Φεβ 282012
 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

          ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ

ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.ΣΧ. & ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ   Νο119

 

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΓΩΝΑΣ

  

Η σφοδρή αντίδραση του λαού δημιούργησε ρωγμές στη χούντα των Παπαδήμιων των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά δεν την ανέτρεψε. Μπαίνουμε σε μια σκοτεινή περίοδο  χωρίς έλεος από τη μεριά της εργοδοσίας και της ΕΕ για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυταπατώνται αν νομίζουν ότι αυτοί θα παραδοθούν. Οι γελοιότητες του γερμανοτσολιά Βενιζέλου και του τραπεζοτσολιά Παπαδήμου ότι δεν άκουσαν άλλη πρόταση διεξόδου από την κρίση, μπορεί να τρομοκρατεί τμήματα της κατοικίδιας αριστεράς και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά είναι ένα απίστευτο ψέμα! Το βροντοφωνάζουμε από την πρώτη στιγμή. Οι αναγνώστες μας το ξέρουν… Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δικός μας δρόμος, που θα ξεκινάει από τη στάση πληρωμών του χρέους, τη διαγραφή του και θα φθάνει στην ανακατανομή του πλούτου. Όλο και πιο πλατιές μάζες των εργαζομένων και του λαού το αντιλαμβάνονται. Όλο και πιο αποδεκτό γίνεται ένα τέτοιο πρόγραμμα στο χώρο της αριστεράς. Με βάση αυτό

το πρόγραμμα  τους ανατρέπουμε και παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Δεν είναι εύκολο. Τίποτα από εδώ και πέρα  δε θα είναι εύκολο. Ας πεισμώσουμε και ας αναλάβουμε δράση!

 

Ο λαός μίλησε:

Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Ποιος τον σταματάει!!!

Σε έναν  πρωτοφανή χημικό πόλεμο αναγκάστηκε να προσφύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών , η χούντα των αγορών, για να απαντήσει στους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό ήταν ο στρατιωτικός νόμος και οι ερπύστριες, αφού τα εκβιαστικά διλλήματα περί έλλειψης τροφίμων, δελτίου στο πετρέλαιο, ανυπαρξίας φαρμάκων έπεσαν στο κενό και εκατοντάδες χιλιάδες λαού  πλημμύριζαν τους δρόμους και τις πλατείες. Στην Αθήνα και σχεδόν σε όλες τις πόλεις πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις όχι μόνο των τελευταίων χρόνων των Μνημονίων αλλά και όλων των διαδηλώσεων μετά από αυτή της  απελευθέρωσης του ’44.  Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ, η Ε.Ε.,  το ΔΝΤ,  το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ, όλοι τους  πανικοβλημένοι,  μη μπορώντας να αντέξουν την έκφραση της οργής και της αγανάκτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  κατέφυγαν για άλλη μια φορά στην πεπατημένη: Στην άσκηση βίας ,την ωμή καταστολή. Έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο με 3 στοιχεία:

1. Την αποτροπή της διαδήλωσης  και την παρεμπόδιση της συμμετοχής του κόσμου  στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

2. Την δολοφονική  επιχείρηση της αστυνομίας που στόχευε στη  διάλυση των συγκεντρωμένων, στην αρχή περιφερειακά και στη συνέχεια  από την πλατεία Συντάγματος.

3. Την πλήρη απόκρυψη και αποσιώπηση των τεράστιων διαδηλώσεων και παράλληλα την κατασυκοφάντηση της λαϊκής οργής. Η τρομοκράτηση και ο  εκφοβισμός ήταν από μέρες πριν,  στην ημερήσια διάταξη,  για να μην υπάρχει  τίποτα που να πιέζει τους «εκπροσώπους» του «έθνους» να ολοκληρώσουν το «πατριωτικό» τους καθήκον.

Θέλησαν να μετατρέψουν τόσο την πλατεία όσο και τη γύρω περιοχή σε κρανίου τόπο. Βλέποντας ότι από της 5μμ είχε ήδη γεμίσει το Σύνταγμα και η ροή των διαδηλωτών από όλες τις πλευρές ήταν τεράστια (γεμάτοι οι δρόμοι από Ευαγγελισμό, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ερμού, Μητροπόλεως, Αμαλίας- Ζάππειου – Συγγρού) ξεκίνησαν πριν από τις 5.30 τις ρίψεις χημικών και τον αποκλεισμό δρόμων πρόσβασης στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα έριχναν κατά διαστήματα και χωρίς καμία αφορμή χημικά και μπροστά στη Βουλή επιδιώκοντας να διώξουν τους διαδηλωτές. Κανείς δε λύγισε, κανείς δεν γύρισε πλάτη. Για 7 ώρες, παρά τους τόνους χημικών, παρά τις ορδές των βαρβάρων , παρά τον πετροπόλεμο που κατέφυγαν τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, κανείς δεν πήγε σπίτι του. Επέμεναν και αποζητούσαν ένα και μοναδικό πράγμα: Να φύγουν τώρα όλοι τους.

Τα ΜΜΕ, πιστά στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί, συμπλήρωσαν το σκηνικό αποκρύπτοντας απολύτως την αλήθεια – μιμούμενα την

  ενημέρωση της χούντας και ζηλεύοντας την «ελεύθερη ενημέρωση» τύπου ναζί ή Τσαουσέσκου, προσπάθησαν να συμβάλουν στην τρομοκρατία,  παρουσιάζοντας τις «εικόνες χάους» των εγκληματικών ομάδων τυφλής βίας και των ασφαλιτών προβοκατόρων, τα καμένα κτίρια και τις λεηλασίες ως αποκλειστικά και κυρίαρχα γεγονότα αποκρύπτοντας το ρόλο τους.

Ως σύγχρονοι Εφιάλτες, έγκλειστοι  στους τέσσερις τοίχους του κοινοβουλίου, δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, υποτασσόμενοι, σκυφτοί, οσφυοκάμπτες η πλειοψηφία των βουλευτών επίλεξε να «ψηφίσει» την πλήρη κατάργηση των κοινωνικών , πολιτικών ,δημοκρατικών, εργασιακών,  ασφαλιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Επίλεξε να σταθεί απέναντι στη θέληση του κόσμου της εργασίας και να στηρίξει την κοινωνική βαρβαρότητα, τον κοινωνικό μεσαίωνα, που από το 2012 μ.Χ μας στέλνει στο 1512 μ.Χ. . Πλέον είναι καθαρό ότι η εισβολή του λαϊκού παράγοντα, είναι αυτή  που καθορίζει την κατάσταση. Με συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, προχωράμε μέχρι να φύγουν. Τώρα πρέπει να εντείνουμε το αγωνιστικό σχέδιο – να μην αφήσουμε να ηρεμήσουν τα πράγματα όπως έγινε μετά τις μάχες στο Μεσοπρόθεσμο και μετά τις 19-20 Οκτώβρη. Άλλωστε αυτή θα είναι μια καυτή περίοδος όπου η μαύρη συγκυβέρνηση και το κεφάλαιο θα επιδιώξει την άμεση εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PLUS με σφοδρή επίθεση στον κόσμο της εργασίας (απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων καταργήσεις κλπ).

Άμεση κλιμάκωση των αγώνων ΤΩΡΑ. Το εκπαιδευτικό κίνημα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα και το κίνημα στις γειτονιές να ξεδιπλώσει ένα μπαράζ καταλήψεων δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών και να δυναμώσει την απεύθυνση του στην κοινωνία μετατρέποντας σχολεία σε κέντρα αντίστασης και αγώνα με κοινές Γενικές συνελεύσεις με γονείς, επιτροπές αγώνα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τα σωματεία άμεσα να οργανώσουν νέα απεργία, να ενοποιήσουν τους αγώνες για την ανατροπή της συκγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και ΔΝΤ,   για να δοθεί η άμεση απάντηση στην ψήφιση της απεχθούς δανειακής σύμβασης και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Από την άλλη μεριά της γης, από όλες τις γωνιές της γης, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου έχουν στραμμένα τα μάτια τους στους αγώνες του ελληνικού λαού, συμπαραστέκονται, ελπίζουν και εύχονται το καλύτερο.

 Με ανακοίνωσή του το Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιεί συνάντηση στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, τονίζει: «Πληροφορηθήκαμε τα νέα επαχθή και απαράδεκτα αντεργατικά μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει ως αποτέλεσμα της νέας δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στους Έλληνες εργάτες, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

 

 

Μήνυμα από τον ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΑΓΙΟΣ, βουλευτή του κινήματος « Ελεύθεροι του Νότου» του κοινοβουλίου της Αργεντινής

Αδέλφια Έλληνες,
Σύντροφοι και Φίλοι,

Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα.

Νιώσαμε αυτό που νιώθετε.
Πονέσαμε όπως και εσείς.

Κύλησαν τα δάκρυα των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ.

Είδαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται στην μακροχρόνια ανεργία.

Μας λοιδόρησαν ως τεμπέληδες όπως τώρα χλευάζουν εσάς.

Αγωνιστήκαμε όπως εσείς τώρα !

Νικήσαμε όπως εσείς θα νικήσετε!

VENCEREMOS!

 

Μήνυμα από την Γενική Σοσιαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας

Αδελφέ Ελληνικέ Λαέ
Συνάδελφοι, Σύντροφοι, companeros

Από το Καράκας της Βενεζουέλας σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό και επαναστατικό χαιρετισμό. Τούτες τις ώρες ο Βολιβαριανός λαός της Βενεζουέλας είναι μαζί σας!

Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι δύσκολοι και άνισοι, αλλά ξέρουμε ότι οι λαοί πάντα έχουν την ακατανίκητη δύναμη να νικούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δικός σας λαός έχει γράψει ιστορία. Θα γράψει και τώρα. Έχουμε καταφέρει μέσα από συνεχείς αγώνες να στείλουμε το νεοφιλελεύθερο εργαστήριο και την κρεατομηχανή που καταστρέφει τις κοινωνίες και τις παραδίδει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και στον ιμπεριαλισμό στο αποχωρητήριο της ιστορίας!

Εμείς στην χώρα μας και στη Λατινική Αμερική ανοίγουμε νέους δρόμους που βασίζονται στην αλληλεγγύη, στη αλληλοκατανόηση των λαών μας, στην ανάγκη, η παιδεία, η υγεία, η δημοκρατία να μην εμπόρευμα αλλά κοινωνικά αγαθά για το λαό, ώστε να έχουν πραγματικό περιεχόμενο,  ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένα παιδι που να διψά για να κατακτήσει τη γνώση, τη τέχνη τον αθλητισμό και την ανθρωπιά και να μπορεί να το κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε αλλά μέχρι τέλους θα αγωνιζόμαστε για αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά!

Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα σας, τη νικηφόρα σας ορμή!, το απαράμιλλο θάρρος σας!
Ζήτησε όποτε το κρίνετε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε  και θα το κάνουμε!

Το έχετε ξανακάνει, δώστε στους λαούς του κόσμου την ελπίδα του αγώνα ξανά!
Ταράξτε τα λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης του άγριου καπιταλισμού και τη βαρβαρότητας ώστε να ξαναβρεί τη ψυχή της και τα όνειρα της! Διώξτε αυτούς που σας θέλουν προσκυνημένους! Μπορείτε!

Ηastala Victoriasiempre!

Μήνυμα από την βραβευμένη με νόμπελ ειρήνης οργάνωση «ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ»

Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό..

Παιδιά μας, εγγόνια μας, τα λίγα αυτά λόγια που θα ακούσετε είναι από τις μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Εκείνα τα χρόνια, το Δ.Ν.Τ. βρισκόταν για πολλοστή φορά στη χώρα μας σπέρνοντας την μιζέρια, τη πείνα και την υποδούλωση του λάου μας. Το μόνο που έκαναν τα παιδιά μας ήταν να υπερασπίσουν το λαό μας. Αυτό ήταν το «έγκλημα» τους. Για τους λόγους αυτούς έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή.

Ο ηρωικός αγώνας σας σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες αλλά με τους ίδιους εχθρούς των λαών, δεν είναι διαφορετικός, κάνετε το αυτονόητο για να σώσετε τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, μη το βάλετε κάτω, όσο και δύσκολο και ανυπέρβλητο να φαίνεται, θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε έως τη τελική νίκη. Τώρα τούτες τις ώρες είμαστε και δικές σας μάνες, η σκέψη μας και τα λόγια μας είναι μαζί σας.

Ξαναβλέπουμε, τα δικά μας παιδιά στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, στους δρόμους του Καΐρου, στους δρόμους της Λισσαβόνας και της Μαδρίτης ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ!

Hastala Victoriasiempre!

 

Μήνυμα από τα συνδικάτα του Μεξικού, δια του πρόεδρου του συνδικάτων εργαζομένων –ηλεκτρολόγων που βρίσκονται στον 2ο μήνα απεργίας διαρκείας, Μανουέλ Πάζ

Προς τον Ελληνικό Λαό,

Το Δ.Ν.Τ. είναι μια γάγγραινα που δεκαετίες τώρα έχει οδηγήσει το Μέξικο στην μαζική εξαθλίωση των κάτοικων του, ιδιαίτερα εμείς οι εργαζόμενοι, είδαμε τις συλλογικές μας συμβάσεις να μην υπάρχουν πια, οι μαζικές απολύσεις να είναι καθημερινές, το οκτάωρο να είναι «κάτι που θυμόμαστε από τα παλιά χρόνια». Θέλουμε να ξέρετε ότι η καταστολή και η βία που έχει εξαπολυθεί εναντίων μας, οι συλλήψεις την συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων είναι επιταγή του Δ.Ν.Τ., γιατί δεν θέλουν να έχουν απέναντι τους τις φωνές των ταπεινών και των αδικημένων.
Εσείς δίνετε μια μεγαλειώδη και ιστορική μάχη, σήμερα. Έχει παγκόσμιες διαστάσεις και έχουμε όλοι ευθύνη να νικήσετε. Μπορείτε να τους διώξετε από τη χώρα σας.

Μπορείτε να ονειρευτείτε μια άλλη κοινωνία.

Μπορούμε μαζί να είμαστε στο ίδιο χαράκωμα σήμερα, αν και τόσο μακριά, οι αγώνες μας σήμερα πάνε δίπλα, δίπλα, στην ίδια αλυσίδα στην ίδια πορεία, στην ίδια συγκέντρωση. Θα νικήσουμε!

VENCEREMOS!

 

 

«Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε! Η Αθήνα μας καλεί, η Ρώμη απαντά». Αυτό το πανό κρέμασαν – ανάμεσα σε άλλα – συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της Ένωσης Συνδικάτων Βάσης Ιταλίας (USB) έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη σε μια κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

 

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

   deltioatakto@yahoo.gr

 

Sorry, the comment form is closed at this time.