ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ! – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

                                                                             Όλοι το ίδιο είμαστε
                                                                                                  σε τούτο το κοσμάκη (Μ. Χιώτης)

 

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ!

 

            Με έκπληξη στην αρχή και περιέργεια στην συνέχεια διαβάσαμε για την ίδρυση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

            Βέβαια δεν θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι πρωτόφαντο, διότι διαχρονικά ο κλάδος μας τα καταφέρνει πολύ καλά στο να βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

            Η ιστορία του συνδικάτου μας έχει δείξει ότι ο πολυκερματισμός του συνδικαλιστικού κινήματος της Π.Ε πάντοτε το οδήγησε σε στρατηγικές ήττες και έβλαψε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.

            Αρκεί μόνο να θυμηθούμε την αναστάτωση που δημιούργησε για δύο περίπου δεκαετίες ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ, μέχρι που το τότε «ενιαίο μισθολόγιο» κατάργησε το επίδομα μετεκπαίδευσης, όπως και κάποιες άλλες ίσως λιγότερο σημαντικές περιπτώσεις «προσοντούχων» συναδέλφων που συνενώθηκαν κατά καιρούς σε ομάδες πίεσης στη βάση ιδιαίτερων συμφερόντων.

            Ωστόσο ετούτη την ώρα της πρωτοφανούς – κανιβαλικής επίθεσης στους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα από την Τρόικα και τους ντόπιους συνεργάτες της, μια προσπάθεια διεκδίκησης του βαθμού Α΄ από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ όχι μόνο λειτουργεί διασπαστικά και υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανατροπής του απαράδεκτου νέου βαθμολόγιου – μισθολόγιου, αλλά προκαλεί και χιλιάδες συναδέλφους που δεν πρόκειται να δουν ποτέ τους ούτε τον βαθμό Β΄.

            Πιθανότατα μάλιστα η σύγκρουση των συμφερόντων που θα δημιουργηθούν από το νέο βαθμολόγιο και την επικείμενη αξιολόγηση να λειτουργήσει διαλυτικά και για την ίδια την ομοσπονδία.

            Άραγε να τους πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο την ώρα που έσπερναν ανέμους με τη στάση τους στο ζήτημα της κατάταξης των αιρετών στο βαθμό Α΄; Μάλλον όχι. Άλλωστε όπως πάντα τις θύελλες θα τις θερίσουμε εμείς.

            Για να αποφύγουμε λοιπόν τα χειρότερα καλούμε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές, μέλη του Συλλόγου μας, να αγνοήσουν κάθε διασπαστική κίνηση και να αγωνιστούν μαζί με όλους τους συναδέλφους για την ανατροπή του συγκεκριμένου βαθμολόγιου-μισθολόγιου.

            Καλούμε επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας στην επόμενη συνεδρίασή του να καταδικάσει αυτή την εξέλιξη και να εναντιωθεί, όπως το έκανε ήδη για την περίπτωση των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, σε κάθε επιλεκτική απόδοση του βαθμού Α΄ που καλλιεργεί φαινόμενα προνομιακής μεταχείρισης και πελατειακών σχέσεων.  

 

                                   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                      

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.