Παρεμβάσεις ΠΕ: Δικάζονται για δεύτερη φορά για «αδίκημα» για το οποίο έχουν αθωωθεί!

Δεν θα περάσει έτσι!

Στις 12 Ιουλίου οι συνάδελφοι Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Τμήμα Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, για τον ίδιο λόγο για τον οποίο αθωώθηκαν ομόφωνα το Νοέμβριο του 2015.Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν ούτε καν τα ποινικά δικαστήρια, αφού απαγορεύεται ρητά από τον ποινικό κώδικα: να δικάσουν τους συναδέλφους για το ίδιο αδίκημα δύο φορές, όταν μάλιστα την πρώτη φορά έχουν αθωωθεί και δεν έχει προκύψει κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος τους!

Το «έγκλημα» για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοί μας είναι γνωστό: τόλμησαν να υλοποιήσουν και να υπερασπιστούν αυτό για το οποίο είχαν δεσμευτεί ως αιρετοί στη διαδικασία επιλογής διευθυντών το 2011, δηλαδή να βαθμολογήσουν με χαμηλό βαθμό  εκείνους τους υποψήφιους για τους οποίους υπήρχαν από συλλογικά όργανα καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.  Από τότε έχει ξεκινήσει μια ατέλειωτη βιομηχανία διώξεων, με βάση το πειθαρχικό «δίκαιο» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων  και το οποίο όχι μόνο συνεχίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά το προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αφού θεωρεί ότι μπορεί να τους δικάσει ξανά για το ίδιο «αδίκημα» ενώ έχουν ήδη αθωωθεί!

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για αυτό το θέμα, το υπεύθυνο για τα πειθαρχικά τμήμα αρχικά αρνήθηκε επίμονα ότι μπορεί να έχει γίνει παραπομπή για τον ίδιο λόγο, στη συνέχεια όμως αποδείχθηκε ότι πράγματι έχει γίνει κάτι τέτοιο «εκ παραδρομής» και ότι θα σταλεί έγγραφο στο πειθαρχικό της Περιφέρειας για να σταματήσει η διαδικασία. Το έγγραφο όμως που στάλθηκε στην Περιφέρεια κάνει μια απλή περιγραφή των γεγονότων, απλώς κοινοποιούν την απόφαση με την οποία οι συνάδελφοι δεν μπήκαν σε αργία, δεν δηλώνουν ότι η παραπομπή έγινε «εκ παραδρομής» ούτε ζητούν την ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, καλώντας το πειθαρχικό της περιφέρειας να αποφασίσει το ίδιο!

Ως Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις καταγγέλλουμε την επικίνδυνη πια τακτική του Υπουργείου Παιδείας, που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του και που στόχο έχει τη συνδικαλιστική και πολιτική φίμωση όσων αντιστέκονται, την ηθική και πολιτική τους εξόντωση για παραδειγματισμό. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους περάσει!

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, ημέρα εκδίκασης του πειθαρχικού,  για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που διώκονται. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη θέση και απόφαση.