Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολίτική και την κρατική καταστολή – Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 1 Απρίλιου ώρα 13:00 στα Προπύλαια

Μαύρο, κατάμαυρο τοπίο,

με σφιγμένα δόντια,

κόκκινο, κατακόκκινο τοπίο,

με σφιγμένη γροθιά:

ο αγώνας μας!

Κλείνουμε ένα χρόνο πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί εγκληματικά για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικές ανάγκες και κρατώντας σε συνθήκες εγκλεισμού την κοινωνία. Δεν παίρνει κανένα μέτρο αποσυμφόρησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με ΜΕΘ και εξοπλισμό ούτε προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η υπουργός Παιδείας με καθυστέρηση 10 μηνών έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco με την οποία αποδεικνύονται τα ψεύδη περί δωρεάν παροχών  της εταιρείας οι οποίες στοιχίζουν 2.000.000€. Η παραχώρηση της δυνατότητας της Cisco να έχει πρόσβαση στα στοιχεία εκπαιδευτικών, μαθητών εκθέτουν πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση και την καταγγέλλουμε.

Συγχρόνως εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (αραίωση των τμημάτων, 15 μαθητές ανώτατο όριο ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ιχνηλάτιση, πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών και προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς).  Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί από τον περσινό Μάρτιο βιώνουν την κόπωση, το άγχος, την κοινωνική απομόνωση και την ένταση των ταξικών φραγμών με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επιμένει στην αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και την εργασία (νόμος για την τριτοβάθμια εκπάιδευση,πανεπιστημιακή αστυνομία, αξιολόγηση επικείμενος νόμος για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό κ.λ.π). Τα Πανειστήμια παραμένουν κλειστά έναν ολόκληρο χρόνο ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει την επίσημη εγκατάσταση  της Αστυνομίας τον επόμενο μήνα σε όλα τα πανεπιστημικά ιδρύματα. Αν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προστασία της υγείας των φοιτητών θα εξασφάλιζε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τις σχολές και τις εστίες, διενέργεια τακτικών δωρεάν τεστ σε εστίες και Πανεπιστήμια  αντί να ζητά από τις Συγκλήτους να συγκροτήσουν Επιτροπές Ασφάλειας των Ιδρυμάτων προετοιμάζοντας το νέο σπουδαστικό της ασφάλειας και να συγκροτεί πειθαρχικά συμβούλια που θα κληθούν να διαγράφουν οριστικά φοιτητές ή να ορίζουν ποινές 3 χρόνων φυλάκισης σε φοιτητές που τελούν πράξεις “παραβατικές” στοχοποιώντας τις διαχρονικές πρακτικές διεκδίκησης των φοιτητών.  

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δεχθεί ωμή βία και καταστολή στα συλλαλητήρια που έγιναν με αιτήματα τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ εντείνεται η καταστολή ενάντια σε κάθε κοινωνική και λαϊκή αντίδραση.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της τελευταίας περιόδου, από την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των διαδηλώσεων, τη διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, τις προσαγωγές των διαδηλωτών, φοιτητών, συνδικαλιστών, δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο. Το πογκρόμ των διώξεων αποτυπώνεται σε επιθέσεις της αστυνομίας σε γειτονιές της Αθήνας, στο Χαλάνδρι, στα Πετράλωνα, στην Πανόρμου, στη Ν. Σμύρνη. Ακόμα και σήμερα στη συγκέντρωση των υγειονομικών και των σωματείων ενάντια στην απόλυση του προέδρου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ξύλο και χημικά.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/20 για σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, χωρίς μορφωτικούς αποκλεισμούς, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία.

 

                                                    Απαιτούμε – Αγωνιζόμαστε για:

  • Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων με ασφαλείς όρους. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος.
  • Άμεση διακοπή της σύμβασης με τη Cisco – παραίτηση της Υπουργού Παιδείας και ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Άμεσος εθνικός σχεδιασμός μαζικού εμβολιασμού, με επάρκεια εμβολίων, για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, συνεχή τεστ και ιχνηλάτηση
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας. Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.
  • Όχι στην πανεπιστημιακη αστυνομια!
  • Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και Πανεπιστημίου.

                                                                      Αγωνιζόμαστε

  • Για να παραιτηθεί η ΚΕΡΑΜΕΩΣ και για να ανατραπεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ