Στάση πλειοψηφίας στη ΔΟΕ – Απάντηση στις συκοφαντίες της ΑΕΕΚΕ: Δήλωση εκπροσώπων Παρεμβάσεων ΠΕ

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ  Χρ. Παναγιώτου, αναπληρωτή Εκπ/κού(6975308409) & Δημήτρη Πολυχρονιάδη (6974750410)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 23–1–2020

&

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ Α.Ε.ΕΚ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘ προχωρούν ακάθεκτοι στην υλοποίηση των βαθιά αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών πολιτικών τους στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης επιφέροντας συντριπτικά πλήγματα σε βάρος των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών – φοιτητών, η πλειοψηφία του  Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει ακάθεκτη στον ολισθηρό δρόμο της συναίνεσης – υποταγής και ουσιαστικής στήριξης των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών. Αντί  λοιπόν το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. με τις αποφάσεις του να συμβάλει στην οργάνωση της αγωνιστικής αντίδρασης του κλάδου απέναντι στις πολιτικές  αυτές με στόχο την ανατροπή τους, παγιδευμένο στις πολιτικές επιλογές των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Ε. – ΔΗ.ΣΥ. – Ε.Ρ.Α. – Α.Ε.ΕΚ.Ε., οδηγεί τον κλάδο στην υποταγή επιδιώκοντας τη μη ουσιαστική αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στις καταστροφικές – αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν. Δ.

Συγκεκριμένα, ενώ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 14/1/20 υπήρχε πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π. Ε. για 24ωρες απεργίες στις 22 ή 23 Ιανουαρίου 2020 (ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή) και στις 31 Ιανουαρίου 2020 (ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο προσοντολόγιο – ν. 4589/2019) με αίτημα την απόσυρση – κατάργηση του και διενέργεια μαζικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, την προωθούμενη αξιολόγηση και το σύνολο των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, η Δ.Α.Κ.Ε. και η ΔΗ.ΣΥ. πρότειναν απλά μια τρίωρη στάση εργασίας για τις 22 ή 23 Ιανουαρίου και καμιά απεργιακή κινητοποίηση για τη συνέχεια. Οι παρατάξεις Ε.Ρ.Α. και Α.Ε.ΕΚ.Ε. που ενώ  στην αρχική τους τοποθέτηση μίλησαν για ανάγκη προκήρυξης 24ωρης απεργίας τελικά «ανακλήθηκαν στην τάξη» από τον πρόεδρο της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ): Θυμίζοντας τους ότι σε προσυνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων που συγκρότησαν και στηρίζουν το Προεδρείο του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. είχαν συμφωνήσει να προτείνουν μόνο μια τρίωρη στάση εργασίας, κατέληξαν στο τέλος να ψηφίσουν και αυτές (Ε.Ρ.Α. & Α.Ε.ΕΚ.Ε.) μαζί με την Δ.Α.Κ.Ε. – ΔΗ.ΣΥ. απλά μια τρίωρη στάση εργασίας για τις 22 ή 23 Ιανουαρίου τη στιγμή που διαφαινόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει πλειοψηφία για την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Αυτά είναι έως τώρα γνωστά και δημόσια καταγεγραμμένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Μετά την κινητοποίηση της 21 – 1 – 2020 των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ και το συλλαλητήριο που χτυπήθηκε βίαια ώστε να διαλυθεί από τις δυνάμεις καταστολής, η διεκδίκηση της απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου παρέμεινε επιτακτικά αναγκαία για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Η μετακίνηση της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πέμπτη 23/1 οδήγησε τα ΔΣ των Ομοσπονδιών να προαναγγείλλουν νέα κινητοποίηση. Εν τω μεταξύ η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ενώ αρνήθηκε να συναντηθεί με τις ομοσπονδίες στη διάρκεια της συγκέντρωσης, τους το ζήτησε μετά τη διάλυσή της!!!  Στη συνάντηση αυτή αντιπροσωπείας του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. με την κα Υπουργό Παιδείας έστερξαν να προστρέξουν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ χωρίς τη συμμετοχή (αρνήθηκαν να συμμετάσχουν) των παρατάξεων ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π. Ε. και ΑΣΕ – ΠΑΜΕ.

Αργά το απόγευμα της 21 – 1 – 2020 άρχισε η ηλεκτρονική διαβούλευση του ΔΣ της ΔΟΕ σχετικά με την κινητοποίηση της Πέμπτης 23/1/20, ημέρα τελικής ψήφισης του Νομοσχεδίου. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας και πάλι δεν κατέληξε σε 24ωρη απεργία, ωστόσο η ΑΕΕΚΕ (η οποία στήριξε το περιεχόμενο της απόφασης της ΔΟΕ, αντίθετα από τις Παρεμβάσεις που διαφώνησαν) προχώρησε ένα βήμα παραπάνω καθώς όχι μόνο συνεχίζουν να κάνουν τα «καλά παιδιά» του Υπουργείου, της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας στο Δ.Σ., αλλά επιτίθενται ανοιχτά στο εκπαιδευτικό κίνημα και στην ανεξάρτητη αγωνιστική ριζοσπαστική της πτέρυγα με ψέματα και συκοφαντίες σε δημόσια ανακοίνωσή τους. Ο λόγος είναι απλός. Κατανοούν ότι έχουν καταγραφεί με τη συνολική τους στάση ως δεκανίκι της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ και επιδιώκουν με ψέματα να μεταβάλουν το κέντρο της συζήτησης.

Η προσπάθειά τους είναι αποτυχημένη γιατί η θέση των Παρεμβάσεων Π.Ε. ήταν από την αρχή έως το τέλος καθαρή. Κήρυξη 2 τουλάχιστον 24ωρων απεργιών από τη ΔΟΕ (23/1 και 31/1) με προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οι τοποθετήσεις μας δεν χωρούν αμφισβήτησης:  «Συμφωνούμε να βγει κάλεσμα άμεσα, και επαναφέρουμε την πρότασή μας για κήρυξη 24ωρης απεργίας (για την Πέμπτη 23/1 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και για τις 31/1), όπως αναδείχτηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (14/1). Δηλώνοντας ακόμα ότι σημερινή (21/1) αμετακίνητη στάση της Υπουργού  Παιδείας για το νομοσχέδιο, οι δηλώσεις της  στη Βουλή (για αφερέγγυους εκπαιδευτικούς κ.λπ.), η επιλογή της να δεχτεί τις Ομοσπονδίες μόνο αφότου η κυβέρνηση επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση με ΜΑΤ και δακρυγόνα, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα και τις ομοσπονδίες.»

Με βάση τον πρώτο κύκλο τοποθετήσεων, από τη ΔΑΚΕ προτάθηκε να προκηρυχθεί κινητοποίηση για την Πέμπτη (23/1), προτείνοντας η κινητοποίηση αυτή να είναι να είναι τουλάχιστον τρίωρη στάση εργασίας + 3ωρη από τους Σ.Ε.Π.Ε. (επισήμαναν ότι δεν θα έλεγαν όχι σε μία 24ωρη αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε για ελλιπή προετοιμασία λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος), στην πρόταση αυτή συμφώνησε και η ΔΗ.ΣΥ. ενώ από την ΑΣΕ – ΠΑΜΕ προτάθηκε κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ για την Πέμπτη με επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση από τους ΣΕΠΕ, με προοπτική όμως απεργιακής κλιμάκωσης για τις 31/1, άμεση συνεδρίαση ΔΣ και κύκλο Γ.Σ.. Η Ε.Ρ.Α. & Α.Ε.ΕΚ.Ε. τοποθετήθηκαν υπέρ της κήρυξης 24ωρης απεργίας μόνο για την Πέμπτη 23/1.  Μετά από τον πρώτο κύκλο τοποθετηθήκαμε ως εξής: «Συνάδελφοι, συνυπολογίζοντας τις προτάσεις και τα επιχειρήματα όλων των δυνάμεων, εμείς ως Παρεμβάσεις μπορούμε να συναινέσουμε σε μια συνθετική πρόταση για 3ωρη της ΔΟΕ & 3ωρη από τους Σ.Ε.Π.Ε. (αντί της αρχικής μας πρότασης για 24ωρη) την Πέμπτη 23/1, υπό την προϋπόθεση ότι συγχρόνως θα αποφασιστεί απεργιακή κλιμάκωση από τη ΔΟΕ με κήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την 31/1 και θα ανακοινωθούν μαζί και εγκαίρως, ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας και δουλειάς για την επιτυχία της και τη μαζικότητά της από τώρα. Σε περίπτωση που δε συζητιέται από τις υπόλοιπες δυνάμεις (πλην της ΑΣΕ που έχει τοποθετηθεί θετικά) η προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης για 31/1, εμείς επιμένουμε ότι ο κλάδος πρέπει να απαντήσει με 24ωρη απεργία άμεσα.»

Ακολούθησε δεύτερος γύρος τοποθετήσεων, όπου προτάθηκε από τη ΔΑΚΕ το τελικό κείμενο, το οποίο τελικά απέσπασε πλειοψηφία από ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – Α.Σ.Ε.(ΠΑΜΕ) σε ότι αφορά τη μορφή της κινητοποίησης (3ωρη + 3ωρη) χωρίς η Α.Σ.Ε. να συμφωνήσει στο περιεχόμενο του κειμένου και με τη συμφωνία της Ε.Ρ.Α. – Α.Ε.ΕΚ.Ε. στο περιεχόμενο του κειμένου αλλά όχι στις μορφές κινητοποίησης,  το οποίο οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.  δεν ψήφισαν ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (επιμένοντας για 24ωρη Απεργία) και για την συγκέντρωση στη Βουλή έναντι συλλαλητηρίου από τα Προπύλαια προς τη βουλή με τις ψήφους ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΣΕ ) τοποθετούμενοι ως εξής: «Συνάδελφοι, κατ’ αρχήν η μορφή, το περιεχόμενο και η δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η πρότασή μας για 24ωρη απεργία δεν ήρθε χθες, αλλά υπάρχει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14/1. Οπότε χρόνος για προετοιμασία, και επιτυχία της υπήρχε. Έστω κι έτσι, στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει χρόνος για οργάνωση 24ωρης απεργίας σε μία μέρα απαντήσαμε συνθετικά στη λογική της απεργιακής κλιμάκωσης. Η πλειοψηφία επιμένει να αγνοεί την πρόταση και την αναγκαιότητά της, ενώ ένα μέρος της ξαφνικά αλλάζει σε μια μέρα στάση και ζητά και αυτή 24ωρη απεργία αλλά μόνο για αύριο (Πέμπτη 23/1), και αναρωτιόμαστε εφόσον η ημέρα ψήφισης μέχρι και εχθές θεωρούσαμε ότι θα ήταν η 21 – 1 – 2020, γιατί δεν συμφώνησαν σε αυτό νωρίτερα; Όσο για την πρόταση για συγκέντρωση απευθείας στη Βουλή, αν ο λόγος που προτείνεται είναι η ώρα ψήφισης, ας πάει η συγκέντρωση στα Προπύλαια μία(1) ώρα νωρίτερα (πχ. 11:00), αφού η κινητοποίηση έχει χαρακτηριστικά 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης όπως γράφεται. Ας αναλάβει κάθε δύναμη της πλειοψηφίας τις ευθύνες της για το ότι έως και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάλεσμα έστω για κινητοποίηση, εμάς η θέση μας εξ αρχής ήταν και είναι ότι ο κλάδος και το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζεται και απαιτεί εδώ και τώρα ΑΠΕΡΓΙΑ, ενώ παράλληλα από την πρώτη στιγμή στη χθεσινή (21/1) διαβούλευση συμβάλλαμε στο να βγει κάλεσμα κινητοποίησης με τη στάση μας. Για λόγους καταγραφής, επισυνάπτουμε  και την ανακοίνωση – πρότασή μας με ημερομηνία δημοσίευσης 16 -1 – 2020 η οποία κατατέθηκε και στο ΔΣ της 14 – 1 – 2020»(στην οποία απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και 2 τουλάχιστον ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις την ημέρα της ψήφισης και στις 31/1).

Όλα αυτά αναμενόμενα, ωστόσο το ενδιαφέρον και πλέον επικίνδυνο είναι ότι αμέσως μετά την έκδοση του κειμένου της ΔΟΕ (στο οποίο συμφώνησε η ΑΕΕΚΕ με τη διαφοροποίηση της στις μορφές αγώνα), η ΑΕΕΚΕ αντί να δώσει τις δυνάμεις της στην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων και ματαίωσης των σχεδίων της Κυβέρνησης, έχει το θράσος και επιτίθεται με δημόσια ανακοίνωσή της («Η στάση των παρατάξεων για την κινητοποίηση της ΔΟΕ») ενάντια όχι μόνο στο χώρο των Παρεμβάσεων αλλά στο σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος και του κινήματος των αναπληρωτών με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες που ξεπερνούν ακόμα και τις πρόσφατες συκοφαντίες εναντίον των εκπαιδευτικών από την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο ξεπεσμός της δεν έχει όρια. Δυστυχώς, έχουν διαλέξει την απέναντι μεριά από το εκπαιδευτικό κίνημα και τα συμφέροντα του κλάδου. Οφείλουμε λοιπόν να απαντήσουμε:

  1. Κανένα ολοκληρωμένο κινηματικό σχεδιασμό δεν πρότεινε ποτέ η ΑΕΕΚΕ, ψηφίζει ως ένα σώμα με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πλειοψηφίας 3ωρες στάσεις εργασίας. Άλλαξε σε μια μέρα στάση μετά από την κατακραυγή του κόσμου του εκπαιδευτικού κινήματος και των αναπληρωτών και θυμήθηκε να προτείνει τελικά απεργία, για μία μόνο μέρα.
  2. Μας εγκαλεί επειδή δεν εγκαλέσαμε το ΠΑΜΕ, αλλά εγκαλούμε αυτούς που αρνούνται να αποκολληθούν από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό βάζοντας πλάτες σε κάθε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
  3. Λένε ψέματα ότι προτείναμε 3ωρη στάση εργασίας κάνοντας «έκπτωση», κάτι που οι τοποθετήσεις μας που κοινοποιούμε εδώ δημόσια διαψεύδουν. Η έννοια της απεργιακής κλιμάκωσης και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υπηρετούμε και προτείνουμε είναι έννοιες ξένες με την πολιτική τους θέση, διότι το μόνο που προσπαθούν (όπως και τον Γενάρη του 2019) είναι θάψουν κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα που ξεφεύγει από το όριο των συναντήσεων με τους παράγοντες του ΥΠΑΙΘ.
  4. Μας εγκαλούν γιατί δε συμμετέχουμε στο «λειτουργικό» προεδρείο της ομοσπονδίας και επειδή κάνουμε «αντιπολίτευση» στην πλειοψηφία. Τους κατανοούμε! Η στάση μας αποτελεί εμπόδιο στην προγραμματική συμφωνία τους με ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ και στις αποφάσεις τους που βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και επιχειρούν, κόντρα στις διαθέσεις του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος, να θάψουν κάθε αγωνιστική διάθεση και απόφαση. Τους ενοχλεί που αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι η μόνη αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση είναι το Κίνημα και οι οργανωμένες δυνάμεις του.
  5. Καταγράφουν ως «παραταξιακό σχεδιασμό» και «συμφέρον» την απαίτηση για προκήρυξη άμεσα απεργίας που ζητά επιτακτικά το εκπαιδευτικό κίνημα. Ανατριχιάζουν με ότι ξεπερνά τα γραφειοκρατικά σουλάτσα στα υπουργικά γραφεία, παθαίνουν αλλεργία με συντονισμούς «από τα κάτω», με μαζικές συνελεύσεις και συσκέψεις του συνόλου των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων(πλην ελαχίστων στους οποίους κατά σύμπτωση έχουν αυτοί την πλειοψηφία), τα οποία συναποφασίζουν την άμεση ανάγκη κήρυξης απεργίας για τις 31/1/2020. Ταυτίζουν την υπόσταση του Σωματείου (28 ΣΕΠΕ από όλη την Αττική συμμετείχαν στον τελευταίο συντονισμό από όπου προτείνεται και η συγκεκριμένη ημερομηνία 31/1 ως ΑΠΕΡΓΙΑ) με τα δικά τους παραταξιακά «τερτίπια».
  6. Λίγες μόλις ημέρες μετά από τις απαράδεκτες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς, η ΑΕΕΚΕ κάνει ένα βήμα ακόμα παραπάνω στη κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών που ζητούν απεργία για τις 31 Ιανουαρίου, καθώς με επικίνδυνες ταυτίσεις ερμηνεύει την πρόθεση εκατοντάδων αναπληρωτών από την επαρχία να κατέβουν μαζικά και δυναμικά σε 24ωρη απεργία. Οι χιλιάδες αναπληρωτές θα κατεβούν στο δρόμο, παρά την αντίθετη βούληση της ΑΕΕΚΕ και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να κάνουν απεργία και να διεκδικήσουν το δίκιο τους! Το Γενάρη του 2019 δεν υπήρχε καμία αργία, αλλά απεργίες και πολύμορφες δράσεις που βγήκαν χάρη στην αγωνιστική αυταπάρνηση των συναδέλφων της Αττικής και της επαρχίας. Οι συντάκτες του κειμένου της ΑΕΕΚΕ, χαρακτηρίζονται λοιπόν ως άξιοι συγχαρητηρίων από την κ. Κεραμέως και τον Ιερώνυμο. Το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί απεργιακή κλιμάκωση τώρα και εμείς ως σάρκα από τη σάρκα του, με τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά θα το υπηρετήσουμε ως το τέλος. Μόνο η γραφειοκρατική ηγεσία επιχειρεί να βάλει εμπόδια.
  7. Μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση της Υπ. Κεραμέως περί «αφερέγγυων εκπαιδευτικών», η ΑΕΕΚΕ κατά σύμπτωση αποκαλεί τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών που απαιτούν εδώ και τώρα απεργία με κλιμάκωση και διάρκεια «ανεύθυνες». Επιτίθεται στο σύνολο της αγωνιστικής πτέρυγας των εκπαιδευτικών και στο μεγάλο κομμάτι του που «τολμά» να διεκδικεί και να αντιστέκεται.
  8. Μετά από όλα αυτά το ποιος «ρίχνει νερό στο μύλο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ» είναι πασιφανές για κάθε συνάδελφο/σσα.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. και η παράταξή μας δεν λέει άλλα εντός του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και άλλα εκτός αυτού, δεν κοροϊδεύει τους συναδέλφους ούτε προσπαθεί με «παραγοντιλίκια» και κούφια – βαρύγδουπα λόγια να αγρεύει ψήφους, όπως κάνουν ορισμένες παρατάξεις που λειτουργούν και ως «συγκοινωνούντα δοχεία».  Αυτό είναι προνόμιο άλλων παρατάξεων που τοποθετούν τους εαυτούς τους στο χώρο της «αριστεράς» και των δήθεν «προοδευτικών» δυνάμεων και όχι μόνο υποστήριξαν και υποστηρίζουν τους πολιτικούς εμπνευστές και εγκαθιδρυτές των προσοντολογίων αλλά ταυτίζονται και πλήρως εντός του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. με τις δυνάμεις εκείνες του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που τώρα οι πολιτικοί φορείς τους βρίσκονται στην κυβέρνηση και εφαρμόζουν βαθιά αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Εμείς δεν πρόκειται να ξεπλύνουμε κανέναν και καμιά παράταξη με τη στάση μας και την ψήφο μας στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. παραμένοντας αταλάντευτα σταθεροί στις απόψεις – θέσεις μας και υπηρετώντας τον μαχητικό – ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο συνδικαλισμό των ταξικών και εργατικών – λαϊκών συμφερόντων των εκπαιδευτικών (συναδέλφων μας) και των μαθητών μας. Όλοι/όλες άλλωστε κρινόμαστε και θα κριθούμε και στο μέλλον από τους συναδέλφους μας για τις πράξεις, τα έργα και τους αγώνες μας. Η αγωνιστική στάση και παρουσία στο δρόμο έναντι της αντίστοιχης ανυπαρξίας κάποιων είναι άλλωστε το αδιαμφισβήτητο κριτήριο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!