Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! Όλοι/ες την Πέμπτη 8/9, στις 7:00 μμ στα Προπύλαια!

Η κυβέρνηση επιχείρησε την υλοποίηση της εγκατάστασης της ΟΠΠΙ σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ. Η κινητοποίηση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος την μετέτρεψε προς το παρόν σε όνειρο θερινής νυκτός. Ο αυταρχισμός και η καταστολή των μηχανισμών βίας και τρομοκράτησης της ΝΔ δεν στοχεύει την “πάταξη της ανομίας” όπως διατείνονται, αλλά στην νεολαιίστικη αμφισβήτηση, στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, τις συλλογικότητες και την πολιτικοποίησή του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Αυτή η απόπειρα εγκατάστασής της έρχεται σε συνέχεια των νόμων – εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση, προχωρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στην κατεύθυνση που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μια πολιτική που επιτίθεται με σφοδρότητα και διαλύει ακόμα περαιτέρω την Δημόσια & Δωρεάν εκπαίδευση.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει μαζί με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών και όλου του λαού. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται. Για αυτό πολλές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν είναι αυτό των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και χρειάζεται τους αστυνομικούς και την καταστολή ως προστάτες.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως όλοι μαζί, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι μαζικοί φορείς θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Παλεύουμε από κοινού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Απαιτούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι της στις σχολές! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ!
  • Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις!
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού!

Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, αλλά και σωματεία εργαζομένων την Πέμπτη 8/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα και γύρω από τα ΑΕΙ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.