ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! (ανακοινώσεις σχημάτων)

 

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.                                                                                       

     13-02-2012

Ο λαός μίλησε:

Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Ποιος τον σταματάει!!!

Σε έναν  πρωτοφανή χημικό πόλεμο αναγκάστηκε να προσφύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών , η χούντα των αγορών, για να απαντήσει στους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό ήταν ο στρατιωτικός νόμος και οι ερπύστριες, αφού τα εκβιαστικά διλλήματα περί έλλειψης τροφίμων, δελτίου στο πετρέλαιο, ανυπαρξίας φαρμάκων έπεσαν στο κενό και εκατοντάδες χιλιάδες λαού  πλημμύριζαν τους δρόμους και τις πλατείες. Στην Αθήνα και σχεδόν σε όλες τις πόλεις πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις όχι μόνο των τελευταίων χρόνων των Μνημονίων αλλά και όλων των διαδηλώσεων μετά από αυτή της  απελευθέρωσης του ’44.  Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ, η Ε.Ε.,  το ΔΝΤ,  το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ, όλοι τους  πανικοβλημένοι,  μη μπορώντας να αντέξουν την έκφραση της οργής και της αγανάκτησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  κατέφυγαν για άλλη μια φορά στην πεπατημένη: Στην άσκηση βίας ,την ωμή καταστολή. Έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο με 3 στοιχεία:

1. Την αποτροπή της διαδήλωσης  και την παρεμπόδιση της συμμετοχής του κόσμου  στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

2. Την δολοφονική  επιχείρηση της αστυνομίας που στόχευε στη  διάλυση των συγκεντρωμένων, στην αρχή περιφερειακά και στη συνέχεια  από την πλατεία Συντάγματος.

3. Την πλήρη απόκρυψη και αποσιώπηση των τεράστιων διαδηλώσεων και παράλληλα την κατασυκοφάντηση της λαϊκής οργής. Η τρομοκράτηση και ο  εκφοβισμός ήταν από μέρες πριν,  στην ημερήσια διάταξη,  για να μην υπάρχει  τίποτα που να πιέζει τους «εκπροσώπους» του «έθνους» να ολοκληρώσουν το «πατριωτικό» τους καθήκον.

Θέλησαν να μετατρέψουν τόσο την πλατεία όσο και τη γύρω περιοχή σε κρανίου τόπο. Βλέποντας ότι από της 5μμ είχε ήδη γεμίσει το Σύνταγμα και η ροή των διαδηλωτών από όλες τις πλευρές ήταν τεράστια (γεμάτοι οι δρόμοι από Ευαγγελισμό, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ερμού, Μητροπόλεως, Αμαλίας- Ζάππειου – Συγγρού) ξεκίνησαν πριν από τις 5.30 τις ρίψεις χημικών και τον αποκλεισμό δρόμων πρόσβασης στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα έριχναν κατά διαστήματα και χωρίς καμία αφορμή χημικά και μπροστά στη Βουλή επιδιώκοντας να διώξουν τους διαδηλωτές. Κανείς δε λύγισε, κανείς δεν γύρισε πλάτη. Για 7 ώρες, παρά τους τόνους χημικών, παρά τις ορδές των βαρβάρων , παρά τον πετροπόλεμο που κατέφυγαν τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, κανείς δεν πήγε σπίτι του. Επέμεναν και αποζητούσαν ένα και μοναδικό πράγμα. ΝΑ φύγουν τώρα όλοι τους.

Τα ΜΜΕ, πιστά στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί, συμπλήρωσαν το σκηνικό αποκρύπτοντας απολύτως την αλήθεια – μιμούμενα την  ενημέρωση της χούντας και ζηλεύοντας την «ελεύθερη ενημέρωση» τύπου ναζί ή Τσαουσέσκου, προσπάθησαν να συμβάλουν στην τρομοκρατία,  παρουσιάζοντας τις «εικόνες χάους», τα καμένα κτίρια και τις λεηλασίες ως αποκλειστικά και κυρίαρχα γεγονότα………

Ως σύγχρονοι Εφιάλτες, έγκλειστοι  στους τέσσερις τοίχους του κοινοβουλίου, δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, υποτασσόμενοι, σκυφτοί, οσφυοκάμπτες η πλειοψηφία των βουλευτών επίλεξε να «ψηφίσει» την πλήρη κατάργηση των κοινωνικών , πολιτικών ,δημοκρατικών, εργασιακών,  ασφαλιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Επίλεξε να σταθεί απέναντι στη θέληση του κόσμου της εργασίας και να στηρίξει την κοινωνική βαρβαρότητα, τον κοινωνικό μεσαίωνα, που από το 2012 μ.Χ μας στέλνει στο 1512 μ.Χ. .

Δε σταματάμε εδώ!

 Πλέον είναι καθαρό ότι η εισβολή του λαϊκού παράγοντα, είναι αυτή  που καθορίζει την κατάσταση. Με συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, προχωράμε μέχρι να φύγουν. Τώρα πρέπει να εντείνουμε το αγωνιστικό σχέδιο – να μην αφήσουμε να ηρεμήσουν τα πράγματα όπως έγινε μετά τις μάχες στο Μεσοπρόθεσμο και μετά τις 19-20 Οκτώβρη. Άλλωστε αυτή θα είναι μια καυτή περίοδος όπου η μαύρη συγκυβέρνηση και το κεφάλαιο θα επιδιώξει την άμεση εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PLUS με σφοδρή επίθεση στον κόσμο της εργασίας (απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων καταργήσεις κλπ).

Άμεση κλιμάκωση των αγώνων ΤΩΡΑ. Το εκπαιδευτικό κίνημα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα και το κίνημα στις γειτονιές να ξεδιπλώσει ένα μπαράζ καταλήψεων δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών και να δυναμώσει την απεύθυνση του στην κοινωνία μετατρέποντας σχολεία σε κέντρα αντίστασης και αγώνα με κοινές Γενικές συνελεύσεις με γονείς, επιτροπές αγώνα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τα σωματεία άμεσα να οργανώσουν νέα απεργία, να ενοποιήσουν τους αγώνες για την ανατροπή της συκγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και ΔΝΤ,   για να δοθεί η άμεση απάντηση στην ψήφιση της απεχθούς δανειακής σύμβασης και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PLUS.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ Οδυσσέας Ελύτης
ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά
και λάβανε την απόφαση, επειδή τα κακά μαντάτα
πλήθαιναν στην πρωτεύουσα, να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες
με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ’ ανοιχτό πουκάμισο,
με τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. Όπου είχε κράτος κι εξουσία η Άνοιξη.
Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθιο να γιορτάζει τον άλλο Σηκωμό,
τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο…
Ο λαός μίλησε!
Μεγάλο ορμητικό ποτάμι η οργή του λαού
 
Σήμερα ο λαός μας, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, κατέκλυσαν όλες τις πόλεις της χώρας και το κέντρο της Αθήνας σε μια τεράστια, πρωτοφανή σε όγκο και μαχητικότητα, διαδήλωση περικύκλωσης της βουλής. Άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με απαράμιλλη αποφασιστικότητα και πάθος έδωσαν το παρόν για να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο που καταβυθίζει το λαό στα έγκατα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Κατά χιλιάδες συνέρεε ο λαός στους δρόμους, δημιουργώντας κυριολεκτικά αδιαχώρητο. Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουν τον όγκο των διαδηλωτών. Η μεγαλύτερη διαδήλωση από τη διαδήλωση της απελευθέρωσης το ’44!!!
 
Ήρωας λαός απέναντι σε βάναυση καταστολή
 
Ο κόσμος δεν παρέδιδε τους δρόμους της πόλης, παρόλη την άγρια καταστολή και τους τόνους δακρυγόνων! Η συγκυβέρνηση της χούντας κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ για να ανακόψει το ορμητικό λαϊκό ποτάμι, μετά τους εκβιασμούς για χρεοκοπία, μετά τις για το χάος, προχώρησε σε όργιο καταστολής, εξαπολύοντας ένα χημικό πόλεμο  στις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωναν.
Προσπάθησε με χρήση ωμής βίας και τόνων δακρυγόνων να φράξει το ποτάμι της οργής. Έφτασαν στο σημείο τα ΜΑΤ να πετούν πέτρες προς τους διαδηλωτές όταν τους τελείωσαν τα δακρυγόνα!!!
Ο λαός όμως, δεν υποχώρησε! Παρέμεινε μέχρι αργά στο κέντρο της πόλης, διαδηλώνοντας και αποδεικνύοντας ότι η χούντα που ψήφισε το νέο σφαγείο δεν έχει την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση!
 
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ψήφισαν τον αφανισμό του λαού και του τόπου
 
Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, έβαλε την υπογραφή τους στην καταβύθιση των εργαζόμενων και των ανέργων, του λαού.
 
Είναι γελασμένοι! Η μάχη τώρα άρχισε!
 
Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη! Καμιά απολύτως νομιμοποίηση των υπογραφών μιας λαομίσητης κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, από σήμερα κιόλας με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις!
Αυτοί που βάζουν απέναντί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αυτοί που σπέρνουν τη φτώχεια, θα θερίσουν την κοινωνική εξέγερση. Τους τιποτένιους υπηρέτες του κεφαλαίου θα τους ξεβράσει η ιστορία και το δίκιο του αγώνα θα γράψει τις νέες σελίδες της.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 

 

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! 

Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν! 

Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν!

 

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

Παπασπύρου Νίκου 6975308409
paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

Εκβιαστές, ληστές, κλέφτες, απατεώνες, δημαγωγοί. Όλος ο «καλός» κόσμος , όλη η αφρόκρεμα του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού στην υπηρεσία των καπιταλιστών, των τραπεζιτών , όλη η «κάστα»  των Μ.Μ.Ε.,  έντυπων  και ηλεκτρονικών , στην υπηρεσία της λαομίσητης συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, στην υπηρεσία της ληστρικής Ε.Ε. και του κλεπταποδόχου ζωών και ψυχών, ΔΝΤ.

 

Εκβιάζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία ότι η τυχόν μη ψήφιση της απεχθούς δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με ελλείψεις σε πετρέλαιο, σε φάρμακα, σε ψωμί, σε γάλα για τα παιδιά. Είναι κοινοί απατεώνες του ποινικού κώδικα,  όλοι τους. Από τον αρχιτραπεζίτη και δοτό Παπαδήμιο, έως τον τελευταίο βουλευτή που θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Δεν θα γλιτώσει κανείς από την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 

Ετοιμάζονται για ένα πογκρόμ απολύσεων , μείωσης των κοινωνικών δαπανών σε παιδεία, υγεία , κοινωνική ασφάλιση. Για μειώσεις σε μισθούς,  φτάνοντάς τους στα 400 €, για ανεργία των 1.500.000 ψυχών, για την απόλυτη εξαθλίωση, υλική και ψυχική. Ετοιμάζονται για το ξεπούλημα του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ετοιμάζονται για την ενίσχυση των τραπεζών και  του κεφαλαίου. Ετοιμάζονται για κούρεμα και αφανισμό της ζωής μας και του μέλλοντος μας.

 

Με διαγγέλματα φθηνά, εκβιαστικά, λαϊκίστικα προσπαθούν παγώσουν τον κόσμο της εργασίας , να μην αντιδρά, να μην ξεσηκώνεται.

 

Δηλώνουν ότι «δεν θα ρίξουν τις ασπίδες» αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι όχι μόνο τις έχουν ρίξει αλλά έχουν γυρίσει και τα οπίσθιά τους στους δανειστές, στις τράπεζες, στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

 

Δηλώνουν ότι «κάνουν το πατριωτικό καθήκον» αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κεφάλαιο και το χρήμα δεν έχουν πατρίδα και ότι πατρίδα για αυτούς είναι το κέρδος και ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταφέρει τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό.

 

Δηλώνουν  ότι «δεν θέλουν να δουν άδεια ράφια, χωρίς φάρμακα, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς γάλα» αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι  τα ράφια για το 30% του ελληνικού πληθυσμού ήδη δεν έχουν τίποτα και βρίσκονται χωρίς ουσιαστική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και καιρό.

 

Δηλώνουν ότι «έχουμε πόλεμο» αλλά γνωρίζουν  πολύ καλά ότι σε αυτό το πόλεμο έχουν ήδη διαλέξει στρατόπεδο και ότι βρίσκονται στο αντίπαλο από αυτό της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 

Δηλώνουν ότι «ψηφίζουν την νέα δανειακή σύμβαση για μην χρεοκοπήσουμε» αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν χρεοκοπήσει χάνοντας το 40% του εισοδήματος τους, και περιορίζοντας στο ελάχιστο τα έξοδά τους και στα τελείως απαραίτητα για να αποφύγουν την πείνα.

 

Δηλώνουν ότι «γνωρίζουν τα όρια και τις αντοχές του λαού» αλλά εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι η οργή του.

 

Σύσσωμοι εκβιάζουν, ληστεύουν, κλέβουν, λοιδορούν,  χλευάζουν, δημαγωγούν. Σύσσωμους η εργαζόμενη πλειοψηφία θα τους πετάξει στον καιάδα της ιστορίας, θα τους καταχωνιάσει στα τάρταρα του Άδη, θα τους ξεπλύνει σαν του κόπρους του Αυγεία. Δεν τους σώζει τίποτα!

 

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα! Δεν εκβιαζόμαστε από κανένα!

 

Να κατέβουμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στις καταλήψεις. Όχι μόνο σήμερα αλλά και αύριο και κάθε μέρα μέχρι να φύγουν. Να φύγουν η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου , τα κόμματα που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.

 

Στο δικό τους αδιέξοδο μονόδρομο να αντιτάξουμε το δικό μας μονόδρομο του αγώνα  και της αντίστασης, της ανατροπής, της διαγραφής του χρέους, της αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, της κοινωνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

ΝΑ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 9/2, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6.00 μ.μ.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ

 

Η πρώτη πράξη επιβίωσης μας είναι η ανατροπή τους!

Αν ο λαός θέλει, όλα είναι κουρελόχαρτα!

Αν θέλουμε μπορούμε!

Αν  μείνουμε στους δρόμους, αν οργανωθούμε, αν σχεδιάσουμε το μέλλον μας,

έχουν τελειώσει, τα χορτάτα τέρατα που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι!

 

Ταξίδι προς την Κίνα με ενδιάμεση στάση τη Βουλγαρία…

 

Στόχος είναι οι κινεζικοί μισθοί και 16 ώρες δουλεία. Αλλά και το μοντέλο ανάπτυξης της Κίνας. Δηλαδή ένας πληθυσμός που παράγει για εξαγωγή στις ‘’αγορές’’ γενικά, χωρίς να απολαμβάνει ούτε ψίχουλα απ’ αυτά που παράγει. Σύγχρονοι  δουλοπάροικοι των εργοδοτών.

 

Φυσικά, όλα αυτά δε γίνονται με μιας… Μόνο που τα σκαλιά της καθόδου, γίνονται όλο και πιο απότομα. Το μνημόνιο το Μάη του 2010, διαδέχτηκε το μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011, η συμφωνία στις 26 Οκτωβρίου του 2011, τώρα το ευρωσύμφωνο και η δανειακή και προανήγγειλαν ήδη νέο γύρο μέτρων τον Ιούνιο του 2012.

 

 …βιαστικά

Επειδή τρέμουν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, θέλουν άρον άρον να τα ψηφίσουν αυτή την Κυριακή, σε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα πληρώνονται τα ομόλογα που θα λήγουν, μαζί

 

Αγώνα διαρκείας με κάθε μέσο και τρόπο! Με διαδηλώσεις, με καταλήψεις, με απεργία διαρκείας! Να βγούμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές μας, να περικυκλώσουμε τη βουλή, να εμποδίσουμε την ψήφιση! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

 

Να δείξουμε συλλογικά και με κάθε τρόπο την αντίθεσή και την άρνησή μας να γίνουμε οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι.

Η χειρότερη επιλογή είναι η παράλυση. Ας βγούμε σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά! Ας κατακλύσουμε τους δρόμους της πόλης, όπου μπορούμε κι όπου βρεθούμε!

Κι όλοι μαζί, ορμητικό ποτάμι, να περικυκλώσουμε τη βουλή! Να δώσουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε την ψήφιση! Δε σταματάμε! Αγώνα διαρκείας με κάθε μέσο και τρόπο! Με διαδηλώσεις, με καταλήψεις, με απεργία διαρκείας!

Η οποιαδήποτε  θετική πορεία ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

 

Πρώτον: Το χρέος δεν είναι του λαού! Ούτε υπάρχει λόγος, ούτε μπορεί να πληρωθεί. Πρέπει να καταστρέψουμε την χρεομηχανή που έχουν στήσει  η ευρωπαϊκή και διεθνής κεφαλαιοκρατία. Αυτή τη μηχανή που λαδώνει ο άνθρωπός τους, δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ,  μαζί με τα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Δεν θέλουμε καμία δόση και κανένα νέο δάνειο. Μπορούμε να ζήσουμε με τη δουλειά μας. Μόνο τα παράσιτα της κοινωνίας, αυτοί που ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, θα μείνουν απλήρωτοι, σε ανεργία και σε αχρηστία. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και τα παπαγαλάκια τους.

Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ τη διαγραφή του χρέους και να αρνηθούμε την πληρωμή του! Να σταματήσουμε να πληρώνουμε ομόλογα, τόκους και τοκοχρεολύσια!

 

Δεύτερο: Πολλοί λένε ότι αν σταματήσουμε να τους πληρώνουμε, θα μας διώξουν τότε από την ευρωζώνη, την ΕΕ και το ευρώ. Ε! ας μας διώξουν! Η αποχώρηση από τη λυκοφωλιά είναι όρος επιβίωσης για το λαό και τον τόπο. Απαιτείται έξοδος από την καταστροφική αποδοχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, που ισοπεδώνει στο κατώτερο επίπεδο τους λαούς και τις κοινωνίες, διευρύνοντας την κοινωνική ανισότητα και την απόλυτη φτώχεια.

 

Τρίτο: Το κεφάλαιο, τη μια επενδύει στον ένα κλάδο, την  άλλη στον άλλο, την επομένη σε άλλη χώρα και τη μεθεπομένη απλά στη χρηματοπιστωτική σφαίρα, γιατί έχει ένα και μόνο θεό, το κέρδος. Σε περιόδους μάλιστα, βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπως η σημερινή, αφήνει πίσω ανελέητη εκμετάλλευση, ερήμωση και φυσικά ανεργία. Ο μοναδικός κοινωνικός εκσυγχρονισμός που μπορεί να υπάρξει, περνά μέσα από το πέρασμα του κοινωνικού πλούτου και της εξουσίας στα χέρια των παραγωγών του, δηλαδή των εργαζομένων.

 

Τέταρτο: Η ανατροπή του  άθλιου πολιτικού συστήματος κυριαρχίας επί του λαού, είναι όρος για την ανάσχεση της αντεργατικής πορείας και της κοινωνικής καταβύθισης.

 

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ    ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «Κ. Σωτηρίου»

Επείγονται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο τα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση μέχρι την Κυριακή, για να ξεμπερδεύουν και να προλάβουν τις λαϊκές αντιδράσεις! Θα τους αφήσουμε ;

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο (ΣΕΒ, Τραπεζίτες κλπ) για την καρατόμηση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας και την υποθήκευση του μέλλοντος μας και των παιδιών μας και επείγονται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση μέχρι την Κυριακή, το πολύ μέχρι Τρίτη για να ξεμπερδεύουν με μας.

 

Δεν έχουμε ούτε περιθώριο, ούτε δικαίωμα να μείνουμε αδρανείς.

Δεν μας φτάνουν οι διαπιστώσεις για τις ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας που δεν οργανώνει τον αγώνα και παζαρεύει πόσα θα χάσουμε. Δεν πρόκειται να οξύνει την αντιπαράθεση. Θα βγάλει ίσως ακόμα μια 24ωρη και θα αποδεχτεί την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και των μέτρων αντί να καλέσει σε ξεσηκωμό και μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και περικύκλωση – αποκλεισμό της Βουλής, καταλήψεις παντού (υπουργεία, εργασιακούς χώρους πλατείες κλπ.

Έτσι κι αλλιώς το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς για να δείξουμε την οργή μας και να οργανώσουμε τον αγώνα ανεξάρτητα από αυτούς

 

Γιατί εμείς καλούμαστε να ζήσουμε με πετσοκομμένους μισθούς που θα μειώνονται συνέχεια στα επόμενα 10 χρόνια συμφώνα με τα σχέδια τους. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό (150 χιλ στο δημόσιο και εκπαιδευτικών ) και με την φτώχεια και την εξαθλίωση να εξαπλώνονται. Ήδη η Διαμαντοπούλου μίλησε καθαρά για μείωση του 50% των αναπληρωτών και για απολύσεις μέσω της αξιολόγησης – «θα τους ελέγξουμε ένα ένα» δήλωσε.

Προχωρούν στην πλήρη διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας και παροχής και στην ιδιωτικοποίηση της

Ξεπουλάνε τα πάντα σε όφελος των δανειστών διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων

Πρέπει ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ την οργή μας στο δρόμο-ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Έλα στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου σήμερα Τετάρτη 8/2 στις 6μμ στο Κορωπί να πάρουμε αποφάσεις για τη συμμετοχή του συλλόγου στο συντονισμό των συλλόγων και ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/2 το απόγευμα στη Βουλή. Να γίνει αυτό η αρχή για καθημερινή κάθοδο στις πλατείες και στο Σύνταγμα. Να συμμετέχουμε το Σάββατο και την Κυριακή σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής.

Να καλέσουμε στα σχολεία μας και στις πόλεις μας όλο τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους.

Να αποφασίσουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη των μαχών

Να φτιάξουμε επιτροπή Αγώνα στο σύλλογο, για πανό και δράση σε κάθε σχολείο και στις γειτονιές σε συνεργασία με τα λαϊκές συνελεύσεις όπου υπάρχουν.

Να βγούμε με ντουντούκες στις γειτονιές, να καλέσουμε τον κόσμο να δείξει με όποιον τρόπο μπορεί την οργή του. Ας βγει στην πλατεία, στους δρόμους της γειτονιάς κατά κύματα ας οδηγούνται στο κέντρο των πόλεων και στο Σύνταγμα!

Να οργανώσουμε συλλογικά τον αγώνα για τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση – τους αναπληρωτές -να διεκδικήσουμε τα όσα τους κλέψανε στο μισθό και να μην αφήσουμε να εξελιχτεί το σχέδιό τους για συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανικών, αύξηση των μαθητών στο τμήμα αύξηση του ωραρίου και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Να πούμε συλλογικά, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως στο παρελθόν ΣΤΟΠ στην αξιολόγηση που φέρνει ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αν δράσουμε δε θα χάσουμε τίποτα περισσότερο από ότι σχεδιάζουν ήδη. Αν αφήσουμε την αδράνεια και την απογοήτευση να κυριαρχήσουν ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ας το πάρουμε πάνω μας. Τέρμα τα ψέματα!

Υπάρχει άλλος δρόμος. Μπορούμε να τους διώξουμε.

Αγρίνιο : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

                                  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ       ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Να τους ανατρέψουμε τώρα! Να τους σαρώσουμε πριν μας σαρώσουν. Να τους αφανίσουμε πριν μας αφανίσουν. Να τους δικάσει ο λαός προτού μας καταδικάσουν σε μια φρίκη χωρίς τέλος. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τότε τίποτα δε θα ’ναι ίδιο, απ’ την επόμενη κιόλας  μέρα. Ο αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος νικητής λαός μόνο οφέλη προσκομίζει και σκορπά τον τρόμο στην άρχουσα τάξη.

Ενωτικά,  μαζικά, αποφασιστικά, συνειδητά κατακλύζουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας και δε φεύγουμε μέχρι την τελική ανατροπή τους. Να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την ψήφιση της νέας μνημονιακής σύμβασης απ’ την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και των εθελόδουλων βουλευτών που τη στηρίζουν. Μια κυβέρνηση μισάνθρωπων, άθλιων υποκειμένων, ανδρείκελων. Να τους διώξουμε τώρα και να μην αναγνωρίσουμε το χρέος τους. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι, όχι μόνο πια το χρέος του παρατεταμένου αγώνα ,αλλά το χρέος της νίκης. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, σε μας τους ίδιους, στους απόμαχους της δουλειάς, στους κατατρεγμένους που καταφεύγουν στην πατρίδα μας. Δεν έχουμε από κανέναν να περιμένουμε. Να γίνουμε εμείς  οι ίδιοι η πρωτοπορία. Οι εκλογές αν άλλαζαν τον κόσμο θα είχαν καταργηθεί. Όσο το κεφάλαιο είναι στα χέρια της κυρίαρχης τάξης οι εκλογές είναι μια αυταπάτη πως μπορεί ν’ αλλάξει η κοινωνία και λειτουργούν ως βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής αγανάκτησης. Τώρα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, αύριο ίσως να ‘ναι αργά. Μπορούμε να νικήσουμε, δεν τους έχουμε ανάγκη. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.

Χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση οι σύγχρονοι δωσίλογοι, οι νενέκοι του σήμερα,  ερμηνεύουν και  εφαρμόζουν το σύνταγμα σύμφωνα με τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Ως  πότε θα τους ανεχόμαστε;

Συναδέλφισσα/ε, ζούμε ιστορικές στιγμές. Πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας στρατόπεδο, εδώ και τώρα χωρίς υπεκφυγές και  ματαιοπονώντας πως «εγώ μπορεί και να τη γλιτώσω», την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα μου εξαθλιώνεται. Να κάνουμε σημαία μας την αλληλεγγύη και την έγνοια του διπλανού μας, του συντρόφου, του γείτονα. Δε θέλουμε την ελεημοσύνη τους, δεν ευελπιστούμε να γυρίσουμε στο 2008, γιατί και τότε εκμετάλλευση υπήρχε. Θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο τούμπα, να βάλουμε  τις βάσεις για μια κοινωνία όπου θα επικρατεί το δίκιο και «όποιος για το δίκιο παλεύει,  δε θα ζει και θα πεθάνει σαν ραγιάς».

Η επίθεση του αντίπαλου στον κόσμο της εργασίας θα είναι ανελέητη, συνεχής, χωρίς καμιά εξαίρεση. Πάρε τώρα θέση και συμπορεύσου ή με το μαύρο μέτωπο των καθαρμάτων της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που υπηρετεί ή με το μέτωπο των εργαζομένων για την ανατροπή τους. Ν’ αλλάξει επιτέλους ο φόβος στρατόπεδο και να τους στείλουμε το μήνυμα-προειδοποίηση πως:

εμείς θα ζήσουμε…. κι ας είμαστε φτωχοί!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ