ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ν. 12ο – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 email: sylaristo@gmail.com

 

 

                                                                                                                                       Αθήνα, 212-2012

 

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, γραφεία, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ν. 12ο

 

 

ΘΕΜΑ 1ο: Έκτακτη Γ.Σ. συλλόγου Πέμπτη 2/2, στις 6.30 μ.μ., στο 39ο-141ο δημ.σχ. (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Γ.Σ. ώστε να αποφασίσουμε την αντίδρασή μας και τον αγώνα μας για την ανατροπή της επίθεσης.

 

Στην έκτακτη Γ.Σ. συζητάμε για:

 

  • Για την οργάνωση της πάλης μας απέναντι σ’ ένα αιματηρό 2012 και την υποθήκευση της ζωής μας για τα επόμενα 20 χρόνια

 

  • Το νέο μισθολόγιο που βυθίζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους,

Την κατάρρευση της υγείας και τη διάλυση της παιδείας

την προώθηση του ευρωσυμφώνου που συνταγματοποιεί τη λιτότητα και επιβάλει οικονομική διακυβέρνηση από την ΕΕ για όλες της χώρες της Ευρώπης,

τη δανειακή σύμβαση με την οποία ξεπουλιέται μέχρι και ο αέρας που αναπνέουμε,

τα νέα εφαρμοστικά μέτρα που συνοδεύουν τα παραπάνω

τις απολύσεις στην εκπαίδευση

 

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 2ο: Συμμετοχή στη συγκέντρωση των αδιορίστων και των αναπληρωτών στις 30/1, στις 11 π.μ., στο Υπουργείο Παιδείας

 

Ο σύλλογός μας εκφράζει την ενεργητική του συμπαράσταση στον αγώνα των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ!

 

Οι διορισμοί κατρακυλούν συνεχώς, με τραγικότερο το φετινό αριθμό (546 το 2011) ενώ οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών είναι πολλαπλάσιες. Το υπουργείο παιδείας, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ, με ένα τεραστίων διαστάσεων, αντιεκπαιδευτικό τσουνάμι, οργανώνει τη μετατροπή της εκπαίδευσης σε εμπόρευμα, την «απαλλαγή» του δημόσιου σχολείου από το «βάρος» των διορισμών. Με τραγικό θύμα τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, συγχωνεύει σχολεία με καθαρά λογιστικά κριτήρια, εκδιώχνοντας εκατοντάδες παιδιά από τα σχολεία και δυσχεραίνοντας τη ζωή χιλιάδων άλλων μαζί με τις οικογένειες τους. Επιστρατεύει μπακάλικη «παιδαγωγική» και μετατρέπει σειρά διδακτικών αντικειμένων σε δραστηριότητες, με ένα και μόνο σκοπό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση να διορίζει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία τους. Κάνει τους μαθητές πειραματόζωα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ενώ απαξιώνει εντελώς την εκπαιδευτική διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς!

Την ίδια στιγμή βαφτίζει «νέο σχολείο», το σχολείο των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων, όπου κυριαρχεί η ελαστική επισφαλής εργασία (ΑΜΩ, Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, ΑΚΩ, Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου, ωρομίσθιοι, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), όπου βασιλεύει η ασυδοσία του υπουργείου-εργοδότη και η παραβίαση κάθε δικαιώματος.

 

Έτσι, 1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί, μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι, 1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν με βάση τις ανάγκες των σχολείων» (σύμφωνα με το υπουργείο) εδώ και ενάμιση χρόνο, εμπαίζονται κατ’ επανάληψη.

Οι εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής βλέπουν ξαφνικά να μετατρέπεται το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής  σε δεξιότητα – δραστηριότητα στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία με μόνο σκοπό να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να διορίζει για να το διδάσκουν εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Το σχολείο αλλάζει μορφή ανάλογα με τις επιλογές της αγοράς, του υπουργείου οικονομικών και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Όταν υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ  ανακαλύπτονται διδακτικά αντικείμενα που φορτώνονται στα παιδιά χωρίς καμία παιδαγωγική και μορφωτική τεκμηρίωση κι όταν τα ΕΣΠΑ τελειώνουν, τότε πετιούνται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων σα στημένες λεμονόκουπες. Ταυτόχρονα, οι «παιδαγωγικοί υπεύθυνοι» που πριν μας έκαναν πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την αξία των νέων διδακτικών αντικειμένων, τώρα σκίζουν τα ιμάτιά τους να μας πείσουν ότι δεν είναι μαθήματα αλλά δραστηριότητες που μπορεί να τις διδάξει και ο δάσκαλος ή έστω ένας εκπαιδευτικός που έχει κάνει κάποιο σεμινάριο. Το γαϊτανάκι αυτό δεν έχει τελειωμό. Ο εμπαιγμός ξεκινά από τη θεατρική αγωγή, διαπερνά τη μουσική και φυσικά δεν έχει τέλος.

Η ασυδοσία όμως, δε σταματά εδώ. Το υπουργείο παιδείας μιμούμενο τον ιδιωτικό τομέα υποχρεώνει πέρσι χιλιάδες αναπληρωτές να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ΕΣΠΑ, τους πληρώνει όποτε θυμηθεί ενώ ταυτόχρονα τους βάζει όλες τις υποχρεώσεις των αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού. Φέτος, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου, παραβιάζει τη σύμβαση που είχαν υπογράψει αλλά και κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και μειώνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους μισθούς τους αρχικά 20% (με τη δικαιολογία της σταδιακής εναρμόνησής τους με το νέο μισθολόγιο) για να προχωρήσει στην εφαρμογή του επαίσχυντου φτωχολόγιου ακόμα κι εκεί που οι νόμοι δεν το επιτρέπουν.

 

Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που στερεί το δικαίωμά στη μόνιμη δουλειά, που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα.

 

Διεκδικούμε ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή όπου οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας. Θεωρούμε όλες τις σημερινές ειδικότητες σημαντικές και χρήσιμες για να συνεισφέρουν με βάση τις νέες τεχνολογίες (π.χ. πληροφορική), τις κατακτήσεις της ανθρώπινης κουλτούρας και δημιουργίας (π.χ. μουσική, θεατρολογία, ζωγραφική κ.λπ.) στη διεύρυνση των οριζόντων στη διδακτική πράξη. Χρειάζεται να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία για να ενισχύσουν τις μεθόδους διδασκαλίας και μάλιστα το σημερινό σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αυτών των ειδικοτήτων.

 

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε:

  • Όχι στο «νέο σχολείο» της αγοράς. Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο. Δίχρονη δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας, του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, του αναπληρωτή και του αναπληρωτή ΕΣΠΑ. Όχι στην ελαστική εργασία και στην άρση της μονιμότητας. Κάλυψη όλων των αναγκών, πραγματικών και λειτουργικών, με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικοί διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία. Μόνιμος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
  • Άμεσος Διορισμός όλων των εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού (διοριστέοι).
  • Την άμεση ανάκληση της υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 (22/12/2011) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
  • Την σύσταση κλάδου θεατρολόγων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων και καθώς και τη δημιουργία οργανικών θέσεων για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- Ένας θεατρολόγος ανά σχολική μονάδα.
  • Να επιστραφούν τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρακρατηθέντα ποσά από τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Να τηρηθεί η πληρωμή του ποσού που αναγράφεται στη σύμβαση τους.

 

Ο σύλλογός μας καλεί όλους τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ στην έκτακτη Γ.Σ. στις 2/2 για να συζητηθεί η διεκδίκηση των παρακρατηθέντων ποσών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΟΠΥΥ, η πλήρη κατάρρευση του συστήματος υγείας

 

Από την αρχή του χρόνου ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν σε ένα φορέα (ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλύπτει πια9,5 εκ.ασφαλισμένους!

 

1. Ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά είναι μόνο 5.000 μέχρι στιγμής, δηλαδή 1 ανά 2.000 ασφαλισμένους!

 

2. Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά και τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας τις πρωινές ώρες, μετά από ραντεβού, είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση. Επίσκεψη σε μη συμβεβλημένο γιατρό, δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

3. Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 200 το μήνα και 50 την εβδομάδα!!! Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα κι έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει! Δηλαδή ο ασθενής δεν μπορεί να έχει το γιατρό του και ο γιατρός δεν μπορεί να έχει ασθενή! Αν κάποιος ασθενής αρρωστήσει στο τέλος της εβδομάδας, έχασε! Αν είναι το νούμερο 51 και πάνω πρέπει να ψάξει άλλο γιατρό που να έχει ελεύθερα νούμερα κάτω από 50. Διαφορετικά θα πληρώσει!!!

 

4. Η αποζημίωση του κάθε γιατρού θα είναι 6,5 ευρώ καθαρά ανά επίσκεψη! Ποσό που απαξιώνει τον ίδιο ως επιστήμονα και καθιστά για εμάς επικίνδυνη την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

5. Την ίδια στιγμή περικόπτει τα επιδόματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, καθιερώνει 15% συμμετοχή σε όλους τους ασφαλισμένους και σε όλες τις παρακλινικές εξετάσεις, κόβει μέσω της «αρνητικής λίστας» πολλά φάρμακα ευρείας χρήσης, ανοίγει το δρόμο για επιβολή συμμετοχής στη νοσηλεία στο ΕΣΥ και θεσμοθετεί την κάλυψη από τον ασφαλισμένο της ιατρικής αμοιβής.

 

Η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ διαμορφώνει ένα δραματικό τοπίο στο επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ και ΕΕ απόλυτα αφοσιωμένο στο έργο της λεηλάτησης κάθε κοινωνικής παροχής εδραιώνει μέσα από την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ την σχεδόν οριστική αποχώρηση του κράτους από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπέρ της ολοκληρωτικής επέλασης του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου σε αυτήν.
Υπηρετεί πιστά το σύστημα υγείας τύπου ΔΝΤ, το οποίο όπου έχει εφαρμοσθεί, σε ανατολή και δύση, έχει ρίξει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 6-7 χρόνια!

 

Με την ψευδεπίγραφη «απελευθέρωση» ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ίδρυση φορέων υγείας, δεν απαιτείται άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος (!) ούτε καν άδεια λειτουργίας (!) του φορέα.

Η εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων(ΚΕΝ) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα(+20%) αποτελεί τομή στην αντιδραστική επίθεση. Εισάγουν τη λογική της εμπορευματοποίησης, της ανταποδοτικότητας, οδηγούν στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων με την ανοικτή πριμοδότηση του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Η αναστολή της εφαρμογής τους μέχρι τις 1/3 λόγω εκτόξευσης του κόστους είναι σαφής παραδοχή της αποτυχίας.

Την ίδια στιγμή οι εισφορές μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που καταβάλλουμε αδιάλειπτα, παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ενώ τα ήδη καταβεβλημένα έχουν κάνει φτερά σε «δομημένα ομόλογα» και υπέρογκες προμήθειες φαρμακευτικού υλικού, με ευθύνη των κυβερνήσεων. Αυτό, λοιπόν, το αίσχος ονομάζεται «πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».
Αυτό το τεράστιο απόθεμα πλούτου, που με τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων έχει δημιουργηθεί, δε θα το αφήσουμε στα χέρια των κερδοσκόπων. Η αλληλεγγύη και η πρόνοια των μελών της κοινωνίας προς τους ασθενείς, πάσχοντες και νοσούντες δε θα επιτρέψουμε να μεταλλαχθεί σε μπίζνες των πολυεθνικών. Αυτές οι θυσίες των προγενέστερων, αλλά και των ζωντανών, προς τους ανήλικους και τους επερχόμενους δε θα εκμηδενιστούν για να τραφεί το τέρας της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

 

Η υγεία δε θα γίνει εκβιασμός ανασφάλειας, φόβου και υποταγής των οικονομικά αδύναμων από τους κατόχους του πλούτου και της τεχνολογίας. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας για ένα αληθινά δημόσιο, λαϊκό, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα δημόσιας υγείας.

 

Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι η ανατροπή του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης – Τραπεζιτών – Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 4ο: Εκδήλωση για το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα εφαρμοστικά μέτρα

 

Ο σύλλογός μας οργανώνει για την Πέμπτη 16/2, στις 6.30 μ.μ., στο 39ο -141ο δημ. σχ. (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου) εκδήλωση-συζήτηση για το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus) που υποθηκεύει τη ζωή μας και τον τόπο μας για τα επόμενα 20 χρόνια.

 

ΘΕΜΑ 5ο: Σχέδιο απόφασης εκπαιδευτικών που εργάζονται στα νέα πιλοτικά σχολεία

 

Συνάδελφοι, ο σύλλογός μας καλεί τους εκπαιδευτικούς των πιλοτικών σχολείων (48ο, 79ο, 50ο, 60ο, 59ο, 5ο Ν. Φιλαδέλφειας) να πάρουν αποφάσεις, εφόσον συμφωνούν, με τις οποίες θα δηλώνουν τις ενστάσεις τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να τις αποστείλουν στο mail του συλλόγου με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τις υπογράφουν. Το επόμενο διάστημα θα διοργανώσουμε μαζί με τους άλλους συλλόγους και τα σχολεία της Αττικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καθώς και με συλλόγους και ενώσεις γονιών, ημερίδα για το «νέο σχολείο» και οργανώσουμε τη δράση μας για την ακύρωση του ορισμού των σχολείων που διαφωνούν με την αυθαίρετη υπαγωγή τους στο πρόγραμμα.

 

ΘΕΜΑ 6ο: Διεκδίκηση του χώρου του Βουστάσιου για μεταστέγαση του 6ου ειδικού σχολείου Αθηνών

 

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας, στη συνεδρίασή του, την 7η Δεκεμβρίου 2011, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του εκπαιδευτικού προσωπικού του 6ου  Ειδικού σχολείου Αθηνών για την επείγουσα ανάγκη μεταστέγασης του σχολείου.

Από την ανάγνωση της επιστολής των εκπαιδευτικών και τη συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψε η σύμφωνη γνώμη  των μελών του Δ.Σ. για την αναγκαιότητα μεταστέγασης του σχολείου σε χώρο που οι εκπαιδευτικοί έχουν βρει και είναι κατάλληλος (Βουστάσιο). Το συγκεκριμένο κτίριο   είναι κατασκευασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες  και βρίσκεται στη χωροταξική περιοχή των μαθητών  που εξυπηρετεί το σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι ένα μέλος του Δ.Σ. διαβίβασε τις παραπάνω απόψεις στην κ. Παπαχελά, (αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για θέματα παιδείας) μας ενημέρωσε ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου αλλά ότι πρέπει να λυθούν ζητήματα ιδιοκτησίας για τη μεταστέγαση του σχολείου.

Σας παρακαλούμε, να μας ενημερώνετε για οποιαδήποτε εξέλιξη παρουσιάζεται στο θέμα και για οποιαδήποτε απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου σας, στην οποία χρειάζεστε τη συμπαράσταση ή την κάλυψη του συλλόγου.

Προτείνουμε να καλέσετε τους γονείς των μαθητών σας για να τους ενημερώσετε για το θέμα και να ζητήσετε την ενεργητική συμμετοχή τους στη διεκδίκηση του χώρου. Ο σύλλογος θα παραβρεθεί στη συνάντηση για να ενισχύσει την προσπάθεια του συλλόγου διδασκόντων.

Θα αποστείλουμε αφισάκι για το θέμα έτσι ώστε να το κολλήσετε σε σημεία της περιοχής για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους φορείς.

Ο σύλλογος θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση με την αντιδήμαρχο παιδείας και για το θέμα της μεταστέγασης του 6ου ειδικού σχολείου, κατά την οποία είναι απαραίτητη και η δική σας συμμετοχή, ώστε να ενισχύσετε τη διεκδίκηση με την άμεση εμπειρία και επιστημονική σας τεκμηρίωση.

 

 

 

ΘΕΜΑ 7ο: Σχετικά με τις διώξεις Βαϊνά Π., Χρόνη Γ., Κόκλα Μπ.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου καταγγέλλει τις διώξεις για συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών Βαϊνά Π., Χρόνη Γ., Κόκλα Μπ. και απαιτεί να σταματήσουν ΤΩΡΑ!

Για τους αιρετούς Παντελή Βαϊνά και Γιώργου  Χρόνη βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για την επιλογή τους να βαθμολογήσουν αρνητικά, στις κρίσεις των διευθυντών, υποψήφιους που είχαν καταγγελθεί από συλλόγους εκπαιδευτικών για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Ο συνάδελφος Μπάμπης Κόκλας έκανε το λάθος να ζητήσει από  το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  διερεύνηση  των φημών όσον αφορά στην  έκδοση των  DVD με τα σχολικά βιβλία. Η υπουργός προτίμησε να απαντήσει με «αίτημα» δίωξης του συναδέλφου.

Δε θα επιτρέψουμε να διωχθεί κανείς συνάδελφος γιατί αντιστάθηκε στην εξουσία!

Ο αυταρχισμός δε θα περάσει!

 

ΘΕΜΑ 8ο: Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Γ. Χρόνη, μέλος Δ.Σ. «Γληνός» και αιρετός στη Γ’ Αθήνας

 

Με  αφορμή  την  αγωγή  που  άσκησε  ο  πρώην  Προϊστάμενος  Δ/νσης  Γ’  Αθήνας  και  σημερινός  Δ/ντής  του  1ου  Δημοτικού  Σχολείου  Αγίων  Αναργύρων  Χαράλαμπος  Αλεξανδράτος  κατά  τη  διάρκεια  των  κρίσεων  επιλογής  στελεχών  εκπαίδευσης,  με  την  οποία  ζητά  125.000  ευρώ  από  το  μέλος  του  Δ.Σ. του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. «Γληνός» και  μέλος  της  επιτροπής  επιλογής  στελεχών  εκπαίδευσης  με  την  ιδιότητα  του  αιρετού,  Γιώργο  Χρόνη,  για  συνδικαλιστικά  του  φυλλάδια  που  μοίρασε  πριν  2  χρόνια,   δηλώνουμε  τα  εξής:

  1. Πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων και καλούμε τον  κ. Αλεξανδράτο Χαράλαμπο να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης.
  2. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο.
  3. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον διωκόμενο συνάδελφο.

ΘΕΜΑ 9ο: Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 26/1, στα Προπύλαια, στις 13.00

Πέντε μήνες μετά την έναρξη των σχολείων, τα βιβλία δεν έχουν φτάσει όλα στα χέρια των μαθητών, νέες συγχωνεύσεις ετοιμάζονται, τα σχολεία έχουν ελλείψεις σε χαρτί, θέρμανση ακόμα και καθαριστικά, ο νόμος πλαίσιο στραγγαλίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο και εισάγει τις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ, το «νέο» λύκειο καταστρέφει τη γνώση. Την Πέμπτη 25/1 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στη λεηλασία της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.