Οκτ 082021
 

Το σχολείο στην ένδεια, η εκπαίδευση και οι αγώνες στα δικαστήρια!

Κλείνουν τμήματα, περικόπτουν θέσεις εργασίας.

 

Ο αυταρχισμός της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘ δεν έχει τελειωμό. Νέο κύμα περικοπών, συμπτύξεων και κατάργησης τμημάτων επιβάλλεται με εντέλεσθαι του Υπουργείου στις Διευθύνσεις, τσακίζοντας κάθε έννοια μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών μας.

Σε όλη την Ελλάδα και τις Διευθύνσεις της χώρας φτάνουν οδηγίες για εφαρμογή κόφτη στα κενά, διαγράφοντας εκατοντάδες σχολικά τμήματα από το χάρτη της εκπαίδευσης.Απροκάλυπτα η Κεραμέως κατηγορεί και συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς,εμπαίζει τους αναπληρωτές έχοντας τους σε αναμονή για την τρίτη φάση προσλήψεων, ενοχοποιώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών ως υπεύθυνους για τις ελλείψεις προσωπικού 2 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων.Μάλιστα οι αποφάσεις για το κλείσιμο συγκεκριμένων τμημάτων έρχονται προαποφασισμένες και κλειδωμένες από το Υπουργείο, προς υλοποίηση!

Τα παχιά λόγια της Κεραμέως και του νόμου 4823 για «ενδυνάμωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου», αποδεικνύονται ότι υπηρετούν με ευλάβεια τις μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, για τσάκισμα του δημόσιου σχολείου με δραστικές περικοπές και μορφωτικούς αποκλεισμούς.

Είναι ψυχροί εκτελεστές, τεχνοκράτες λογιστές-ορκισμένοι «δολοφόνοι» της δημόσιας εκπαίδευσης!

Καμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα των περικοπών με την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.Βαφτίζουν «εξορθολογισμό» του εκπαιδευτικού προσωπικού την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες μετά από 2 χρόνια πανδημίας απαιτούν αραίωση τμημάτων μέχρι 15 μαθητές, μαζικές προσλήψεις-μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών.

Οι 40.000 αποκλεισμένοι μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η τράπεζα θεμάτων και οι εξετάσεις PISA στο δημοτικό, φανερώνουν το μένος τους ενάντια στα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Θέλουν να διαμορφώσουν ημιμαθείς εργαζομένους, «κομμένους» στα μέτρα των αναγκών των αφεντικών και των επιχειρηματιών. Κέρδη για τους σχολάρχες, ανεργία για τους μη-προνομιούχους.

Συναδέλφισσες-οι,

Η εκπαίδευση βυθίζεται στην ένδεια με τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να στοιβάζονται σε πληθωρικά τμήματα και τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας.Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά απλόχερα σε αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και φρεγατών-αστρονομικού κόστους στις πλάτες του λαού, προβαίνει σε  προσλήψεις αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο.

Άμεσα καλούμε τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να παρέμβουν και τα σωματεία να αποτρέψουν με συλλογική δράση κάθε απόπειρα εφαρμογής του κόφτη!

Οι ανάγκες των μαθητών μας δε χωράνε σε λογιστικά φύλλα ούτε είναι υπόλοιπα διαιρέσεων και υπολογισμών.

Αποτελούν τον Φάρο του Αγώνα μας!

Η μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση και το σχολείο των περικοπών, είναι συνολική, αφορά γονείς-μαθητές-εργαζόμενους και καθορίζει το παρόν και το μέλλον του σχολείου και της κοινωνίας!

Sorry, the comment form is closed at this time.