αποφάσεων των αρχηγών του Μαύρου Μετώπου. Παρόλο που υπάρχει σχέδιο για κλιμάκωση της αντίστασης των εργαζομένων από τις αρχές Νοεμβρίου της πρωτοβουλίας των σωματείων δημόσιου και

ιδιωτικού τομέα Θες/νίκης με συγκεκριμένο περιεχόμενο, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κλιμάκωσης της συντονισμένης πάλης που απαιτείται και επίσης απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και του λαού, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω…»

  Οι αρχηγοί ανακοινώνουν τη συμφωνία της λεηλασίας και του ξεπουλήματος  και δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος με ένα πλακάτ απέξω να διαμαρτυρηθεί. Για να θυμηθούν την επαύριο, τη Δευτέρα το απόγευμα, να κάνουν πορείες και να ανακοινώσει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απεργία για την Τρίτη και το ίδιο την Πέμπτη με 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και Σάββατο!

Αν δεν ήταν ο κόσμος να προβάλει μαζική αντίσταση με επιμονή και πάθος με αποκορύφωμα την πολύωρη μάχη του για να διαδηλώσει στην πλατεία συντάγματος, με πολλούς συναδέλφους ηρωικά να στέκονται στην πρώτη γραμμή, παρά τις προβοκάτσιες στα «μετόπισθεν», οι προαναφερόμενες απεργίες δεν θα άξιζαν ούτε μονόστηλο στις εφημερίδες.

Το ίδιο σκηνικό στήνεται και τώρα ενόψει Ιουνίου και των νέων μέτρων. Η ΔΟΕ π.χ. παραπέμπει τον αγώνα στους συλλόγους και τις πρωτοβουλίες τους και βέβαια αναθέτει την αγωνιστική της εκπροσώπηση στον Τσικρικά της ΑΔΕΔΥ για να την αναθέσει αυτός στον Παναγόπουλο και ο τελευταίος αφού διαπραγματευτεί ακόμη μια φορά με τους εργοδότες μπορεί και να προκηρύξει καμιά απεργία, όπου οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά θα καταθέσουν το μεροκάματο τους και οι άλλοι εργαζόμενοι μαζί με την απαξίωση τους στον Παναγόπουλο και τους ομοίους του θα  απαξιώσουν και τον αγώνα για την ανατροπή της συγκεκριμένης κατάστασης. Το κύριο έργο θα έχει επιτευχθεί! Θα γυρίσουμε διακόσια χρόνια πίσω με ελάχιστες απώλειες για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Με τους εργαζομένους στη γωνία…

  Όσοι το παίζουν εργατικοί ηγέτες και από αφέλεια ή απαισιοδοξία ή άγνοια ή υπόκλιση στη βιαιότητα της επίθεσης δεν τολμούν να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο  ας παραιτηθούν. Αν τολμούν ακόμη και τώρα να λένε ότι δεν υπάρχει αυτός ενώ έχει δημόσια κατατεθεί τότε ξεκάθαρα λένε ψέματα! Συνειδητά παίζουν το ρόλο της Πέμπτης Φάλαγγας! Είναι εχθροί του εργατικού κινήματος και έτσι θα αντιμετωπίζονται. Και στην Ιστορία του θα καταλάβουν περίοπτη θέση στο Πάνθεον των προδοτών του. Η εποχή που συγχωρούσαμε τέλειωσε. Τώρα άρχισαν να πεινάνε τα παιδιά μας…

 

Γενικό απεργιακό μπλακ άουτ ΤΩΡΑ!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ

  Η επίθεση από το μαύρο μέτωπο εξουσίας με επικεφαλής την συγκυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου κατά εντολή της ΤΡΟΪΚΑ, του ΔΝΤ και με τη συμφωνία  του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο με τη νέα απεχθή δανειακή σύμβαση και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2  (απολύσεις, νέο μισθολόγιο σφαγείο, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω του ΕΟΠΥΥ , δημόσιο – ιδιωτικοποιημένο το «νέο» σχολείο της αγοράς, πανεπιστήμια επιχειρήσεις, συγχωνεύσεις- καταργήσεις οργανισμών, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου κλπ.). Έχουν πάρει απόφαση να συνεχίσουν τον πόλεμο κατά της εργαζόμενης πλειοψηφίας με οποιοδήποτε τίμημα ακόμη και να φτάσουν στη φυσική μας εξόντωση. Το μισθολόγιο, η νέα φορομπηχτική πολιτική,  οι απολύσεις  επιδιώκουν να θέσουν του εργαζόμενους στο κοινωνικό περιθώριο, να μας αποβάλουν από το κοινωνικό γίγνεσθαι, να μας «κινεζοποιήσουν» μισθολογικά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά.

 

 

 

Η μόνη απάντηση είναι η  γενική πολιτική απεργία διαρκείας, η  γενική πολιτική διακλαδική απεργία διαρκείας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συλλόγους Π.Ε. και του συλλόγους διδασκόντων να δώσουν εξεγερτικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της 25ης Μαρτίου και να επικαιροποιήσουν το μήνυμα της επανάστασης του 1821, να αναδείξουν ότι σήμερα χρειάζεται ξανά να συσπειρωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι για να διώξουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση των αγορών και των τραπεζών, να διώξουμε την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν η Ε.Ε., το κεφάλαιο  και το ΔΝΤ.

Οι σύλλογοι Π.Ε. να οργανώσουν μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις της γειτονιάς , τα εργατικά σωματεία τις ημέρες της παρέλασης 24-25 του Μάρτη  παρεμβάσεις και να τις μετατρέψουν σε λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη συγκυβέρνηση και τη νέα χούντα της αγοράς που έχουν επιβάλλει.

Στη συνέχεια και για την υλοποίηση αυτής της απεργίας ο κλάδος των εκπαιδευτικών συμβάλλει με τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση στις 26-27-28 του Μάρτη . Την τελευταία μέρα να γίνουν Γ.Σ. με στόχο τη συνέχισή της με απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Την πρόταση αυτή την απευθύνουμε σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ώστε να αποκτήσει εκείνα τα διακλαδικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να υπάρξει η ικανή απεργιακή απάντηση του κινήματος.

Καλεί σε συντονισμό    άμεσα τους κλάδους που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΟΤΑ, ΜΜΜ, υπουργεία, ΔΕΚΟ, οργανισμούς που καταργούνται κλπ).

Καλεί  όλους τους κλάδους του δημοσίου να προχωρήσουμε μαζί με τον ίδιο αγωνιστικό σχεδιασμό.  Καλεί κάθε συλλογικότητα στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχει με όποια δυνατότητα έχουν σ΄ αυτό το απεργιακό σχέδιο.

Έτσι με βάση αυτό, προτείνουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα τα εξής:

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το υπουργείο προχωρήσει σε συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα των απολύσεων ή προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τις απολύσεις ή προχωρήσει σε αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με στόχο τον «εξορθολογισμό»-απολύσεις κηρύττουμε άμεσα απεργιακό μπλακ άουτ στην εκπαίδευση και Γ.Σ. σε συντονισμό  με τους εκπαιδευτικούς της Β΄/θμιας. Κοινές συνελεύσεις και κοινές επιτροπές αγώνα εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ ,  με αιχμή τα ζητήματα της δανειακής σύμβασης, τις απολύσεις, την αξιολόγηση

Εκδηλώσεις  ανά περιοχές με θέμα την Ε.Ε. το ευρωσύμφωνο της συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, την κρίση και την αναγκαία απάντηση του κινήματος στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Παράλληλα εργαζόμαστε για την  δημιουργία και  ανάπτυξη μορφών οργάνωσης της πάλης των εκπαιδευτικών  με προσανατολισμό το σύνθημα: «ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών-εργαζομένων»:

 

Οι σύλλογοι διδασκόντων και τα σχολεία να αποτελέσουν κέντρα αγώνα και ανάπτυξης έμπρακτης ταξικής-κοινωνικής  αλληλεγγύης.. Κέντρα αγώνα που θα αφορούν τόσο τα εκπαιδευτικά θέματα (υποχρηματοδότηση,  αξιολόγηση-απολύσεις, βιβλία, «καλλικράτης», νέο σχολείο), όσο και ζητήματα που αναδεικνύονται από την χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και του υποσιτισμού των μαθητών μας. Σχετική εμπειρία είχαμε τόσο στο ζήτημα της άρνησης της αυτοαξιολόγησης όσο και στα ζητήματα των 800 σχολείων και των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων σε κοινές συνελεύσεις με τους γονιούς. Σύλλογοι διδασκόντων σε συνεργασία με τους γονιούς δημιούργησαν κοινωνικά παντοπωλεία κάνοντας πράξη την ταξική αλληλεγγύη, μακριά και έξω από το κράτος π.χ. ΜΚΟ και το κεφάλαιο. Μακριά και έξω από τη λογική της φιλανθρωπίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρωτοβουλία συλλόγων και ΕΛΜΕ για την χαλυβουργία.

Υλοποιούμε τον συντονισμό των συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ με ουσιαστικό χαρακτήρα και στην προσπάθεια να αποκτήσει πανελλαδική απήχηση. Κέντρο αγώνα οργάνωσης της πάλης

στην εκπαίδευση που θα βασίζεται στις μαζικές διαδικασίες του κάθε σωματείου και τις αποφάσεις τους (Γ.Σ.), θα συμμετέχουν τα σωματεία με το όνομά τους, σε μια ανοιχτή , ισότιμη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και αγωνιστικής συνεννόησης και κοινής δράσης, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται στις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων (Γ.Σ. επιτροπές αγώνα,  Δ.Σ.). Με διαδικασία κυκλικότητας στα καλέσματα και στις πρωτοβουλίες, δικτύωσης με το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ήδη ο συντονισμός συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ ήδη έχουν προχωρήσει σε έκδοση αφίσας για δανειακή σύμβαση και εκπαίδευση, φυλλάδιο για κρίση και χρέος, γράμμα προς τους γονείς.

Απαιτούμε και καλούμε όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας για:

Να ανατραπεί καταργηθεί η νέα απεχθής δανειακή σύμβαση και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Ανατροπή τώρα της συγκυβέρνησης των τραπεζιτών και του κεφαλαίου,  του μαύρου μετώπου Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή με την ίδια πολιτική.

Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΝΟΜΟΥ 4024/2011 (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ)

Έξοδος από Ε.Ε.-ΕΥΡΩ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Να πάρουν πίσω τα βάρβαρα μέτρα

Άρνηση – διαγραφή του χρέους

Αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας

Κοινωνικοποίηση των τραπεζών,  των επιχειρήσεων και  οργανισμών 

Άρνηση πληρωμής των κεφαλικών φόρων και των χαρατσιών

Καμιά απόλυση, καμιά συγχώνευση, καμιά αξιολόγηση

Όχι στο «νέο σχολείο» της αγοράς.

Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο. Δημόσια και δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Αυξήσεις στους μισθούς. 1400 € για τον πρωτοδιόριστο.

 

Καλούμε τους Συλλόγους, τα Συνδικάτα και τις Λαϊκές Συνελεύσεις να συμπορευθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση