ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

      ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων σχολείων προχωρά η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  με τις ευλογίες και τη συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ κεφαλαίου. Είναι ένα ακραίο μέτρο συρρίκνωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων και έχουν ένα και μόνο στόχο:  Την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων εργασίας και την παρεπόμενη απόλυση αντίστοιχου αριθμού εκπαιδευτικών μέσω της διαδικασίας λαιμητόμου της αξιολόγησης. Στο νέο μνημόνιο είναι φανερό ότι κατάργηση οργανικής θέσης είναι προάγγελος  της απόλυσης.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο στηρίζει την πολιτική του υπουργείου, χωρίς να έρθει σε διάλογο με τους αντίστοιχους φορείς, έσπευσε να κάνει πρόταση  για συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων στο νομό μας ανταποκρινόμενος στην  εγκύκλιο 10112 /Δ4 του Υπουργείου παιδείας που καλεί τους Διευθυντές εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να κάνουν νέες εισηγήσεις για συγχωνεύσεις σχολείων, τη στιγμή που άλλες Διευθύνσεις δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιες εισηγήσεις.

Η λίστα είναι μεγάλη… Προτείνεται η συγχώνευση των 7ου και 26ου Δ.Σ. Καλαμάτας , των Δ.Σ. Χαντζή – Πεταλιδίου , των Δ.Σ. Βελίκας – 2ου Μεσσήνης, των Δ.Σ. 1ου  – 2ου  Χώρας και του Δ.Σ. Φοινικούντας με της Μεθώνης καθώς και οι υποβιβασμοί των 2ου , 3ου, 6ου, 14ου, 16ου, 18ου Δ.Σ. Καλαμάτας και των Δ.Σ. Σπερχογείας, Παραλίας Βέργας, Βαλύρας, Βλαχόπουλου, Αυλώνας και 3ου  Μεσσήνης. Αυτός ο σχεδιασμός θα σημάνει πως στο νομό θα καταργηθούν πάνω από 28 οργανικές θέσεις!

Δεν έφταναν οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών. Δεν έφτανε η δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών.  Δεν έφταναν οι περικοπές μισθών και η οικονομική ασφυξία των εκπαιδευτικών. Δεν έφτανε η αύξηση της ελαστικής εργασίας. Δεν έφταναν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Το Υπουργείο Παιδείας του ΔΝΤ, δεν κουράζεται να αποδεικνύει ότι ο αποκλειστικός σκοπός του είναι να μειώσει το κόστος της δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη του τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/-τριών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις Σχολείων θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, θα αυξήσουν δραματικά την αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικού. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι σχεδιασμοί της Αννούλας για το «νέο σχολείο» οδηγούν, όχι μόνο στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου, αλλά και σε λουκέτα έξω απ΄ τα σχολεία.

Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και ο αγώνας για να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο δεν είναι υπόθεση μόνο του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά όλης της κοινωνίας. Μαζί με τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τη λειτουργία όλων των σχολείων και να ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια να συγχωνευτούν ή να υποβιβαστούν. Οι καταλήψεις των σχολείων από τους γονείς στη Χώρα δείχνουν το δρόμο, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς  να πάρουν μέρος στο δίωρο κλείσιμο των σχολείων την ερχόμενη Τρίτη που καλεί ο   Σύλλογος  εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Μεσσηνίας με στάση εργασίας με τη συμπαράσταση της Ένωσης γονέων. Ας είναι το πρώτο βήμα μια σειράς δράσεων και  κινητοποιήσεων για να μην υλοποιηθούν οι μεταβολές σχολικών μονάδων  σε βάρος των μαθητών , των εκπαιδευτικών και  συνολικά της εκπαίδευσης. Χρειάζονται μια  σειρά πρωτοβουλιών για  να οργανωθεί  η αντίσταση των συναδέλφων και των γονέων και να εκφραστεί η αντίθεσή μας σε αυτές τις πολιτικές. Αυτά τα σχέδια ακυρώνονται  μέσα από μαχητικές κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις μέχρι τη νίκη.

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ !

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!