Αυγ 262021
 

Μαζική Κινητοποίηση – Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/8/2021 στο Υπουργείο Παιδείας από δεκάδες Εκπαιδευτικούς Συλλόγους – Σωματεία και το Συντονιστικό Αναπληρωτών.

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για απόκρυψη των πραγματικών κενών, για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών σε νηπ/γεία και δημοτικά σχολεία με στέρηση της πλήρους παράλληλης στήριξης που έχουν εγκριθεί από τα ΚΕΣΥ αλλά πλέον και για τους υγειονομικούς κινδύνους που εμπεριέχει η επιλογή αυτή.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα το επιτρέψει! Κάθε απόπειρα να θυσιαστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία/ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον βωμό των δημοσιονομικών δεικτών θα βρει απέναντί του το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, γονείς και μαθητές!

Κανένας/μιά μαθητής/τρια να μη θυσιαστεί.

Κανένας/μιά εκπαιδευτικός να μην πεταχτεί οριστικά στην ανεργία.

Να δοθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά και ακόμη περισσότερα για την υπεράσπιση στην πράξη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών. Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή που χρίζει παράλληλης. Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες.

Να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς.

Ίδρυση και στελέχωση των δημόσιων δωρεάν δομών διάγνωσης, αξιολόγησης, υποστήριξης, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης  και όλων των διαπιστευμένων δημόσιων φορέων για την έκδοση διαγνώσεων (ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και δημόσια νοσοκομεία) με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Πρώιμη παρέμβαση, ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο, με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό, στελέχωση των σταθερών δομών με μόνιμο προσωπικό. Δημιουργία και δεύτερου ΤΕ ανάλογα με τις ανάγκες.

Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που διαλύουν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Είναι επικίνδυνοι. Μετά τη συρρίκνωση του ΕΣΥ  και κάθε δημόσιας κοινωνικής υπηρεσίας σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, συνθλίβουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα των μαθητών που έχουν αυξημένες ανάγκες, προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε βάρος των εργατικών συμφερόντων. Ειδικά σε μια περίοδο όπου βασική υποχρέωση θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση στο μέγιστο των μορφωτικών και υγειονομικών συνθηκών, επιλέγουν να χτυπήσουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Γονείς-Εκπαιδευτικοί σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Τα Σχέδια αποδόμησης της ειδικής αγωγής με «εξοικονόμηση προσωπικού» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το συγκροτημένο σχέδιο που «πετσοκόβει» τα κενά βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή αυτές τις μέρες από το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ. Σειρά πήρε και η Ειδική Αγωγή με την «εξοικονόμηση προσωπικού» (ειδικοί παιδαγωγοί, ΕΒΠ και σχολικοί νοσηλευτές). Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο υπηρεσιακών μεταβολών-τοποθετήσεων, οι Διευθύνσεις και τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια σε εντεταλμένη υπηρεσία, μετά από προφορική οδηγία, βάζουν πλαφόν τους 2 εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης ανά σχολική μονάδα, ομαδοποιούν τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ.

Το ΥΠΑΙΘ και η Κεραμέως, ζητά να πουν ψέματα και να εξαφανίσουν από ολόκληρη τη χώρα χιλιάδες εγκρίσεις των ΚΕΣΥ, χιλιάδες παιδιά με αυτισμό, σύνδρομα Down, Williams, νοητική στέρηση, κινητικές αναπηρίες κ.λπ., οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, εκπαιδευτικούς, σχολεία, με σκοπό να γίνουν πελάτες στις ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής! Απαιτεί να ΜΗ δηλωθούν όλα τα κενά παραβιάζοντας ολόκληρη τη νομοθεσία και φυσικά την επιστήμη και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

« Δεν πρόκειται για μειωμένες προσλήψεις απλά, ΑΛΛΑ

για εξαφάνιση εντελώς των κενών που αντιστοιχούν σε ανάγκες»

Η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική θυσιάζει την εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία/ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο βωμό των περικοπών διευρύνοντας τους κόφτες για προσλήψεις προσωπικού με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

 

 

 

0

Sorry, the comment form is closed at this time.