Τα ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς: έπιασαν τόπο τα 600€!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τα ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς: έπιασαν τόπο τα 600€!

Η κυβέρνηση έδειξε και πάλι σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Στο αίτημα των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια της μεγάλης πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης στις 15.12, να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό οικονομικών, απάντησε με τη βία και την καταστολή.  Η πορεία των εκπαιδευτικών χτυπήθηκε στο ύψος της Βουλής, με ιδιαίτερο μένος, με γκλομπς, χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, με στόχο τη διάλυση της. Έτσι αντιμετωπίστηκαν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για αυξήσεις στους μισθούς, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του μαθητή μας στις Σέρρες, έτσι αντιμετωπίστηκε ο δίκαιος αγώνας μας για ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα διαρκείας, της υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, της άμεσης ακώλυτης μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων και της μονιμοποίησης/διορισμού όλων των αναπληρωτών, της αύξησης του ωραρίου των νηπιαγωγών, της κατάργησης όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης και του αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία στο σχολείο ενάντια στις διώξεις και τον αυταρχισμού του ΥΠΑΙΘ.

Όταν τα βρίσκουν στο κτήριο της βουλής, η μόνη αντιπολίτευση είναι οι αγώνες μας

Η βάρβαρη καταστολή της εκπαιδευτικής διαδήλωσης σημειώθηκε δυο ημέρες μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, δύο ημέρες μετά τη σκληρή καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας με βασικό όπλο τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η κίνηση του Μητσοτάκη να εξαγγείλει την οικονομική ενίσχυση αστυνομικών και λιμενικών με 600 € την παραμονή του επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αποτελεί μια πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Η κυβέρνηση δίνει σαφές μήνυμα ότι δε θα διστάσει να ασκήσει την πιο ακραία καταστολή για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα ξεπληρώνει τον πυρήνα εκείνων που το υπηρετούν και το στηρίζουν, πότε με τις λίστες Πέτσα και τώρα με το προκλητικό 600άρι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίστηκε την ημέρα που εξέπνευσε ο 16χρονος και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) είναι ολοφάνερο ότι έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τον εχθρό-λαό με καταστολή και αυταρχισμό. Οι πολιτικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Οι «ήρωες» γιατροί και νοσηλευτές, αυτοί που τους χειροκροτούσαμε από τα μπαλκόνια, οι «ήρωες» εκπαιδευτικοί, όλοι οι κλάδοι που πρόσφεραν την κοινωνική τους αλληλεγγύη στα χρόνια της πανδημίας εισπράττουν σήμερα την αστυνομική καταστολή και τη σπίλωση των αγώνων τους, την ίδια στιγμή που το πανελλήνιο παρακολουθεί έκπληκτο τις βαλίτσες με τα χαρτονομίσματα της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή και στη βουλή ψηφίζεται ένας από τους πιο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς.

Ωστόσο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε τα ΜΑΤ ούτε η καταστολή ούτε τα δακρυγόνα ούτε τα γκλομπ της αστυνομίας ούτε οι συλλήψεις ούτε τα δικαστήρια που βγάζουν παράνομες τις απεργίες μας θα σταματήσουν τους αγώνες μας. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Το εργατικό, εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα αντιστέκεται και προχωράει μπροστά.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, να πάρουν άμεσα αποφάσεις αγωνιστικής συνέχειας. Καλούμε τις/τους εργαζόμενες/νους να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους, κόντρα στις λογικές της εκλογικής αναμονής, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής μέχρι τη νίκη των αγώνων μας  και να καταδικάσουν την παροχή των 600 ευρώ στα σώματα καταστολής ως μήνυμα στήριξης της καταστολής και του αυταρχισμού.