ΑΝΕΞ. ΡΙΖ. ΠΑΡ./ Παρεμβάσεις Α’ Αθήνας για ΑΠΟΧΗ από ηλ. εκλογές Υ.Σ.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση

του συλλόγου «Αριστοτέλης»

Εκπαιδευτική Παρέμβαση 

του Α΄ συλλόγου Αθηνών

ΑνεξάρτητηΠαρέμβαση

του συλλόγου «Αθηνά»

«Δάσκαλοι σε Kίνηση»

του συλλόγου «Παρθενώνας»

ΑνεξάρτητηΡιζοσπαστική Παρέμβαση

του συλλόγου «Ρ. Ιμβριώτη»

Εκπαιδευτικοί σε δράση

του συλλόγου Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

του συλλόγου «Μακρυγιάννης»

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε

Στις εκλογές της ντροπής, στις εκλογές που…θα ψηφίσουν και τα δέντρα!

Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας!

ΟΥΤΕ ΚΛΙΚ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, εμείς, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που από το 2010 μέχρι σήμερα εκλεγόμαστε 1η δύναμη στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας και επί σειρά ετών 1η δύναμη και στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ότι δε θα συμπράξουμε στον εξευτελισμό των σωματείων!

Η Υπουργός Παιδείας με όχημα τον νόμο Χατζηδάκη έχει βάλει στόχο το χτύπημα του εκπαιδευτικού κινήματος, των σωματείων και των συνδικάτων του. Οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια που αποφάσισε να επιβάλει η Κεραμέωςσκοπεύουν στη διάλυση όλων των συλλογικών διαδικασιών και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκπαίδευση. Παλεύει με νύχια και με δόντια να αφαιρέσει το πιο ζωτικό κομμάτι τους που είναι οι γενικές συνελεύσεις και οι ζωντανές μαζικές διαδικασίες, ανάμεσά τους και οι διά ζώσης εκλογικές διαδικασίες.Με τον τρόπο αυτό το εκπαιδευτικό κίνημα που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει καθυστερήσει, μπλοκάρει και ανατρέψει κρίσιμες αντιδραστικές τομές όπως η αξιολόγηση, που υπερασπίζεται μαχητικά τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να μεταμορφωθεί πλήρως σε εκλογικό μηχανισμό ταξικής συνεργασίας και διαχείρισης ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητα όλες οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Τα 6 από τα 7 σωματεία της Α’ Αθήνας καλούν σε αποχή από τις ψευδοεκλογές της 5ης Νοέμβρη. Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί όμως και η σύμπραξη των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΔΙΚΤΥΟΥ που βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις της Κεραμέως. Είναι φανερό όμως σε όλες και όλους ότι η αλλαγή της στάσης τους σε σχέση με το 2020 όπου η αποχή από τις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΟΕ και στηρίχτηκε από το 97% του κλάδου αποσκοπεί στην «καρέκλα» στην συνδιαλλαγή με τη διοίκηση, στον αφοπλισμό του εκπαιδευτικού κινήματος από τα βασικά «καύσιμα» του, τη ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων, και τελικά στη συναίνεση και την υποταγή στον κυβερνητικό κι αστικό σχεδιασμό.

Οι εκλογές της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας τους» έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Ελέγχονται πλήρως από το κράτος και το ΥΠΑΙΘ,
  • Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου με αποτέλεσμα εύκολα οι κωδικοί συμμετοχής να μπορούν εύκολα να δοθούν έναντι εξυπηρετήσεων. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες (αυτοδιοίκησης, βουλευτικές, σωματείων κλπ) τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μπορούν να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους με τα νομιμοποιητικά του έγγραφα.
  • Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας, καθώς δεν υπάρχει ο αναγκαίος ελεγκτικός μηχανισμός που να πιστοποιεί ότι οι ψηφοφόροι είναι μόνοι τους και δεν παρακολουθεί άλλος τις επιλογές τους.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην εφορευτική επιτροπή να γνωστοποιεί τους καταλόγους ψηφισάντων κι επομένως μπορεί εύκολα να γίνει νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Το 2020 όταν οι ΣΕΠΕ της Α’ Αθήνας ζήτησαν τα πρακτικά αρχαιρεσιών με εκλογικές καταστάσεις και καταστάσεις ψηφισάντων, τους δόθηκε ένα exel με τα αριθμητικά «αποτελέσματα».
  • Τον έλεγχο της διαδικασίας δεν τον έχει η εφορευτική επιτροπή αλλά ο διαχειριστής της εταιρείας που παρέχει το σύστημα, η οποία μάλιστα δηλώνει στη σύμβαση που υπογράφει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας, σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που:

  • μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανέναν έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών
  • αλλά και ο ψηφοφόρος δύναται να αλλάξει όσες φορές θέλει την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας. Είναι σαν να πηγαίνουμε σε μία διά ζώσης εκλογική διαδικασία και να επιστρέφουμε διαρκώς για να αφαιρούμε τον φάκελο από την κάλπη γιατί αλλάξαμε γνώμη!
  • Ο φάκελος που ρίχνουμε στην ηλεκτρονική κάλπη έχει επάνω του το όνομά μας (!!!) μέχρι το άνοιγμα της κάλπης

Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία δεν θα γίνουν αποδεκτοί από τον κόσμο της εκπαίδευσης!

Από την πρώτη στιγμή ως Παρεμβάσεις ξεκαθαρίσαμε ότι σε ηλεκτρονικές «εκλογές» δεν συμμετέχουμε. Έχουμε πλήρη επίγνωση του εκβιαστικού διλήμματος που θέτει η Κεραμέως: Ή θα αποδεχθείτε τη διάλυση των σωματείων σας και την προώθηση του ν. Χατζηδάκη ή θα μείνετε άλλη μια διετία χωρίς αιρετούς.Όμως, επιλέγουμε να κρατήσουμε ανοιχτό τον δύσκολο δρόμο για την υπεράσπιση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών. Γι’ αυτό με όχημα τα σωματεία μας πιέσαμε και πετύχαμε συγκεκριμένες κατακτήσεις στη Διεύθυνση της Α΄ Αθήνας το προηγούμενο διάστημα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τα δικαιώματά μας: Δοτοί και νόθοι «αιρετοί», διευθυντές εκπαίδευσης και υπηρεσιακά μυστικοσυμβούλια θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Καλούμε όλες και όλους να μετρήσουν τις καταγγελίες, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις καταλήψεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας που έβαλαν φρένο στις αυθαιρεσίες της διοίκησης. Να ανατρέξουν στις δεκάδες ενημερώσεις και καταγγελίες των αιρετών που εξέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις, λειτουργώντας ακριβώς όπως οφείλουν τα αιρετά μέλη: να στηρίζουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενες και υπερασπιζόμενοι τη συλλογική έκφραση του κόσμου της εκπαίδευσης. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τελευταία χρόνια οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν 1η δύναμη στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας. Και ταυτόχρονα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο καλούμε σε μαζική αποχή από τις εκλογές νοθείας που προσπαθεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας και οι χρήσιμοι σύμμαχοί της.

Οι ηλεκτρονικές κάλπες δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο «ψηφιακής αναβάθμισης». Στην πραγματικότητα επιδιώκεται η κατίσχυση του νόμου Χατζηδάκη. Η χειραγώγηση των εργαζομένων μέσα από ελεγχόμενη πληροφόρηση και η επιστροφή στην εποχή του «άβατου» των αιρετών, που αποτελούσαν τη συνέχεια της διοίκησης και μεταπηδούσαν με ευκολία από τις θέσεις των αιρετών στις θέσεις της διοίκησης κι αντίστροφα, είναι η «συνδιαχείριση» που εξυπηρετεί τις πολιτικές τους. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκλογές αιρετών του κλάδου, παρά μόνο για εκλογές που νομιμοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τις πρακτικές μιας κυβέρνησης που δε θέλει συνδικάτα, που επιδιώκει τον πλήρη έλεγχό τους και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, που επιλέγει τις απειλές, τη διοικητική επιβολή και την ποινικοποίηση όλων των αγώνων/απεργιών δια μέσου των δικαστηρίων, που εγκαθιστά την αστυνομία στα πανεπιστήμια και μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας σε φρούριο των ΜΑΤ.

Καλούμε όλες και όλους να απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Να ηττηθεί για μια ακόμα φορά η Κεραμέως. Να δείξουμε πολιτική περιφρόνηση και να στραπατσάρουμε το προσωπείο ενός υπουργείου απειλών,  προσβολών και ολομέτωπης επίθεσης στους εκπαιδευτικούς.

 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ οφείλει να είναι η συλλογική απάντησή μας στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό