Ιούλ 062020
 

Παράβολο  τιμωρός: άλλο ένα πρόσχημα ανεργίας και απόλυσης για τους/τις αναπληρωτές/αναπληρώτριες

            Τη μεγάλη ανατροπή στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής με την εφαρμογή του προσοντολόγιου- εκτρώματος της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ακολουθεί ο εξοβελισμός των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/ριών από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής εξαιτίας του παράβολου  και   άλλων λαθών, που είναι χιλιάδες και δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να ξαναεργαστούν στην εκπαίδευση.

            Οι πολιτικές ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση για τη διατήρηση του προσοντολογίου, είναι τεράστιες. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι   προσχηματικά δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθώσει μια τεχνικού τύπου διαδικασία που αφορά τη λειτουργία ενός συστήματος που η ίδια κατευθύνει κι οριοθετεί. Το ίδιο το κράτος, το Υπουργείο Παιδείας και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν να επιδείξουν μόνο την απαξία τους απέναντι στην εκπαίδευση με τους μηδενικούς διορισμούς.

            Δεν αρκούν λοιπόν για τους υπερασπιστές των νεοφιλελεύθερων επιλογών αφανισμού του κόσμου της εργασίας τα χρόνια περιπλάνησης και ανασφάλειας των αναπληρωτών/ριών προκειμένου να καλύψουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

            Δεν αρκούν οι βαλίτσες με τα ρούχα και τα βιβλία που γεμίζουν και αδειάζουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας κάθε Σεπτέμβρη και Ιούνη…

            Στις μέρες μας  προβάλλεται ως κανονική «συνθήκη» και πρέπει να αφομοιωθεί ως φυσιολογικό επακόλουθο  και τιμωρητική  συνέπεια ένα παράβολο τριών(3) ευρώ (!) να πετά κυριολεκτικά στην ανεργία πάνω από 2.500 εκπαιδευτικούς.  Θεωρείται αυτονόητο ένα τεχνικό ζήτημα που δύναται να λύσει η κυβέρνηση, να γίνεται γδάρτης ονείρων για τόσες χιλιάδες συναδέλφους/ισσες μας.

            Η λογική της καρατόμησης των ανθρώπων και  του δικαιώματος στην εργασία δεν πρέπει να περάσει!

Το σχολείο των κατηγοριοποιήσεων, του προσοντολόγιου, του ανταγωνισμού και των δεξιοτήτων που επιχειρεί να εδραιώσει η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ δια της υποτακτικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ν,Δ, και ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύεται στις μέρες μας και με τον ανορθολογισμό να στερεί το δικαίωμα της δουλειάς για 3 ευρώ(!) ενώ πολλοί συνάδελφοι κρίνονται απορριπτέοι λόγω λάθους καταχώρησης  κωδικού, άλλοι λόγω  διπλών παραβόλων, ακυρωμένων κλπ. Εκπαιδευτικοί έρμαια   ασαφών, παραπλανητικών οδηγιών και τραπεζικών συστημάτων, άνθρωποι από τους οποίους  απαιτούνται χρήματα για να καταθέσουν αίτηση προκειμένου  να διεκδικήσουν μαιθέση  αναπληρωτή για 10η , 11η   και για 12η φορά. Σ’ όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του αποκλεισμού των συναδέλφων μας, αποφοίτων των διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών  που, δίχως δική τους υπαιτιότητα, δεν είναι κάτοχοι τίτλου εξομοίωσης.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τον  ν.4589 της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ ως υπέυθυνο  για τις κατηγοριοποιήσεις και τον αέναο ανταγωνισμό μεταξύ συναδέλφων γαι τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων προσόντων με  το αζημίωτο που ποτέ δεν θα φτάνουν, για μια θέση εργασίας  που δεν θα ξέρουν  αν θα την έχουν  την επόμενη χρονιά! 

Αυτός ο νόμος  το μόνο που εξασφαλίζει είναι ότι ακόμα κι αν κάποιος δικαιωθεί στις ενστάσεις πάλι κινδυνεύει να  μείνει άνεργος την επόμενη φορά εάν οι προσλήψεις γίνουν με προσωρινούς πίνακες.

 

 

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση ώστε: 

  • Να διορθωθούν άμεσα ολα τα λάθη που οδήγησαν στον αποκλεισμό συναδέλφων από τους προσωρινούς πίνακες. 
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη που αφορούν συναδέλφους που δεν ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής/ έχουν απόδειξη πληρωμής και παρόλα αυτά εμφανίζονται αποκλεισμένοι.
  • Να δοθεί τώρα η δυνατότητα να πληρωθεί το παράβολο απ’ όλες/όλους
  • Κατάργηση του ν.4589/2019 προσοντολόγιου
  • ΟΧΙ στην έκδοση πινάκων ανεργίας και απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών (προκήρυξη1ΓΕ/2019). Να μη γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή/ριας, εργασία για όλους/όλες με προσλήψεις σε μία φάση την 1η Σεπτέμβρη
  • Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Διορισμός/ Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για το θέμα, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση

την Τρίτη 7 Ιουλίου ώρα 10 π.μ. στο ΥΠΑΙΘ

 

Στους δρόμους του αγώνα ξανά για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.