ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012 – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ      

αυτόνομο μέλος του δικτύου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012

 

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  

Συναδέλφισσες, -οι,

   * Τo νέο μισθολόγιο βυθίζει τους εργαζόμενους στην απελπισία, ενώ η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης προϊδεάζει για παραπέρα μειώσεις αποδοχών.

   * Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μένουν για μήνες απλήρωτοι, ενώ η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.

   * Το σύστημα Υγείας με την υπαγωγή του στον ΕΟΠΥΥ καταρρέει. Πληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις. Η σύνταξη σταδιακά … γίνεται παρελθόν, ενώ όταν έρθει η ώρα της σύνταξης θα δουλεύουμε για να ζήσουμε.

   * Το σχολείο παραπαίει ανάμεσα στην έλλειψη βιβλίων, χαρτιού, θέρμανσης, υποχρηματοδότησης … και ο κ. Ρέππας μας παραπέμπει όλους για αξιολόγηση, δημοσίους υπαλλήλους και οργανικές μονάδες, σύμφωνα με το νόμο 4024/2011, για «να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο τομέα».

   * Η κα Διαμαντοπούλου, αφού τα πήγε πολύ καλά αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα με τα βιβλία (!!!), ασχολείται κυρίως με την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών και απειλεί ότι «φέτος θα  εφαρμοστεί υποχρεωτικά η αξιολόγηση, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δε συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη»!!!.       

   * Στον αντίποδα όλων αυτών η ΔΟΕ ανέλαβε, πέρα από τη συμπόρευσή της με την κυβέρνηση της εγχώριας τρόικας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και την προσφορά κάλυψης που τις παρέχει στο ξεκλήρισμα του κόσμου της εργασίας και του τόπου, να την ενισχύσει και ιδεολογικά διοργανώνοντας ημερίδες για την “επένδυση στη γνώση” ως “διέξοδο από την κρίση”. Δεν μας λέει τίποτε καινούριο παρά τη θεωρία της ΕΤUCE (ευρωπ. ομοσπονδια εκπ/κών), η οποία έχει καταντήσει σύμβουλος των ευρωπαίων βιομηχάνων και προωθεί τις πολιτικές τους, καταλογίζοντας ότι «η μείωση της ανταγωνιστικότητας οφείλεται στους εργαζόμενους, οι οποίοι δε διαθέτουν εξειδικευμένη γνώσεις».

   *Συμπορεύεται με τα όργανα της βίαιης καπιταλιστικής επίθεσης αποκρύπτοντας την παραπέρα αλλοτρίωση της γνώσης, την απόσπασή της από την κοινωνία και τον άνθρωπο, την απόδοσή της στο κεφάλαιο, τη μετατροπή της σε ιδιοκτησία κυριολεκτικά του κεφαλαίου.

 

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετατρέπουμε τη αοριστόλογη «σούπα» των ημερίδων της ΔΟΕ σε ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ διαμαρτυρίας για την εκπαίδευση όλων των παιδιών, τον αξιοπρεπή μισθό μας, για την πρόσβαση στη δημόσια υγεία, την πρόνοια, τις αξιοπρεπείς συντάξεις, για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. 

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους. Δεν πέφτουν, αν δεν τους ρίξουμε.

Πάτρα, 23-01-2012