ΜΑΖΙΚΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ ΔΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 4 2016

 

  • Να αποσυρθεί η πρόταση, έκτρωμα του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπ/κών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
  • Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Κανείς αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
  • Κατάργηση του ν.3848 και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προυπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο.
  • Απόσυρση της τροπολογίας που διπλασιάζει τα παιδιά για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο, οδηγώντας στο κλείσιμό τους.
  • Καμμιά κατάργηση, συγχώνευση τμημάτων, νηπιαγωγείων και σχολείων σε γενική και τεχνική εκπαίδευση. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών.
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπ/κων και το δημόσιο σχολείο. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Το υπουργείο παιδείας με την πρότασή του προαναγγέλει: μηδενικούς διορισμούς, χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, εκτρωματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των μονίμων (αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις), νέο κύμα συγχωνεύσεων, καταργήσεων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταδικάσει δια βίου, τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές  σε ένα κυνήγι προσόντων και ανακύκλωσης της ανεργίας μεταξύ τους. Να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων εκπαιδευτικών, για να καλύψει τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση με μικρότερο οικονομικό κόστος. Να εμπεδώσει και στους δύο την αλληλοσφαγή πάνω στο πτώμα των μορφωτικών δικαιωμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η νέα επιδρομή στα ήδη χτυπημένα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα είναι άμεση συνέπεια της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις πλάτες ΝΔ –  ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, να συνεχίσει απαρέγκλητα την εφαρμογή της πολιτικής μνημονίων,  ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Τώρα απαιτείται σύγκρουση και ρήξη με αυτή την πολιτική και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με αποφασιστικό αγώνα. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ.- ΕΡΑ – ΑΕΚΕ σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ σύρεται στον «Εθνικό διάλογο», διευκολύνοντας το Υπ. Παιδείας στην αντιεκπαιδευτική του πολιτική. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ) σε μια ανεπανάληπτη κατρακύλα κυβερνητικού συνδικαλισμού λειτουργεί σαν νομικός σύμβουλος του υπουργού. Παζαρεύει στο έδαφος της πρότασης του υπουργού «διορθωτικές» παραλλαγές επιβολής της, πίσω από τις πλάτες των εκπαιδευτικών καθώς στην κατεύθυνση χειροτέρευσης της θέσης τους.

Η ζωντανή, μαχόμενη εκπαίδευση να πάρει την υπόθεση στα χέρια της.

Με έκτακτες ΓΣ παντού και ΓΣ προέδρων, για αποφασιστική αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση την άλλη εβδομάδα.

Με επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών παντού και πανελλαδική δικτύωση και συντονισμό.

Υποστηρίζουμε την πρόταση του συντονιστικού αναπληρωτών – αδιορίστων για πανελλαδική συνέλευση σήμερα μετά την κινητοποίηση. Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος να μπουν σε αυτή την κοινή αγωνιστική την προσπάθεια και σχεδιασμό ενάντια σε διαχωρισμούς και αντιθέσεις.

Να αποχωρήσουν τώρα ΟΛΜΕ, ΔΟΕ από τον κυβερνητικό «Εθνικό Διάλογο».

Είναι ανεπιθύμητοι όσοι υποστηρίζουν τα μέτρα του υπουργείου και όποιοι βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν στη Βουλή τις προτάσεις διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.